چاپ کتاب در هر زمینه و با هر تخصصی که باشد، ارزشمند است و جامعه نیز بایستی در تمامی ابعاد، قدردان نویسنده کتاب باشد؛ زیرا او به عنوان یک واسطه جهت توسعه علم و دانش عمل میکند. اگر شما هم قصد چاپ کتاب را دارید ولی با مراحل و هزینههای آن آشنایی کافی ندارید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
چاپ کتاب به سبب تولید و یا گسترش علم و دانش، ارزش معنوی فراوانی دارد، اما علاوه بر آن، یکسری مزایا برای نویسنده به ارمغان میآورد که میخواهیم در ذیل به چند مورد از مهمترین آن ها اشاره کنیم:
وقتی شما از طریق تالیف یک کتاب و یا توسط تبدیل پایان نامه به کتاب، در هر زمینه تخصصی که باشد، علم و دانش و دانستههای خود را با عموم مردم به کمک چاپ کتاب، به اشتراک میگذارید، درواقع به اشاعه علم و فرهنگ پرداختهاید و اگر کتاب چاپ شده شما در زبانهای مختلف، ترجمه نیز شود این اشتراک در سرتاسر دنیا خواهد بود.
اگر بتوانید کتابی را که تالیف کردهاید، به مرحله فروش برسانید و مورد رضایت مخاطبان قرار گیرد، میتوانید از این طریق به درآمد خوبی برسید و به عنوان نویسنده یک کتاب پر فروش، شهرت و اعتبار کسب کنید.
پژوهشگران زیادی جهت کسب امتیاز در مراحل مختلف علمی و همچنین تقویت رزومه خود، اقدام به چاپ کتاب میکنند. دلیل علاقه پژوهشگران به چاپ کتاب نیز در این است که کتاب یک اثر جاودان و ارزشمند است که به صورت مادام العمر خواهد بود.
در خصوص این مورد، میتوان گفت ممکن است برای چاپ مقاله در مجلات، به دلیل داشتن دسترسی آزاد برخی مجلات، متاسفانه از مطالب آن استفاده شده و سرقت ادبی به وجود میآید و ممکن است مشکلات حقوقی زیادی برای نویسنده پیش آید؛ اما چاپ کتاب از این موضوع مهم تا حد زیادی جلوگیری میکند؛ زیرا برای کتاب کد منحصر به فرد و مجوزهای مخصوصی اخذ میشود که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
همانطور که میدانید پژوهشگران، دانشجویان و یا اساتید، همواره جهت کسب امتیاز در مقاطع مختلف و تقویت رزومه تحصیلی و شغلی خود نیازمند این هستند که فعالیتهای علمی پژوهشی انجام دهند و به این واسطه پیشرفتهای زیادی نصیبشان میشود. چاپ کتاب نیز در این حوزه مزایای زیادی دارد که بر هیچ کس پوشیده نیست. به دلیل این که اکثر دانشجویان جهت اخذ نمره، اقدام به چاپ مقاله در مجلات میکنند و این مورد نیز مراحل طولانی و پر پیچ و خم مخصوص به خود را دارد و در بعضی اوقات سخت گیریهای داوران، باعث میشود تا متاسفانه مقالات ارسالی پذیرش نشوند؛ اما این امکان در خصوص چاپ کتاب خیلی کم پیش میآید، زیرا اگر شما قوانین را در حین تالیف کتاب رعایت کرده باشید، امکان این که از سوی مراجع ذی ربط، مجوز دریافت نکنید، خیلی کم است. علاوه بر آن، هزینه چاپ مقاله در بعضی از مجلات پولی ممکن است از هزینه چاپ کتاب بیشتر باشد. به همین دلیل بیشتر دانشجویان علاقه مند به چاپ کتاب هستند. در مصاحبه دکتری، با چاپ کتاب میتوانید تا 4 امتیاز کسب کنید. همچنین اساتید جهت عضویت در هیئت علمی با چاپ کتاب میتوانند تا 15 امتیاز را از آن خود کنند. فرهنگیان عزیز نیز میتوانند جهت رتبه بندی معلمین، 10 تا 15 امتیاز را با چاپ کتاب در حوزه تخصصی خود، به دست آورند.
پس از اینکه متن کتاب ارزشمندتان به اتمام رسید، مسلماً نمیتوانید آن را بدون انجام تغییرات و ویرایش خاصی، به چاپ برسانید و لازم است برخی اقدامات در آن صورت گیرد؛ تا به اصطلاح به فایل کتاب تبدیل شده و قابل خواندن باشد. اقداماتی که در ذیل معرفی میشود، بسیار حائز اهمیت بوده و انجام باکیفیت آنها، میتواند نتیجه کار را به جهات مثبتی سوق دهد. پس بهتر است مواردی را که در ادامه گفته میشود را برای حصول نتیجه بهتر رعایت کنید.
اولین تغییری که باید در متن کتاب به وجود آورید، ویراستاری کتاب میباشد. معمولاً به دلیل اینکه نویسندگان مدت زمان زیادی را صرف نوشتن و تالیف کتاب میکنند، به نوعی به متن خود دلبسته شده و ممکن است برخی از خطاهای موجود در آن را متوجه نشوند. بنابراین لازم است تا یک ویراستار که با تخصص کتاب نیز تسلط کافی داشته باشد، متن موردنظر را از لحاظ استانداردهای مورد تایید ویراستاری کند. ویرایش متن به چند دسته زیر طبقه بندی میشود:
ویرایش فنی: این نوع ویرایش به ظاهر متن موردنظر، انسجام و یکپارچگی میبخشد و مواردی مانند اصلاح رسم الخط کلمات، غلطهای املایی و تایپی، کنترل قواعد عددنویسی و اعرابگذاری، کنترل سایز و فونت حروف را بر عهده دارد.
ویرایش ساختاری: تمام نکات دستوری مرتبط با فعلها، اسمها، صفتها، قیدها و هر سرفصل دیگری از دستور زبان در متن را بررسی میکند.
ویرایش محتوایی: مهمترین قسمت ویرایش، ویرایش محتوایی یا علمی متن است که در حول محور موضوع تخصصی کتاب مانند حذف مطالب غیرضروری، غیر مستند و نامتعارف صورت میگیرد.
صفحه آرایی یا به اصطلاح page layout به عملی گفته میشود که قسمتهای مختلف یک کتاب را در کنار هم و با فرمت استاندارد گردآوری میکند. به عبارتی در صفحه آرایی کتاب، به تنظیم قطع کتاب، فواصل متون با یکدیگر، تنظیم فهرست مطالب در کتاب، تنظیم قسمت منابع و ارجاعات کتاب، اندازه و نوع قلم و... پرداخته میشود. با انجام صفحه آرایی، فرمت کتاب مرتب تر شده و ظاهری آراسته پیدا میکند. نرم افزارهایی که در صفحه آرایی کتاب به شما کمک میکنند عبارت اند از: Adobe indesign، Microsoft Word QuarkXpress، Microsoft publisher و... رایجترین آنها که کار کردن با آنها نیز آسانتر است و نیاز به آموزشهای تخصصی هم ندارد، دو نرم افزار word و indesign میباشد. بهتر است قبل از این که به صفحه آرایی کتاب شروع کنید، با فرمت و قالب استاندارد کتاب آشنا شوید و سپس دست به کار شوید.
اگر بخواهیم سادهتر مفهوم قطع کتاب را بگویم، عبارت است از اندازه طول و عرض کتاب که بستگی به نوع کتاب و کاربرد آن، انتخاب میشود. انواع رایج قطع کتاب شامل: قطع رقعی، وزیری، رحلی، جیبی، خشتی و پالتویی. پرکاربردترین نوع قطع کتاب، وزیری میباشد که مخصوص کتابهای آموزشی و در سایز 23*17 صورت میگیرد. در تصویر زیر اندازه تمامی قطعهای کتاب را ملاحظه میکنید:
قبل از اینکه مخاطب بخواهد محتوای یک کتاب را گشوده و مطالعه کند، در ابتدا جلد کتاب را مشاهده میکند و در صورتی که نظرش نسبت به آن جلب شد، شروع به مطالعه بخشی از آن کرده و در نهایت تصمیم به خریداری یا عدم خریداری آن میگیرد. پس بنابراین تأثیر و اهمیت جلد کتاب را بر ذهن و تصمیم خواننده دست کم نگیرید. جلد کتاب از سه قسمت روی جلد، عطف کتاب (قسمت میانی که پشت و روی کتاب را به هم متصل میکند.) و پشت جلد تشکیل میشود. در ادامه مطلب نکاتی را که باید در طراحی جلد مد نظر قرار دهید را آوردهایم.
همانطور که اشاره شد، جلد کتاب یکی از مهمترین بخشهایی است که در طراحی آن باید کاملاً هنرمندانه و ظریف عمل کرد. درست است که طرح روی جلد کتابی که شما نوشتهاید، باید با سلیقه خودتان طراحی شود؛ اما واقعیت امر این است که باید موارد مهمی را در طراحی آن در نظر بگیرید و کاملاً از زاویه دید مخاطب، عمل کنید. در ادامه مواردی را که در طراحی جلد، نقش مهمی را ایفا میکنند بیان میکنیم:
عنوان کتاب را در جایگاه مناسبی بنویسید. عنوان کتاب یکی از مهمترین المانهایی است که بایستی در اولین نگاه به چشم مخاطب بخورد. معمولاً جایگاه عنوان در روی جلد کتاب، در نیمه بالایی کتاب قرار دارد. همچنین در قسمت عطف کتاب نیز، عنوان با فونت ریز نوشته میشود. در نوشتن عنوان نباید از فونتهای عجیب که قابلخواندن نباشد، استفاده کرد.
برای محاسبه اندازه عطف کتاب، تعداد صفحات کتاب را بر عدد 20 تقسیم کرده و عدد به دست آمده را به عرض کتاب اضافه میکنیم. اندازه عطف کتاب به جهت اینکه روی آن المانهایی مانند عنوان کتاب، آرم انتشاراتی کتاب و نام نویسنده قرار میگیرد، مهم است. معمولاً در کتابهای کمتر از 100 صفحه، عطف کتاب، خالی گذاشته میشود.
در طراحی جلد کتاب و اشکالی که برای آن انتخاب میکنید، دقت کنید از طرحهایی استفاده شود که نه خیلی شلوغ و نه خیلی آرام باشند. سعی کنید طرحی را انتخاب کنید که باعث نشود عنوان اصلی کتاب و یا اسم نویسنده در آن گم شود.
همیشه در طراحی کتاب، مواردی مانند بازه سنی مخاطب، جنسیت مخاطب، محتوای کتاب، فرهنگ و آداب و رسوم کشوری که در آن زندگی میکنید و... عواملی از این قبیل را در نظر داشته باشید و متناسب با آنها، طرح مناسبی را انجام دهید.
از رنگها و فونتهای معقول و مناسب استفاده کنید. سعی کنید در انتخاب رنگ روی جلد، از بیش از سه رنگ استفاده نکنید و طیف رنگ و هارمونی آن را رعایت کنید. همچنین نباید از فونتهای عجیب و غریب که قابل خواندن نباشد استفاده کرد. فونتهای استاندارد عبارتاند از: B-ZAR ،B-NAZANIN ،B-LOTUS ،IranSans ،B-Mitra میباشند که میتوانید از آنها بهره ببرید.
نکته آخر و مهمی که پس از اتمام طراحی خود، بایستی مدنظر قرار دهید، این است که آن را یکبار دیگر در مقیاس کوچکتر امتحان کنید تا ببینید نوشتهها و المانهای آن در ابعاد کوچکتر، متفاوت از ابعاد بزرگ آن نباشد.
پس از این که تمامی مراحل مربوط به نگارش کتاب از لحاظ ظاهری و صفحه آرایی تکمیل شد، نوبت آن است که برای اخذ مجوزهای مربوطه که در کشور عزیزمان ایران جهت چاپ کتاب تعیین شده است، اقدام کنید. هر مرحله از اخذ مجوز، مدت زمان و مراحل مخصوص به خود را دارد که بایستی قدم به قدم و به صورت جداگانه انجام شود. در ذیل به معرفی این مجوزها و نحوه اخذ آن ها اشاره شده است:
اولین قدم در اخذ مجوزها، گرفتن شابک (ISBN) یا همان شماره استاندارد بین المللی کتاب میباشد که برای هر کتاب به صورت منحصر به فرد عمل میکند. برای مثال حتی اگر یک کتاب هم دارای نسخه الکترونیکی و هم نسخه چاپی باشد، برای هر کدام شابک جداگانهای در نظر گرفته میشود. شابک یک کد 13 رقمی است که شبیه به بارکد هم در جلد کتاب چاپ میشود و هم در قسمت شناسنامه کتاب قید میگردد. به کمک شابک، استعلام و جستجوی کتاب بسیار آسانتر میشود. از مزایای اخذ شابک میتوان به مواردی چون: جلوگیری از سرقت ادبی کتاب، ثبت کتاب با نام شما در سراسر دنیا، کسب اعتبار بین المللی برای کتاب و نویسنده، امکان ترجمه و ارائه کتاب در دنیا اشاره نمود. در تصویر مقابل، شابک را ملاحظه میکنید.
پس از اخذ شابک، نوبه به دریافت فیپاست. فیپا یا همان فهرست نویسی پیش از چاپ، درواقع در حکم شناسنامه کتاب شماست که اطلاعات و مشخصات آن را در بر دارد. فیپای تایید شده توسط کتابخانه ملی باید بدون کم و کاست و هیچگونه تغییری در صفحه شناسنامه و یا پشت صفحه عنوان کتاب درج گردد. صدور فیپا فقط توسط کتابخانه ملی ایران انجام می شود و هیچگونه شعبه و نمایندگی در شهرستان ها برای این امر وجود ندارد. اطلاعاتی که در فیپا نوشته می شود عبارت است از: نام نویسنده اصلی کتاب، نام کتاب، نام انتشارات کتاب، آدرس انتشارات، سال چاپ کتاب، تعداد صفحات کتاب، شماره شابک، موضوع کتاب، ردهبندی کنگره، ردهبندی دیویی و شماره کتابشناسی ملی. در تصویر مقابل، نمونه فیپا را مشاهده می کنید.
در این مرحله باید مجوز شابک، فیپا و همچنین متن کامل کتاب همراه با طراحی جلد کتاب، به اتمام رسیده باشد. جهت اخذ مجوز چاپ کتاب، بایستی سه نسخه از کتاب چاپ شده و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال گردد. این مرحله از اخذ مجوز، یکی از زمان بر ترین مراحل میباشد که شاید مدت زمان زیادی را جهت حصول نتیجه، منتظر بمانید. البته اخذ مجوز چاپ برای موضوعات مختلف کتاب زمان بندی متفاوتی دارد. برای مثال برای کتابهای رمان معمولاً این مدت زمان بیشتر است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با توجه به قوانین موجود در کشور، طرح روی جلد و محتوای کتاب را بررسی کرده و در صورتی که مورد تایید بود، مجوز چاپ را صادر میکند و در صورتی که کتاب نیاز به انجام اصلاحات خاصی داشته باشد، به نویسنده برگشت داده خواهد شد.
قبل از دریافت مجوز پخش کتاب، باید فایل کتاب موردنظر به چاپخانه فرستاده شود و در تیراژ درخواستی چاپ گردد و پس از آن نیز صحافی کتاب انجام میشود تا کتاب موردنظر، مرتب و منظم شده و برای مخاطب قابل خواندن باشد. پس از انجام این مراحل نیز، باید به دنبال مجوز پخش کتاب رفت. معمولاً اخذ این مجوز در بازه زمانی 2 الی 3 روز انجام میگیرد؛ زیرا اصلی ترین مجوزها تا این مرحله دریافت شده است و این به معناست که پخش کتاب مانعی ندارد. دقت داشته باشید که بدون اخذ این مجوز، امکان فروش کتاب وجود نخواهد داشت. تمامی مراحل اخذ مجوزهای مربوط به کتاب، بایستی توسط یک ناشر معتبر به عنوان شخص حقوقی صورت گیرد.
امروزه با گسترش موسسات و انتشارات در حوزه چاپ کتاب، باید قبل از انتخاب آنها به خوبی تحقیق و بررسی کرده و سپس اخذ مجوزهای کتاب خود را به آنها بسپارید تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود. پس از اینکه انتشارات موردنظر، کارهای اداری کتابتان را انجام داد و اعلام کرد که مجوز فیپا را دریافت کرده است، بعد از طی 3 الی 4 روز شما میتوانید به سایت کتابخانه ملی مراجعه کرده و با جستجوی نام کتاب خود و یا نام و نام خانوادگی خودتان، مشخصات کامل کتاب را مشاهده کنید. در صورتی که هیچ مشخصاتی برای شما نمایش داده نشود، چند روز بعد مجدداً به سایت مراجعه کنید، اگر باز هم موردی در جستجوی شما پیدا نشود، به احتمال زیاد مجوزهای مربوطه متاسفانه جعلی بودهاند. پس بنابراین استعلام از سایت و اطمینان از صحت مجوزها را فراموش نکنید.
تجدید چاپ کتاب، مفهومی است که در خصوص چاپ کتاب استفاده میشود و همانطور که از اسمش پیداست به معنای این است که نویسنده میخواهد کتابی را که قبلاً به چاپ رسانده است را دوباره چاپ کند. تجدید چاپ کتاب، در دو حالت صورت میگیرد: در حالت اول، نویسنده میخواهد اصلاحاتی را در متن کتاب به وجود آورد و از لحاظ محتوایی آن را تغییر دهد. در این صورت لازم است تا تمامی مراحل چاپ کتاب را از اول و مرحله به مرحله انجام دهد؛ اما در حالت دوم، یک کتاب به دلیل پرفروش بودن آن و استقبال خوبی که از آن صورت گرفته است، تجدید چاپ میشود. در این صورت دیگر نیازی به طی کردن تمامی مراحل جهت اخذ مجوز نیست. تجدید چاپ کتاب یکی از موارد مفیدی است که باعث کاهش هزینههای تولید و بالا بردن اعتبار کتاب میشود.
انتخاب نوع چاپ کتاب، بستگی به عواملی همچون تعداد و تیراژ کتاب، زمان چاپ، قطع کتاب، کیفیت رنگ مورد استفاده و... دارد که بایستی پس از آشنایی با انواع حالت های چاپ، یکی از آن ها را که متناسب با شرایط شما باشد را انتخاب کنید. در این قسمت با دسته بندی چاپ کتاب آشنا می شویم:
چاپ دیجیتال، از انواع چاپ های فوری و باکیفیتی است که اغلب برای کتاب هایی که تیراژ آن ها کمتر است، استفاده می شود. با استفاده از این روش امکان چاپ بلافاصله پس از تقاضا و در کوتاهترین زمان ممکن وجود دارد و امکان ایجاد تغییرات در هر صفحه از کتاب در طی این روش موجود است. همچنین در این روش مصرف کاغذ نیز به حداقل می رسد؛ بنابراین هزینه آن نیز کمتر است.
چاپ افست یکی دیگر از روش های چاپ است که برای تیراژهای بالا یعنی بیشتر از 1000، کاربرد دارد و نسبت به چاپ دیجیتال، زمان بر تر است اما در عوض کیفیت بسیار عالی دارد. معمولا کتاب های ادبی نفیس، اوراق اداری، کتاب راهنما، کاتالوگ و... که نیاز به داشتن کیفیت بالایی هستند، توسط این نوع چاپ، انجام می شوند.
چاپ ریسوگراف، یک دستگاه چاپ شبیه به دستگاه کپی اما با ابعاد و مقیاس بزرگ می باشد. این نوع چاپ نیز مختص کتاب هایی با تیراژ بالاست اما از لحاظ کیفیت چاپ، در مقایسه با دو روش قبلی، در سطح پایینی قرار دارد. این نوع چاپ معمولا برای کسانی کاربرد دارد که در زمان کم خواستار چاپ فوری سفارششان هستند و کیفیت، آنچنان برایشان مهم نیست. مانند کتابچه های تبلیغاتی.
با توجه به اینکه موارد مختلف و متنوعی را میتوان در حیطه چاپ کتاب انجام داد، بنابراین هزینههای نهایی آن نیز میتواند بسیار متفاوت باشد. از طرفی اطلاع از مواردی هم که در تعیین هزینه چاپ کتاب، میتواند موثر باشد نیز به پژوهشگر کمک زیادی خواهد کرد تا بر طبق شرایط و بودجه بندی خود، تصمیم درستی را اتخاذ کنند. در ذیل به برخی از این موارد مهم اشاره میکنیم:
یکی از مهمترین عواملی که در تعیین هزینه چاپ کتاب نقش اساسی دارد، تعداد صفحات کتاب است. بدیهی است هزینه چاپ یک کتاب 100 صفحه ای با یک کتاب 500 صفحه ای متفاوت خواهد بود.
تیراژ یا شمارگان، تعداد نسخههایی از یک کتاب است که به صورت یکجا چاپ و منتشر میشود. هزینه نهایی آن نیز با ضرب تعداد تیراژ در قیمت کتاب واحد محاسبه میشود.
قطع کتاب عبارت است از طول و عرض کتاب که اندازه آن و میزان استفاده از کاغذ را تعیین میکند. بدیهی است هر چقدر قطع کتاب بزرگتر باشد، هزینه چاپ آن نیز بیشتر خواهد بود.
چاپ کتاب به صورت تمام رنگی، سیاه و سفید و یا ترکیبی از این دو در هزینه نهایی چاپ کتاب، تاثیرگذار خواهد بود. مسلما هزینه چاپ رنگی بیشتر خواهد بود.
برخی از خدمات وجود دارند که از جانب مشتری درخواست میشوند تا با پرداخت هزینه بیشتری انجام گیرد. این خدمات ممکن است شامل: طراحی جلد کتاب با یک طرح خاص، صفحه آرایی کتاب، درخواست پارافریزنویسی و بازخوانی متن و... باشد که باعث افزایش هزینه خواهد شد.
هزینه چاپ کتاب همواره یکی از دغدغههای مهم و غیرقابل انکار برای پژوهشگران به حساب میآید. این امر گاها حتی باعث میشود متاسفانه بسیاری از افراد از تالیف و چاپ کتاب منصرف شوند. در ادامه میخواهیم به 4 راهکار ساده که باعث میشود هزینههای ناشی از چاپ کتاب تا حد زیادی کاهش یابد.
اگر شما بخواهید خودتان و به صورت شخصی و به عنوان یک فرد حقیقی به سراغ کارهای چاپ کتاب مانند اخذ مجوز، همکاری با چاپخانه و... بروید، هزینههای آن ممکن است برای شما خیلی بیشتر از هزینههایی باشد که توسط یک ناشر، انجام میدهید. همچنین اگر شما در این راه مبتدی باشید و اطلاعاتتان کافی نباشد، ممکن است طی کردن این پروسه پرپیچ و خم برایتان خسته کننده باشد. پس بنابراین همکاری با یک ناشر معتبر و یا یک موسسه چاپ کتاب، از هر لحاظ به نفع شما خواهد بود.
ناشر یا انتشارات همانگونه از اسمش پیداست، شخص یا مؤسسهای است که کتب و نشریات را چاپ و منتشر کند و درواقع واسطهای مهم بین نویسنده اصلی کتاب و سازمانهایی است که مرحله به مرحله کار چاپ کتاب را پیش میبرند. در انتخاب ناشر، باید دقت زیادی داشته باشید برای مثال برخی از ناشران در اخذ مجوز تا آخرین مرحله یعنی مجوز پخش کتاب، نویسنده را یاری نمیکنند. ناشر انتخابی بایستی متعهد به نویسنده باشد، یعنی امانتدار باشد و احتیاط کند تا از آثار او سرقت ادبی نشود.
