خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

تفاوت نشریات جعلی و نامعتبر

انتشار 19 اسفند 1395
مطالعه 2 دقیقه

مجلات نامعتبر و جعلی چگونه شناسایی کنیم؟

تفاوت نشریات جعلی و نامعتبر

 

دانشجویان و اساتید برای دریافت امتیاز مقاله یا تقویت رزومه علمی خود نیاز به چاپ مقاله در مجلات داخلی یا خارجی دارند.برای این کار ، دانشجو یا اساتید بایستی از اعتبار مجله مطمئن  باشند تا مقاله خود را در جای معتبری به چاپ برسانند.چاپ مقاله در مجلات بین المللی مراحل مختلفی دارد و اولین مرحله انتخاب مجله معتبر و مناسب با موضوع مقاله می باشد.موسسه اشراق با آماده کردن این مقاله در نظر دارد تا برای محققین و دانشجویانی که برای اولین بار میخواهند مقاله خود را به چاپ برسانند اطلاعات کافی منتقل کند.

در بیشتر موارد دانشجو به دلیل عدم آشنایی با مجلات، کار چاپ مقاله را به اشخاص یا موسساتی که در این زمینه فعالیت دارند می گذارد اما با این حال بایستی خود محقق و دانشجو نیز اطلاعاتی در دست داشته باشد تا مجلاتی را که از طرف موسسات پیشنهاد میگردد را بتواند بررسی کند و تصمیم نهایی خود را بگیرد.

نشریات از لحاظ اعتبار به سه دسته تقسیم میگردند:

  1. مجلات معتبر و مورد تایید وزارت علوم
  2. مجلات نامعتبر
  3. مجلات جعلی

  

برای بررسی اعتبار مجلات بایستی به آخرین لیست هایی که ازسوی نهاد های زیر صادر می گردد مراجعه نماییم.

  1. مرکز برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات فناوری(https://rppc.msrt.ir/fa)
  1. دفتر گسترش تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی (http://rvp.iau.ir/sp/) 
  1. مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت ،درمان و اموزش پژشکی (http://blacklist.research.ac.ir/

 

دانشگاه آزاد اسلامی معمولا هر ماه یا هر دو ماه یک بار لیست جدیدی صادر می نماید اما وزارت علوم و بهداشت معمولا هر سال یک بار لیست مجلات معتبر و نامعتبر خود را اعلام می دارد.

 

تعریف مجلات جعلی

مجلات جعلی سایت و ISSN مشخصی دارند اما در واقع موقع چاپ مقاله در سایتی که اعلام شده مقاله ای آنلاین نمی کند و در سایت های فرعی مقاله ها آنلاین میگردد و یا اینکه کلا مجله چاپ آنلاین ندارد و فقط مقاله به صورت کپی رایت منتشر می گردد.

 

 

 تعریف مجلات نامعتبر

مجلات نامعتبر به مجلاتی گفته می شود که دارای سایت آنلاین و شماره ISSN  مشخصی هستند و در گذشته چاپ مقاله انجام میدادند اما در حال حاضر به دلایلی مثل چاپ بیش از حد مقاله در یک شماره ، داوری کوتاه مدت و یا چاپ مقالات نامرتبط با اسکوپ مجله و .... نامعتبر اعلام شده و از این تاریخ به بعد چاپ مقاله در آن امتیازی ندارد.

 

تفاوت مجلات نامعتبر و جعلی

همانطور که در تعاریف بالا ذکر شد مجلات جعلی و نامعتبر ماهیت متفاوتی دارند به خاطر همین ،این دو گروه از مجلات در جدول های جداگانه ای ذکر می گردد.

در مورد مجلات نامعتبر و جعلی ،توجه داشته باشیم که با اعلام لیست جدیدی از مجلات نامعتبر و جعلی از سوی هر سه نهاد اعلام شده، سیاهه های قبلی از درجه اعتبار ساقط می شوند و سیاهه ی جدید جایگزین می گردد و ملاک سنجش اعتبار مجلات قرار میگیرد.

در بلک لیست ( Black List) اعلام شده ، مجلات نامعتبر تاریخ ورود به سیاهه را دارند و از تاریخ ذکر شده به بعد چاپ مقاله در این مجلات هیچ امتیازی را شامل نمی گردد. اما برای مجلات جعلی هیچ تاریخی ذکر نمی گردد ،از این رو تمامی مقالات چاپ شده در این مجلات نامعتبر محسوب می گردد.

 

 

 

 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق