خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

انتخاب موضوع مناسب برای مقالات ISI

انتشار 8 اردیبهشت 1397
مطالعه 4 دقیقه

یکی از مهم ترین بخش از نگارش مقاله، انتخاب یک عنوان یا موضوع خوب و جذاب است تا خواننده را ترغیب به خواندن مقاله کند.

انتخاب موضوع مناسب برای مقالات ISI

انتخاب موضوع مناسب برای مقالات ISI

موضوعی که برای نوشتن مقالهISI انتخاب می شود نباید خیلی کلی باشد که بتوان برای آن کتاب نوشت. معمولاً افرادی که تجربه کمتری در امر پژوهش دارند، موضوعی را انتخاب می کنند که بسیار گسترده است. موضوع باید به گونه ای طرح شود که تحقیق بتواند در فرصتی که در اختیار است پاسخ آن را پیدا کند. لذا بهتر است موضوع ساده تر و محدود تری برای تحقیق انتخاب شود.انتخاب موضوعات بین رشته ای بسیار مناسب است ؛ یعنی استفاده از روش های یک رشته در رشته دیگر.
در انتخاب موضوع اهمیت پیوندهای بین رشته‌ای را بسیار جدی بگیرید. ثمره پیوندهای بین رشته‌ای تولد موضوع های نوین برای پژوهش است. در بسیاری از رشته ‌ها مباحث بسیار ارزنده‌ای وجود دارد که می‌تواند از زاویه‌ای تازه در رشته‌ای دیگر مورد بررسی قرار گیرد.متأسفانه بسیاری از تحقیقاتی که در دانشگاه ها و موسسات علمی کشور انجام می شود، کاربرد مشخصی در داخل کشور ندارد و فقط عمر گرانقدر پژوهشگران و منابع مادی کشور را به هدر می دهد. شناخت نیازهای روز جامعه و طراحی پروژه های تحقیقاتی بر اساس این نیازها، یک «ضرورت انکارناپذیر» است. پرداختن به موضوعات سطح پایین در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین پرداختن به موضوعات پیچیده و سنگین در مقاطع تحصیلی پایین، موجب کاهش کیفیت تحقیق خواهد شد.

راهکارهایی برای یافتن موضوع مناسب مقالات

  1. کمک گرفتن از دیگران (استادان، مدیر مؤسسه، همکاران، یا افراد خانواده).
  2. مطالعه کارهای تحقیقی دیگران و ارتباط دادن آنها با علایق و انگیزه های دیگر خود.
  3. فکر کردن به تجارب قبلی و زمینه های مورد علاقه تان.
  4. فکر کردن به یک عنوان.
  5. یاد آوری کلمات قصار، واگویه ها وگفته ها.
  6. پی جویی حدس و گمانهای خود.
  7. ترسیم شکل، نمودار یا انگاره ای از آنچه در ذهن دارید.

چه معیارهای را برای انتخاب یک موضوع مفید و موثر در نظر بگیریم ؟

  • علاقه و توانایی های پژوهشگر به موضوع مورد تحقیق
  • خلاقیت در شناسایی نیازهای جامعه و طرح مسئله: در واقع موضوع باید مناسبت داشته باشد . یعنی جزء اولویتهای مهم و اساسی در نظر محقق باشد. به عنوان مثال هر چه رنج موجودات مبتلا و عوارض اقتصادی و بهداشتی بالاتر باشد موضوع در اولویت بالاتری قرار می گیرد.
  • بدیع بودن موضوع تحقیق
  • موضوع باید مناسبت داشته باشد: یعنی موضوع جزء موضوعات اولویت دار باشد.
  • اجتناب از دوباره‌کاری در موضوع طرح:برای اینکه بدانیم موضوع مورد تحقیق ما تکراری است یا نه و آیا ارزش تحقیق دارد یا نه، باید متون مرتبط بررسی شود. با توجه به امکانات موجود و در دسترس، این امر کار دشواری نیست. محقق می‌تواند با مراجعه به مقالات داخلی و خارجی، خلاصه کنگره‌ها تماس با سایر محققینی که درخصوص موضوع پژوهش یا موضوعات مشابه کار کرده‌اند، نظری اجمالی به کارهای سایر محققین داشته باشد. البته ذکر این نکته لازم است که زمانی یک موضوع تکراری است که تمامی ابعاد تحقیق و موضوع مانند هم باشند. ولی اگر از نظر زمانی یا مکانی با هم متفاوت باشند، موضوع دیگر تکراری نیست.
  • موضوع قابلیت اجراء را داشته باشد: یعنی آیا تمامی امکانات و شرایط لازم برای انجام تحقیق درخصوص موضوع مذبور در آن مکان فراهم است یا نه؟ و یک موضوع حتی اگر تمامی ویژگی‌های لازم را داشته باشد، اما قابل انجام نباشد، موضوع خوبی نخواهد بود.
  • کاربردی و مناسب با زمان و مقرون به صرفه باشد: عملاً مطالعاتی در اولویت پژوهشی قرار دارند که با حداقل هزینه جنبه کاربردی داشته و نتیجه آن برای برنامه‌ریزان و مدیران جامعه در زمان حال یا آینده نزدیک مفید واقع شود.
  • نداشتن موانع اخلاقی:در مطالعاتی که در آن جامعه مورد مطالعه انسان بوده و مداخله‌ای بر سوژه‌های انسانی صورت می‌گیرد، رضایت‌مندی و حفظ حرمت انسانی و محرمانه نگاه داشتن اطلاعات بسیار ضروری است.
  • مقبولیت سیاسی و فرهنگی:موضوع مورد مطالعه باید مورد پذیرش فرهنگ و عرف جامعه باشد.

 تعداد صفحه های مقاله را نیز در نظر بگیرید، نوع تحقیق در موضوع مقاله بسیار تأثیر گذار است. فاکتور دیگری که در انتخاب موضوع مقاله است تعداد منابعی است که باید استفاده شوند. موضوع ها را ارزیابی نمائید. برای انتخاب موضوع مقاله نه باید عجله کرد نه باید زمان زیادی را صرف کرد، اگر هدفتان را درنظر بگیرید ،بر مخاطبان خود تمرکز کنید، موضوعی را که بدان علاقمند هستید را انتخاب کنید ، به موضوعات داغ روز اگاه باشید و همچنین متوجه باشید که همه سوالها پاسخ ندارند می توانید موضوع قابل قبولی را در مدت زمان تعیین شده انتخاب کرده و به نگارش ان بپردازید.

خدمات موسسه اشراق:

  1. ترجمه فوق تخصصی و تضمینی مقالات و کتاب
  2. پذیرش فوری و چاپ مقاله به صورت تضمینی در مجلات مورد تایید وزارت علوم
  3. پذیرش و چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی
  4. پذیرش و چاپ مقاله در کنفرانس بین المللی
  5. چاپ کتاب در تیراژ دلخواه شما
  6. تبدیل پایان نامه به کتاب
  7. استخراج و چاپ مقاله از پایان نامه
  8. معرفی کتاب های جدید خارجی و ترجمه و چاپ و ثبت آن با  نام شما
  9. پرداخت انواع حوالجات دلاری و یورویی

موسسه اشراق با شماست تا پایان

تلفن تماس : 09149724933

ایمیل موسسه: isi.eshragh@gmail.com

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق