اگر میخواهید در دانشگاههای خارج از کشور ادامه تحصیل کنید وقصد پذیرش از انها را دارید میدانید که داشتن یک رزومه خوب و عالی نقش مهمی در اکسپت در دانشگاه و گرفتن اپلای تاثیر گذار است.
اگر قصد اقدام برای اکسپت تحصیلی (اپلای) از دانشگاههای خارجی میخواهید، باید یک رزومه خوب و عالی داشته باشید و رزومه عالی از موارد مهم و تاثیرگذار برای افزایش احتمال موفقیتان در فرایند اپلای (Apply) است. اگر بتوانید مقالات قوی در ژورنالهای معتبر بینالمللی اکسپت کنید و آنها را به مرحله چاپ برسانید، به یک گزینه قابل قبول برای استادها در دانشگاههای مقصدی که قصد گرفتن اپلای دارید تبدیل میشوید. و شما در رقابت با سایر Applicantها برتری و مزیت رقابتی پیدا می کنید.
حال که شما قصد مقاله در مجلات برای گرفتن اپلای دارید باید بدانید کدام مجلات مناسب برای چاپ مقالات شما می باشد و معتبر است در اینجا ما شما را با شاخصهای که درجه علمی یک مجله مشخص میشود را ذکر میکنیم، یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی مقالات، ایمپکت فاکتور (Impact actor) یا به اختصار IF نامیده میشود.
یکی از مراجع معتبر برای یافتن مقالات علمی Institute for Science Information یا همان پایگاه علمی ISI است که در سایت تامسون رویترز نمایه میشود. بانک اطلاعات ISI، بزرگترین مرکز برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع معتبرترین مجلات علمی منتشر شده در دنیا است، هدف آن تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف است. مؤسسه اطلاعات علمي ISI برای ارزيابی انتشارات، ودرجه علمی مجلات شاخصهایی را در نظر گرفته است و با ایمپکت فاکتور یا همان IF مشخص میکند. IF مهمترين شاخص و معتبرترین و کاربردیترين شاخص ارزيابی مجلهها از نظر ISIمی باشد. IF به صورت ميانگين، تعداد ارجاعات به يک مورد قابل استناد در يک مجله علمی در طول زمانی دو ساله را تعريف می کند.
برای گرفتن اپلای، مقالهها و کتابها حتما به زبان انگلیسی باشند، مفیدمی باشد و داشتن دهها کتاب و مقاله به زبان فارسی به اندازه یک مقاله انگلیسی میسر و مفید واقع نمیشود. پس برای برنامه اپلای فعالیت علمی در سطح بینالمللی خود را افزایش دهید و زمان و هزینه را فقط بر روی مقالات و کتابهای به زبان انگلیسی سرمایهگذاری نمایید. جمله مواردی که در ارزشيابی مجله مورد استناد قرار میگیرد عنوان مقالهها، چکيده و کلمات کليدی و منابع بايد به زبان انگليسی باشد. سه پايگاه WOS ، EST و JCR از معتبرترين پايگاههای علمسنجی هستند که توسط مؤسسه اطلاعات علمی ISI تهيه و به روز میشوند.
Impact Factor یا IF، تعداد ارجاعات سایر مجلههای علمی به مقالههای منتشر شده در مجله طی دو سال گذشته، تقسيم بر تعداد مقالههای منتشر شده میباشد. اين ضريب نه برای مقاله يا نويسنده بلکه برای مجله محاسبه شده و مبنای ارزیابی آن يک دوره سه ساله است. لذا شما میتوانید ایمپکت فاکتور ژورنال و مجلات را به عنوان یکی از شاخصهای مهم اعتبار یک نوشتار علمی در نظر بگیرید. چون این شاخص برای مجله می باشد و به مقاله و یا نویسنده مقالات مربوط نمیشود. و در ابتداهدف از تعریف ضریب تاثیر IF این نبود که معیاری برای ارزیابی علمی عملکرد یک محقق باشد، بلکه ایمپکت فاکتور مجلات خارجی به عنوان معیاری برای ارزیابی کیفیت ژورنال در نظر گرفته بود، ولی متاسفانه این کاربری اشتباه رو به افزایش است و محققان میزان IF ژورنالهایی که مقالاتشان در آنها چاپ میشود رتبهبندی میشوند.
در بسیاری از پایگاههای علمی، ایمپکت فاکتور (Impact Factor) مجلههای معتبر و دارای ایمپکت فاکتور بالا هستند در کنار نام آنها در صفحه مخصوص آن ژورنال در سایت پایگاه علمی، نشان داده میشود.ایمپکت فاکتور میانگین ارجاع و رفرنس قرار گرفتن مجله در طول یک دوره معین سه ساله هست. هر چه این عدد بالاتر باشد، اعتبار آن مجله در میان پژوهشگران و استادهای دانشگاه بیشتر می باشد. به این ترتیب مقالهای که در مجلات ایمپکتدار چاپ می شوند، از جایگاه بالاتری برخوردار است.
در نتیجه در میان پژوهشگران و محققین گرایش دارند از مجلات، مقاله هایی که دارای ایمپکت فاکتور بالاتر دارند به مقالات و کتابهای خود رفرنس و ارجاع دهند تا با تهیه مقالات با کیفیت بالاتر و البته روشهایی دیگر، IF مقالات خود را بالا ببرند.همه اینها نشان از مهم بودن Impact Factor و معیاری مهم و اثرگذار برای ارزیابی یک مقاله یا حتی یک پژوهشگر می باشد. اگر چه همیشه انتقادهاییبه این معیار IF وارد بوده است، اما این شاخص، باعث رشد کمی مقالات علمی در سال های اخیر شده است.
موسسه علمی پژوهشی اشراق با بیش از 5 سال سابقه در زمینه چاپ مقالات در نشریات معتبر با ضریب تاثیر مثبت همواره با ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوره های تخصصی رایگان در خدمت پژوهشگران بزرگوار است.
موسسه اشراق حاصل تلاش پژوهشگران و محققین برای چاپ مقالات ارزشمند خود در مجلات مورد تایید وزارت علوم را هموار می سازد و خدمات ترجمه، فرمت بندی و مشاوره را ارائه میدهند تا پژوهشگران بتوانند مقالات خود را در مجلات مورد تایید وزارت علوم چاپ کنند.
برای ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان موسسه تماس حاصل نمایید و از مشاوره آنها بهره مند شوید و یا درخواست خود را از طریق ایمیل isiisc2011@gmail.com ارسال نمایید تا مشاور های مورد نیاز برای شما ارائه شود.