خدمات موسسه اشراق در راستای اکسپت و چاپ مقالات شما در مجلات آی اس آی ،تحقق این امر را برایتان ممکن میکند.
بزرگترین و معتبرترین موسسه اطلاعاتی علمی در دنیا که به انتشار مقالات علمی می پردازد ، بانک اطلاعات علمی (ISI) می باشد. در واقع ISI بانک اطلاعات مرکزی برای فهرست کردن و ساپورت مهمترین نشریات علمی منتشر شده در جهان برای تبادل اطلاعات در بین پژوهشگران دنیا می باشد. و توسط شرکت تامسون رویترز گردانده می شود. هر نشریه ای که در سایت تامسون رویترز ایندکس شود به نشریه ISI شهرت پیدا میکند. البته موسسه تامسون رویترز قوانین و استادارد هایی را نیز تعیین کرده که نشریات باید آن را رعایت و در صورت عدم رعایت آن از ISIخارج می شوند. نشریات موجود در ISI دو نوع هستند .اول مجلاتی که دارای ضریب اثر بخشی (IF) و نیز بدون ضریب اثر بخشی (IF) که سالانه لیستی از این مجلات معتبر به صورت فایلی منتشر میشود که این لیست مجلات ایمپکت دار (JCR) وبدون ایمپکت (LISTED)را از هم جدا میکند .همچنین جهت اطمینان از ISI بودن مجلات میتوان وارد سایت تامسون رویترز شده و مجله مذکور را در آن سایت جستجو کرد.
شاخص ایمپکت فاکتور ،از جمله مهمترین شاخص های ارزیابی مجلات در پایگاه ISI است.
شاخص ایمپکت فاکتور برای یک مقاله تعیین نمی شود بلکه کلیه ی مقالات چاپ شده مجله مد نظر قرار می گیرد.با این وجود محققین همواره در تلاش هستند که اعتبار علمی مقاله ی خود را بالا ببرند تا بتوانند مقاله ی خود را در مجله ای با ایمپکت فکتور بالا به چاپ برسانند.
IF فقطدرمورد نشریات ایندکس شده در بانک اطلاعاتی Web of Scienc و توسط موسسه ISI محاسبه و منتشر میشود.به این ترتیب تنها نشریاتISI دارای ایمپکت فاکتور واقعی هستند که این ایمپکت فاکتور تحت عنوان JCR شناخته می شود.البته موسسه ((سایماگو)) وابسته به ((اسکوپوس)) نیز ایمپکت فاکتور مجلات را محاسبه میکند که جزو ایمپکت های معتبر بوده و تحت عنوان SJR شناخته می شود.
IF یک نشریه در یک سال مشخص، از تقسیم تعداد مقالات ارجاعکننده (استنادات) به مقالات منتشرشده آن مجله در دو سال قبل از آن، برکل مقالات منتشر شده در آن مجله در همان دوره زمانی دوساله به دست میآید.
به این ترتیب میانگین فراوانی استناد به یک مقاله در مجله مورد نظر محاسبه میگردد. به عبارت دیگر و در یک نمای ساده، Impact Factor بیانگر آن است که به طور متوسط، هرمقاله منتشر شده در یک مجله چند بار مورد ارجاع قرار گرفته است. (در یک بازه زمانی دو ساله).
دومین شاخصی که برای ارزیابی مجلات در موسسه ISI کاربرد دارد شاخص فوری یا آنی است.
شاخص فوری یا ضریب آنی یک مجله عبارتست است از تعداد ارجاعات به مقاله های منتشر شده مجله در سال مورد ارزیابی ،تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در همان سال مجله مذکور .
برای مثال ضریب آنی برای مجله X در سال 2013 بدین گونه محاسبه می گردد:
تعداد ارجاعات به مقالات سال 2013 مجله X تقسیم بر تعداد کل مقالاتی که در سال 2013 در مجله X چاپ شده است.
نیمه ی عمر ارجاعات به مجله به روش زیر محاسبه می گردد:
تعداد سالهایی که از سال ارزیابی به عقب برمی گردیم تا به 50 درصد از کل ارجاعات آن ژورنال دست پیدا کنیم .
در واقع این شاخص مدت زمانی را که نیمی از کل استنادات به آن مجله انجام گرفته است را نشان می دهد و بالا بودن این شاخص برای یک مجله نشانه ی ماندگاری زیاد مقاله های آن ژورنال است. در صورتی که نیمه عمر استناد یک مجله پایین باشد بدین معناست که مقاله های این مجله ارزش خود را برای ارجاع داده شدن خسلی زود از دست داده اند و تنها به مقالات جدید این مجله ارجاع داده شده است.
ارائه شدن مقاله در سطح بین المللی : وقتی فردی با صرف زمان و انرژی تحقیقی انجام می دهد و دستاوردهای علمی خود را به صورت مقاله در می آورد بالطبع تمایل دارد مقاله ی خود را در جایی منتشر کند که مطابق یک استاندارد مشخص باشد و مورد استفاده ی تعداد زیادی از علاقه مندان قرار بگیرد.برای رسیدن به این هدف بهترین گزینه،چاپ مقاله در مجلات ISI می باشد.در واقع مقالات ISI یکی از معیارهای بین المللی برای سنجش سطح علمی نویسندگان و محققین هستند.
بررسی و داوری مقاله توسط داوران متخصص و با تجربه : مقالاتی که برای داوری به مجلات ISI ارسال می شوند توسط داوران خبره و متخصص همان رشته مورد بررسی قرار می گیرند و این کار برای نویسنده ی مقاله یک فرصنپت خوبی است تا ایرادات یا نقاط قوت مقاله ی خود را بداند و در جهت رفع آنها اقدام نماید.
امتیاز بالای مقاله ی ISI در مصاحبه ی دکتری و ارتقاء علمی : دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری چه در داخل کشور و چه در خارج از ایران را دارند و همچنین افرادیکه قصد تقویت رزومه ی علمی خود را دارند نیازمند چاپ حداقل یک مقاله ISI هستند.