اشراق: SAT آزمون تعیین استعداد تحصیلی به زبان انگلیسی می باشد که توسط ایالاتمتحده آمریکا همچون آزمون TOELF IBT پایهریزی و هدایت میشود.
افرادی که قصد تحصیل در یکی از دانشگاههای خارج از کشور را دارند، لازم است تا بر حسب رشته، کشور موردعلاقه برای ادامه تحصیل و شرایط تحصیلی خود مدارک موردنیاز پذیرش دانشگاه ( admission’s requirements ) را فراهم کند.
از جمله مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور :
اگر فرد متقاضی تحصیل در خارج از کشور، بدون نیاز به آزمون بخواهند در یکی از دانشگاه های خارج از کشور ادامه تحصیل دهند، لازم است که تمامی مدارک ذکر شده در بالا تهیه شود. مثلاً اگر قصد تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان اروپایی . آمریکایی را دارید، بایستی یکی از مدارک زبان IELTS، TOEFL، PTE و غیره را در اختیار داشته باشید و حداقل نمره مورد قبول آن دانشگاه را کسب کنید.
مثلاً برای تحصیل در مقطع کارشناسی، مدرک زبان آیلتس ۶ از ۹ یا تافل اینترنتی ۷۰ از ۱۲۰ موردنیاز است. برای مقاطع ارشد و دکترا نیاز به ترتیب آیلتس ۶.۵ و تافل ۸۵ به بالا موردنیاز خواهد بود.
برخی از دانشگاههای آمریکا، از متقاضیان می خواهند که مدرک آزمون GRE یا GMAT را هم ضمیمه مدارک خود بکنند. مدرک دیگری که برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای خارج از کشور مورد نیاز است، مدرک آزمون SAT است که در ادامه در خصوص آن توضیحات کامل ارائه خواهد شد.
هدف از برگزاری آزمون (SAT (Scholastic Aptitude Test، درواقع تعیین و تشخیص استعداد تحصیلی متقاضیان تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور است. در واقع با استفاده از نمره کسب شده در این آزمون، به سطح اطلاعات آکادمیک عمومی داوطلب شرکت در مقطع کارشناسی پی می برند. این آزمون به زبان انگلیسی و زیر نظر کشور آمریکا برگزار می شود و پیش نیاز ورود دانشجویان به مقطع کارشناسی در دانشگاه های بین المللی می باشد. از جمله کشورهایی که مدرک این آزمون را درخواست می کنند، دانشگاههای اسکاندیناوی، ترکیه، استرالیا و کشورهای اروپایی می باشند.
این آزمون از لحاظ ساختاری شبیه به آزمون GRE می باشد؛ یعنی هم بهصورت GENERAL و هم بهصورت SUBJECT برگزار میشود. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های برتر دنیا، بهتر است در SAT تخصصی یا همان سابجکت شرکت کنند.
بخشی از آزمون SAT همانند آزمون GRE دارای سوالات ریاضیات ( در حد دوره دبیرستان) و مهارت مقالهنویسی بر اساس موضوعی خاص، می باشد. و بخش دیگر آن، شبیه آزمون آیلتس است؛ یعنی READING هم به آن اضافه میشود. البته به آن اندازه تخصصی و حرفهای نیست و نیاز به مهارت اتیمولوژی (ریشهشناسی واژگان) نیست.
بخش ریاضی:
هدف از طراحی این سوالات، سنجش توانایی داوطلبان در حل مسائل ساده در حوزه جبر، تجزیهوتحلیل اطلاعات، موضوعات آمار و احتمال، هندسه و امثال آن ها می باشد. در این بخش دوگروه سوال طراحی شده است . یک گروه شامل ۲۰ سؤال ۴ گزینهای می باشد و از داوطلب خواسته میشود که ظرف ۲۵ دقیقه به آنها پاسخ دهد. سؤالات بهگونهای معمولاً طرح میشود که نیاز به محاسبات پیشرفته نیست. گروه بعدی، ۳۸ سؤال ۴ گزینهای است که برای حل آن ماشینحساب موردنیاز است.
بخش خواندن و نوشتن:
سؤالات طراحی شده در این بخش، به منظور سنجش توانمندی داوطلبان در تحلیل متون انگلیسی، مهارتهای خواندن و نوشتن و درک مطلب می باشد. این بخش شامل 52 سوال می باشد که بایستی در ۶۵ دقیقه پاسخ داده شود. ۴۴ سؤال دیگر هم در این بخش وجود دارد که مربوط به دستور زبان و مهارتهای نوشتاری فرد است که باید ظرف ۲۵ دقیقه به آن پاسخ دهد. برای پاسخ به سوالات این بخش بایستی توانایی انگلیسی خوبی داشته باشید و اینکه مهارت تستزنی بالایی برای حل مسائل مورد نیاز است.
بخش مقالهنویسی:
در بخش مقالهنویسی، همچون بخش اول در آزمون GRE و IELTS، از شرکتکننده تقاضا میشود که یک مطلب راجع به موضوعاتی مانند علوم، تاریخ، جامعهشناسی، سبک زندگی و ... بنویسند. مدت زمان تعیین شده برای این بخش، 50 دقیقه است. مطالعه زیاد موضوعات متنوع و افزایش توانایی در نوشتن و استفاده از کلمات و ساختارهای جملهای پیچیده و حرفهای گرامری، سبب افزایش نمرهاین بخش میشود.
سیستم نمره دهی آزمون SAT برای بخش اول و دوم بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ است. بخش مقالهنویسی نیز نمرهای بین ۱ تا ۶ دارد. کسانی که آیلتس در سطح ۶ تا ۶.۵ دارند، نمره ی ۳ تا ۴ را میتوانند کسب کنند که برای بسیاری از دانشگاهها، حداقل نمره موردنیاز در بخش نوشتاری SAT است.