اکسپت و چاپ مقاله در مجلات ایمپکت دار ، از جمله مهم ترین خواسته دانشجویان و محقیقن در جهان می باشد زیرا معتبرترین مجلات در جهان مجلات ایمپکت دار می باشد.
مجلات ISI به دو دسته ایمپکت دار (JCR) و غیر ایمپکت دار (ISI LISTED) تقسیم بندی می شوند. معیار تبیین و تشخیص آنها ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور می باشد. مجلات JCR دارای ایمپکت فاکتور می باشد. مجلاتی که فاقد ایمپکت فکتور هستن ولی در سایت تامسون نمایه می شوند تحت عنوان مجلات ISI listed میباشند.
فقط مجلات ISI آن هم نه همه آنها بلکه آنهایی که مقالات خوب و حاصل پژوهش های نوین را چاپ می کنند و وارد بخش JCR می شوند می توانند ایمپکت فکتور داشته باشند.
ضریب تاثیر (impact factor (IF) یک ژورنال علمی ، بیانگر میانگین تعداد استنادها یا citation مقالات آن ژورنال درسایر ژورنال ها و مراجع علمی است . این ضریب در واقع بیانگر اعتبار آن ژورنال در زمینه پژوهشی خود در میان سایر ژورنال ها می باشد. (ژورنالی با IF بالاتر اهمیت بیشتری نسبت به ژورنالی با IF پایین تر دارد). مهم ترین کاربرد ضریب تاثیر این است که از آن برای ارزیابی، مقایسه و رتبهبندی نشریات علمی در انواع رشتههای مختلف در سطح ملی و داخلی یا برای مقایسه مجلهها در سطح بینالمللی و جهانی به کار گرفته میشود.
بنا بر فرض مثال اگر در سال 2012 جمعاً 40 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 2010 تعداد 26 مقاله و در سال 2011 تعداد 24 مقاله چاپ شده باشد، ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور آن مجله از تقسیم 40 بر 50 به دست میآید که 0.80 است. یعنی به طور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه 0.80 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است. بنابراین ایمپکت فاکتور تابع یک دوره سه ساله است که دو سال آن برای چاپ مقاله ها و سال سوم مربوط به ارجاعات به مقالات دو سال قبل است.
به منظور تعیین ضریب تاثیر یک مجله می توان به سایت مربوطه به آن مجله مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز را بدست آورد. بعلاوه، برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده می توان از سایت های معتبری همچون SJR , Bioxbio استفاده کرد:
موسسه اشراق با شماست تا پایان
تلفن تماس : 09149724933
ایمیل موسسه: isi.eshragh@gmail.com