یکی از متداول ترین و پر مخاطب ترین آزمون های بین المللی که برای ورود به دانشگاه های مختلف دنیا از اعتبار خاصی برخوردار است، آزمون آیلتس است.
آزمون آیلتس مخفف International English Language Testing System ، سالانه صدها هزار نفر در سراسر جهان را به سمت خود جذب می کند تا در آزمون های آیلتس در IELTES CENTERS در سراسر جهان شرکت کرده و سطح دانش زبان انگلیسی عمومی خود را بر اساس معیارهای این آزمون، ارزیابی کنند.
شرکت در آزمون آیلتس راهگشای فرصت های بسیاری است. مدرک آیلتس برای زندگی، تحصیل و کار در ۱۳۵ کشور جهان به کار می آید. بیش از ۸۰۰۰ سازمان، شامل موسسات دولتی، آموزشی و شغلی - از جمله بیش از ۳۰۰۰ موسسه و دوره آموزشی در ایالات متحده آمریکا - پذیرای مدرک آیلتس هستند. همچنین مدرک آیلتس در کشورهایی که در امور مهاجرین از آن استفاده می کنند، تنها مدرک مورد قبول برای مهاجرت به حساب می آید.
تقریبا اکثر قریب به اتفاق دانشگاه های دنیا، مدرک این آزمون را برای سطح سواد انگلیسی (English language proficiency) داوطلب بر اساس نیازمندی های پذیرش (admission’s requirements) قبول می کنند، مگر این که شرایط دیگری تعیین شده باشد.
آیلتس با آن که آزمونی اروپایی به شمار می رود و مرکز آن در کشور انگلیس قرار دارد، اما دانشگاه های آمریکا که تافل برای ان ها متداول است، مدرک این آزمون را از داوطلبان می پذیرند.
آزمون آیلتس در ۲ بخش برگزار می شود، آیلتس جنرال که برای متقاضیان غیر دانشجویی کاربرد دارد و آزمون آکادمیک که مختص کسانی است که قصد تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دارند.
آزمون آیلتس چه آکادمیک و چه جنرال دارای 4 بخش می باشد که عبارتند از: خواندن Reading ، نوشتن Writing ، مکالمه Speaking و شنیدار Listening که در هر بخش یکی از مهارتهای زبانی فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد. ساختار آزمون به این گونه است که در مرحله اول متقاضی در 3 بخش Reading ، Listening و Writing شرکت می کند و بخش Speaking به صورت جداگانه در بعد از ظهر همان روز یا روزهای دیگر برگزار می شود.
مدت زمان آزمون آیلتس دو ساعت و نیم می باشد به این ترتیب که 30 دقیقه برای بخش Listening و 60 دقیقه برای بخش Reading و 60 دقیقه برای بخش Writing در نظر گرفته شده است، همچنین بخش Speaking شامل یک زمان 10 تا 15 دقیقه ای برای هر شرکت کننده است که توسط مرکز آزمون به صورت نوبت جداگانه در طی 5 روز پس از آزمون تعیین می گردد ( شایان ذکر است داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس در ایران که از شهرهای دیگر به تهران می آیند برای شرکت در بخش Speaking در اولویت هستند). نتایج آزمون 2 هفته پس از بخش Speaking به صورت کارنامه کتبی فقط به شخص شرکت کننده در آزمون تحویل داده می شود، همچنین در صورت تمایل مرکز آزمون کارنامه متقاضی را برای دانشگاه های تعیین شده توسط شرکت کننده ارسال می کند. اعتبار نمره آیلتس به مدت 2 سال می باشد.
همه متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس این پرسش را مطرح می کنند که برای شرکت در آزمون و امادگی مربوطه، چند ماه زمان نیاز است و چگونه باید برنامه ریزی کرد. در پاسخ باید گفت که پاسخ به این پرسش برای هر فرد، متفاوت است و بستگی به دانش زبانی و هدف فرد از شرکت در آزمون آیلتس دارد.
فردی که همراه یک متقاضی مهاجرت است، قطعا نمره آیلتس کم تری نسبت به فردی که متقاضی تحصیل با بورس در مقطع دکترا در فلان دانشگاه دنیاست، نیاز دارد. هم چنین، نمره مورد نیاز آیلتس برای متقاضیان کارشناسی یا دکترا، مشابه نیست. از طرفی، بعضی افراد سطح زبان انگلیسی عمومی قوی دارند و تنها آشنایی با مهارت های آزمون ظرف ۲ ماه برای گرفتن نمره خوب کفایت می کند.
اما هستند افرادی که هنوز گرامر انگلیسی را خوب نمی دانند و دامنه لغات مطلوبی برای نوشتن یک نامه ساده یا حرف زدن درباره یک موضوع معمولی در اختیار ندارند. بالطبع، این افراد نیاز دارند تا ابتدا سطح زبان انگلیسی عمومی خود را به سطح قابل قبولی رسانده و سپس در کلاس های آمادگی آزمون آیلتس شرکت کنند.
برگزاری آزمون های تعیین سطح توسط آموزشگاه ها و حتی سنترهای برگزاری آزمون رسمی آیلتس در مراکز استان ها کشور، به افرادی که می خواهند سطح زبان خود را بسنجند،توصیه می شود. شرکت در آزمون های IELTS MOCK فرصتی برای ارزشیابی سطح دانش زبان انگلیسی افراد، پیش از شرکت در آزمون نهایی است.
به این نکته توجه کنید که اگر سطح زبان انگلیسی شما در سطح دیپلم دبیرستان است و قصد داشته باشید که مدرک آیلتس اکادمیک ۶.۵ بگیرید، باید حداقل ۶ تا ۹ ماه به طور فشرده کار کنید و روی مهارت های ۴ گانه زیر نظر اساتید فن، آموزش های مربوطه را کسب کنید. اما اگر بخواهید نمره ۶.۵ را به ۷ برسانید، شاید حداقل ۳ ماه کار بیشتری مورد نیاز باشد.
توجه داشته باشید که آمادگی در آزمون آیلتس جنرال با آکادمیک به دلیل نوع پرسش ها و انتظارات از داوطلب، متفاوت است.
هر دانشگاهی در سراسر دنیا، نمره خاصی را به داوطلبان توصیه می کند تا به همراه مدارک تحصیلی جهت بررسی پذیرش آن ها ارسال کنند. کارنامه شما می بایست مستقیما از سوی بریتیش کنسول به دانشگاه ارسال شود و شما حق ندارید این کارنامه را به همراه مدارک تحصیلی ارسال کنید.
رنج نمره ای که دانشگاه ها برای پذیرفتن کارنامه آیلتس به عنوان سندی دال بر توانایی داوطلب در زبان انگلیسی مد نظر قرار می دهد، تفاوت می کند. مثلا دانشگاه های اروپا برای پذیرش در مقطع کارشناسی، نمره ۶ آکادمیک را مطرح می کنند در حالی که دانشگاه های امریکای شمالی برای مقطع ارشد و دکترا، نمره ۶.۵ تا ۷ را ملاک قرار می دهند. اما برای پذیرش در مقطع کارشناسی، نمره ای بین ۵.۵ تا ۶ هم کفایت می کند.
کشورهای اسکاندیناوی، برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی، رنج ۵.۵، کارشناسی ارشد ۶ و دکترا بین ۶ تا ۶.۵ را مطرح می کنند. در حالی که برای تحصیل در دانشگاه های آمریکای شمالی یا اقیانوسیه، نمره ای بین ۶.۵ تا ۷ معمولا نیاز است.
اگر نتوانید نمره مورد نظر را کسب کنید، احتمال دارد به پذیرش مشروط به شما داده شود که conditional admission نامیده می شود. وقتی پذیرش مشروط گرفتید، احتمال صدور ویزای دانشجویی برای شما کاهش پیدا می کند. اما اگر ویزا صادر شد، پس از ورود به دانشگاه، باید در کلاس های زبان انگلسی و هم چنین آزمون تعیین سطح نهایی شرکت کنید تا اجازه ورود به مقطع تحصیلی را پیدا کنید.
نمره بندی آزمون IELTS از صفر تا 9 می باشد و نمره قبولی در این آزمون وجود ندارد و نمره 6 به بالا خوب تلقی می شود هر نمره بیانگر سطح مشخصی از مهارت فرد در زبان انگلیسی می باشد که عبارت است از:
نمره آزمون آیلتس برای بیش از 9000 دانشگاه، مرکز علمی و سازمانهای مهاجرتی در سرتاسر جهان به عنوان سطح تسلط متقاضی به زبان انگلیسی معتبر می باشد که این مراکز شامل بیش از 2000 دانشگاه در آمریکا و همچنین تعداد زیادی از دانشگاههای انگلستان، ایرلند، کانادا، استرالیا و نیوزیلند و اکثر دانشگاهها در دیگر نقاط جهان می شود.
مراکز دیگر در سطح کشور، در واقع برگزار کننده آزمون های آزمایشی هستند و تنها مراکز فوق الذکر، سنترهای رسمی برگزاری آزمون آیلتس در کشور می باشند. اگر خواستار شرکت در آزمون آیلتس در خارج از کشور هستید، ارمنستان، ترکیه و دوبی، مقصدهای شمار زیادی از ایرانیان علاقمند به شرکت در آزمون در خارج است که البته خیلی توصیه نمی شود چرا که دو برابر هزینه آزمون را باید خرج سفر کنید!
راههای ارتباطی با موسسه اشراق :
شماره تماس : 09149724933
ایمیل: isi.eshragh@gmail.com