مقاله ی مروری چگونه نوشته می شود و بخش های اصلی یک مقاله مروری کدام ها هستند؟
مهم ترین تفاوت مقالات مروری و تجربی ،در ساختار اصلی مقاله می باشد.مقاله ی تجربی به ترتیب شامل عنوان ،چکیده ،مقدمه ،مواد و روشها ،نتایج و بحث و منابع است اما ترکیب اصلی مقاله مروری به ترتیب شامل عنوان ،چکیده ، مقدمه ،ترکیب نتایج و نتیجه گیری و منابع است.
مقاله مروری مقاله ای است که به مرور پیشینه موجود در مورد یک موضوع علمی می پردازد و پژوهش های انجام شده در مورد آن موضوع را به گونه ای سازماندهی و خلاصه می کند که باعث درک بهتر موضوع از طرف مخاطب گردد.در این نوع مقاله ،نتایج علمی که در مورد موضوعی خاص در مقاله های قبلی ارایه شده است جمع بندی و بررسی می گردد.به عبارتی در مقالات مروری خلاصه ای از اطلاعات مقالات چاپ شده ی قبلی ذکر می گردد و به ندرت یافته ی تجربی جدید ذکر می گردد.
این نوع مقالات معمولا انتقادی هستند .گرچه مطالب موجود در مقاله های مروری ،مطالب جدیدی نیستند و قبلا چاپ شده است ولی تفسیر نتایج بدست آمده با استنادهای دقیق و کامل ،نوعی راهنمایی برای مقاله های علمی نوشته شده ی اصیل است.
در مقاله ی مروری دانش و اطلاعات زمینه ای در مورد موضوع خاص به عنوان یک فرضیه در نظر گرفته می شود ونویسنده ی مقاله سعی می کند پژوهش های انجام شده در باره ی آن موضوع را دسته بندی کند و به مقایسه ی راهکارها و روشهای موجود بپردازد.البته ذکر تمامی جزئیات ضروری نیست اما بهتر است در موردجزئیات تمامی تحقیقات علمی به یک میزان پرداخته شود.
هدف اصلی مقاله مروری ایجاد یک دیدگاه سازماندهی شده از تحقیقات انجام شده در مورد یک موضوع علمی است.
مقدمه در حالت کلی هدف مطالعه را بیان می کند و به ترتیب شامل بخش های زیر است:
در این بخش از مقاله ، فرضیه ها ،سوالات ،ترکیب نتایج مقالات قبلی و ارزشیابی آنها گردآوری می شود و یک جمع بندی کامل از پژوهش انجام گرفته حاصل می گردد.پرسشها و پاسخ ها ،عنوانهای این بخش را تشکیل می دهند.تعداد عنوانه نیز به سادگی یا پیچیدگی موضوع انتخابی بستگی دارد.
در این قسمت از مقاله خلاصه ی نتایج تحقیقات قبلی ارائه می شود.به عبارتی دیگر با توجه به طبقه بندی های انجام شده روی مطالعات قبلی،نقاط ضعف و قوت این تحقیقات ذکر می شود.
در داخل متن.،مقالات استفاده شده با ذکر دقیق نام نویسندگان ، عنوان مقاله و مجله ای که مقاله در آن چاپ شده داخل پرانتز ارجاع داده می شود و در انتهای متن هم به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی نویسنده ی اول مرتب می گردد.