همانطور که در بخش محاسبه هزینه چاپ کتاب نیز اشاره گردید، معمولاً هزینه چاپ کتاب به صورت رنگی، بیشتر از چاپ سیاه و سفید است. توصیه میشود اگر استفاده از چاپ رنگی الزامی نباشد، مخصوصاً اگر در ابتدای راه هستید، از چاپ سیاه و سفید بهره ببرید. اگر هم متن کتاب شما دارای برخی تصاویر و یا نمودارهایی باشد که ناچار به استفاده از چاپ رنگی هستید، میتوانید گزینه بخشی چاپ سیاه و سفید و بخشی چاپ رنگی را انتخاب کنید که هزینه چاپ خیلی زیاد افزایش پیدا نکند.
اگر متن کتاب شما قابلیت این را دارد که در کاغذهای معمولی یعنی کاغذ سفید تحریر چاپ شود، به سراغ کاغذهای کاهی یا گلاسه نروید. معمولاً هزینه این نوع کاغذها به مراتب بیشتر از کاغذ سفید معمولی میباشد. همچنین در انتخاب جلد کتاب خود نیز، اگر کتابی که تالیف کردهاید قرار نیست برای مثال در جلدهای نفیس چاپ شود، میتوانید از جلدهای معمولی به جای جلد سخت و... بهره ببرید تا هزینه نهایی چاپ کتابتان کاهش یابد.
اگر هنوز در ابتدای راه هستید و از میزان فروش کتابی که تالیف کردهاید، بی اطلاع میباشید، بهتر است در اول راه تعداد تیراژی که قرار است به چاپ برسد یک تعداد معقول و مناسبی باشد. برای مثال لزومی ندارد در ابتدا درخواست چاپ 1000 جلد از کتاب را بدهید میتوانید بر فرض تا 500 جلد و یا کمتر چاپ کنید، در صورتی که تقاضا برای کتابتان زیاد بود، میتوانید آن را تجدید چاپ کنید که این کار هم به کاهش هزینههایتان کمک زیادی میکند.
با توجه به این که در ابتدای مطلب نیز به انواع چاپ کتاب اشاره گردید، جهت کاهش هزینههای نهایی ناشی از چاپ، بایستی نوع چاپی که انتخاب میکنید، مناسب با شرایط سفارشتان بوده و هزینه نهایی برایتان به صرفه باشد. برای مثال اگر تیراژ درخواستی کتابتان، کمتر بود، انتخاب چاپ افست برای شما دارای هزینههای زیادی خواهد بود.
چاپ کتاب در موسسه انتشاراتی اشراق، در سه حالت صورت میگیرد. حالت اول میتواند چاپ کتاب از طریق تبدیل پایان نامه به کتاب باشد، حالت دوم تالیف کتاب توسط نویسنده و سپس چاپ آن و حالت سوم نیز ترجمه کتاب و چاپ آن است. در هر سه حالت نیز مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت و در سریع ترین زمان انجام میشود. هنگام ثبت سفارش در موسسه انتشاراتی اشراق، موارد متنوعی وجود دارد که شما میتوانید با توجه به شرایط خود و نوع کتابی که میخواهید به چاپ برسانید، آنها را انتخاب کنید. هزینه نهایی چاپ کتاب نیز با توجه به موارد انتخابی مشتری، محاسبه میگردد. برای مثال انتخاب نوع قطع کتاب، نوع چاپ، طراحی جلد آن که ایده پردازی توسط تیم گرافیک صورت پذیرد یا این که به عهده انتشارات و با نظر صاحب اثر باشد. همچنین در صورتی که متن کتاب دارای فرمول، پاورقی و تصاویر باشد و یا زمان بندی آن به صورت عادی، فشرده و فشرده پلاس ثبت شده باشد، در برآورد هزینه که به صورت آنلاین میباشد، تفاوت ایجاد خواهد شد. درنهایت نیز با انتخاب تعداد جلد و این که آیا قبلاً مجوز اخذ شده است یا خیر. ثبت سفارش خود را نهایی میکنید. کل پروسه چاپ کتاب در موسسه انتشاراتی اشراق، از فرمت بندی گرفته تا چاپ کتاب، تقریباً ظرف مدت 40 روز صورت میگیرد. لازم به ذکر است تمامی این مراحل با تایید مشتری تکمیل میگردد و به انتها میرسد و پس از آماده شدن کتابهای ارزشمندتان نیز، توسط پست در هر نقطه از کشور که باشید، ارسال خواهد شد.
به نگارش درآوردن یک کتاب و سپس چاپ آن، میتواند امتیازات زیادی را برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ برای شما عزیزان به ارمغان بیاورد، اگر شما هم میخواهید علم و دانستههای خود را با عموم مردم از طریق چاپ کتاب به اشتراک بگذارید و به دنبال موسسهای معتبر و کاربلد هستید که صفر تا صد خدمات چاپ کتاب خود را نزد آن انجام دهید، موسسه انتشاراتی اشراق یک گزینه بسیار مناسب برایتان خواهد بود. شما عزیزان می توانید طبق مراحل زیر، سفارش چاپ کتاب خود را در موسسه انتشاراتی اشراق به ثبت برسانید.
ابتدا فایل کتاب و تمامی اطلاعات مربوط به آن را ارسال کرده و نوع درخواست خود را ثبت کنید.
کارشناسان ما با شما تماس گرفته و در این خصوص راهنمایی کرده و ثبت سفارشتان را نهایی می کنند
پروژه فرمت بندی کتاب، صفحه آرایی و... شروع شده و قبل از چاپ، جهت تایید به شما ارسال می شود.
پس از اخذ مجوزهای لازم و چاپ کتاب در تعداد تیراژ درخواستی، کتاب های ارزشمندتان ارسال می گردد.
موسسه انتشاراتی اشراق با بهرهگیری از کارشناسان متخصص و متبحر خود، روند چاپ کتاب شما را با کمترین هزینه، کیفیت بالا و در سریعترین زمان، میسر میکند. فقط کافیست پس از ثبت سفارش چاپ کتاب، منتظر تماس کارشناسان بوده و بعد از طی شدن پروسه آن، کتابهای ارزشمند خود را دریافت کنید. زیرا تمامی کارهای مربوط به صفحه آرایی، طراحی جلد کتاب، اخذ مجوزهای مربوطه و در نهایت چاپ کتاب در تیراژ درخواستی شما بر عهده تیم متخصص و با تجربه موسسه انتشاراتی اشراق خواهد بود.
قطعهای رایج برای کتابهای علمی وزیری و در صورت کم بودن تعداد صفحات قطع رقعی میباشد. برای کتاب های غیر علمی هم معمولا برای کتاب های رمان و حجیم همان قطع وزیری و برای کتابهای خاصتر و کم حجمتر مثل شعر و دل نوشته، قطع رقعی مناسب میباشد. البته برای کتابهای علمی انواع مختلف قطع مورد استفاده قرار میگیرد که کاملاً سلیقهای است و سلیقهی صاحب اثر مد نظر است.
وقتی مجوز فیپای کتاب اخد میشود صاحبین اثر میتوانند به صورت آنلاین آن را در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مشاهده کنند. همچنین بعد از چاپ کتاب، صاحبین اثر میتوانند وارد وب سایت خانه کتاب شده و در آنجا نیز با جستجوی نام اثر و کتاب خود از گرفتن مجوزهای رسمی برای چاپ کتاب مطمئن شوند.
خیر، تعداد نویسندگان و مترجمان در هزینه چاپ کتاب هیچ تغییری به وجود نخواهد آورد.
بله، در چاپ فوری امکان چاپ هم به صورت سیاه و سفید و هم به صورت رنگی وجود دارد.
هزینهها بسته به عوامل مختلفی مانند نوع کاغذ، کیفیت چاپ، جلد و طراحی متفاوت است. معمولاً هزینههای چاپ تیراژ پایین بالاتر از چاپ تیراژ بالا به ازای هر نسخه است.