با توجه به افزایش مجلات جعلی و نامعتبر مدعی ISI بودن ، در این مقاله به بررسی روشهای شناسایی یک مقاله ISI خواهیم پرداخت.
روش های بسیاری برای شناسایی کیفیت ژورنال ها و مجلات در نظر گرفته می شود، مهم ترین آنها بررسی ضریب تاثیر یا IF مجلات می باشد. در کشورمان به دلیل عدم آگاهی نسبت به انواع پایگاه های نمایه کننده مجلات ISI محققین بسیاری در دام مجلات جعلی و نامعتبر افتاده اند.
مجلات ISI به مجلاتی گفته می شود که در پایگاه اطلاعات علمی تامسون (ISI) نمایه می شوند. پایگاه تامسون رویترز یکی از پایگاه های نمایه کننده مجلات معتبر در دنیا می باشد. موسسه ISI لیست تمامی مجلاتی را که در این موسسه نمایه می شود، به صورت رایگان در وب سایت خود قرار می دهد. با مراجعه به وب سایت موسسه ISI می توانید لیست تمامی مجلات نمایه شده را دریافت نمایید.
برای فهمیدن اینکه یک مجله ISI هست یا نه روشهای مختلفی وجود دارد. از جمله این روشها مراجعه به بخش جستجوی مجلات سایت تامسون رویترز و جستجوی نام مجله است. روش دیگر استفاده از مرورگر گوگل می باشد که در عرض چند لحظه نتایج را به شما نمایش می دهد.
توجه: گاها برخی از مجلات که ایمپکت فاکتورشان در پایگاه فوق محاسبه نشده و در هیچ کدام از مکان های a و b نیست اما جز مجلات ISI هستند، این مجلات در آدرس زیر ذخیره می شوند. لازم به ذکر است که این مجلات همتراز با مجلاتی که در جورنال سایتیشن ریپورت هستند برابری می کنند.
برخی از مجلات هستند که در هیچ کدام از پایگاه های فوق الذکر نیستند. برای آنکه بفهمیم آیا یک مجله در یکی از سه پایگاه فوق وجود دارد یا نه، این است که به همان آدرس برویم. در بالای صفحه سمت راست ، سه عدد فایل PDF برای دانلود قرار داده شده که هر کدام مربوط به یکی از این سه پایگاه مورد اشاره است.
موتور جستجوی گوگل این امکان را به شما میدهد که با استفاده از یک روش خاص در درون هر سایت جستجو کنید. به همین گونه شما میتوانید نام مجله مورد نظر خود را در گوگل سرچ کنید تا از قرار گرفتن آن در لیست مجلات ISI مطمئن شوید.
شما باید ابتدا داخل یک کاما نام مجله مورد نظر خود را وارد کنید و سپس نام سایت تامسون رویترز را وارد نمایید. اولین نتیجهای که در گوگل ظاهر خواهد شد شما را به صفحه مورد نظر هدایت میکند و اگر در آن صفحه نام مجله و مشخصات آن وجود داشت به معنی قرار داشتن آن مجله در لیست مجلات ISI یا همان مجلات تامسون رویترز است.
از این روش میتوان به گونه دیگری نیز استفاده کرد. به این صورت که به جای نام مجله شماره ۸ رقمی ISSN مجله را وارد کنید. ISSN که به معنی شماره سریال استاندارد بین المللی است، برای هر مجله به صورت اختصاصی وجود دارد و با جستجوی آن به روش فوق میتوانید از ISI بودن یک مجله کسب اطمینان کنید.
یک روش دیگر برای فهمیدن اعتبار مجلات ISI مراجعه کردن به Master Journal List موسسه ISI می باشد. در بخش جستجو این سایت، جستجو (Search Type) را بر اساس ISSN انجام دهید و در بخش Search Terms، شماره شناسه بین المللی (ISSN) مجله را وارد نمایید و جستجو را انجام دهید. اگر مجله در موسسه ISI نمایه شده باشد در صفحه بعد مشخصات آن ظاهر می شود.
اگرمجله ای در تامسون ثبت نشده باشد، پس از جستجوی با پیغام " No matches found for the query" برخورد میکنید شد. مشاهده این پیغام به معنی عدم وجود اطلاعات مورد جستجو در موسسه ISI است. این پیغام یعنی مجله ای با این مشخصات در موسسه ISI نمایه نشده است و این مجله ISI نمی باشد. البته بهتر است قبل از اینکه در خصوص مجله نتیجه قطعی بگیرید شیوه های دیگر جستجو را نیز امتحان کنید. جستجو با عنوان کامل مجله و جستجو با عنوان کوتاه شده مجله روش های دیگر جستجو اطلاعات در موسسه ISI است.
موسسه علمی پژوهشی اشراق با بیش از 5 سال سابقه در زمینه چاپ مقالات در نشریات معتبر با ضریب تاثیر مثبت همواره با ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوره های تخصصی رایگان در خدمت پژوهشگران بزرگوار است.
موسسه اشراق، مسیر چاپ مقاله در مجلات مورد تایید وزارت علوم را برای پژوهشگران و محققین هموار می سازد و با ارائه خدمات ترجمه، فرمت بندی و مشاوره رایگان در خصوص انتخاب مجله مناسب، آنها را یاری می رساند.
برای ثبت سفارش میتوانید با شماره های 09149724933 و یا 04133373424 با کارشناسان موسسه تماس حاصل نمایید و از مشاوره آنها بهره مند شوید و یا درخواست خود را از طریق ایمیل isiisc2011@gmail.com ارسال نمایید تا مشاور های مورد نیاز برای شما ارائه شود..