اشراق: نوشتن یک مقاله برای چاپ در مجله علمی یک فعالیت بسیار رقابتی است و این مهم است که درک کنیم که دلایل رد شدن یک مقاله به عوامل مختلفی بستگی دارد.
برخی از مولفین مقاله بر این عقیده هستند که داوران مجلات و ژورنال ها، یک مقاله را صرفاً بر اساس محتوای آن بررسی کرده و آن را فاقد ملاک های لازم برای چاپ در مجلات علمی معتبر میدانند نیز صحیح نیست. توجه به نکات دیگر علاوه بر محتوای مقاله، شانس چاپ مقاله را به شدت بالاتر میبرد. در این بخش به 7 نکته مهم که می تواند در چاپ مقاله شما در مجلات معتبر کمک کند، اشاره کرده ایم.
معمولاً محقق بعد از ۵ یا ۶ ماه کار کردن روی یک مقاله و خستگی روانی و ذهنی ناشی از فرآیند نگارش و جمع آوری داده و موارد دیگر، تصور میکند که زمان لازم را برای نگارش یک مقاله اختصاص داده است و سریعاً باید مقاله را برای چاپ در یک مجله ارسال نماید. صبر کنید. مقاله را به کنار گذاشته و بعد از دو هفته مجدداً مقاله خود را مطالعه کنید. مطمئن باشید که ایده و پیشنهادهای جدیدی به فکرتان خواهد رسید و حتی ممکن است بسیاری از معایب مقاله خود را کشف کنید.
یکی از روشهای خوب برای پیدا کردن مجله مناسب برای چاپ مقاله، استفاده از راهنمایی های افرادیست که تجربه کافی در این زمینه دارند. از جمله این افراد، اساتید دانشگاه ها و محققین با تجربه می باشد. روش دیگر استفاده از وب سایت ژورنال فایندر است. در این وب سایت میتوانید با وارد کردن عنوان و چکیده مقاله خود، لیستی از مجلات پیشنهادی این وب سایت را مشاهده کنید و آنها را بررسی نمایید. این کار بسیار مهم و ضروری است.
منظور از اسکوپ یک مجله، موضوعات یا محورهایی است که مجله صرفا مقالات متناسب با آن موضوعات را چاپ می کند. اگر بدون اطلاع از اسکوپ مجله، مقاله خود را ارسال نمایید، بدون هیچ گونه داوری در ابتدای امر از سوی سردبیر مجله رد (REJECT) خواهد شد. این عدم پذیرش ممکن است باعث شود که شما نسبت به مقاله خود دچار سرخوردگی شوید و چنین تصور کنید که مقاله شما فاقد ملاکهای لازم علمی است. در حالی که اگر دستورالعملهایی چون فونت مورد استفاده، حاشیه مقاله، شکل جداول، شماره گذاری آنها، تک ستونه یا دو ستونه بودن مقاله و موارد دیگری که در بخش دستورالعمل های مجله نوشته شده است را رعایت کنید، مقاله شما پذیرفته خواهد شد.
اولین چیزی که داور مجله از مقاله شما میبیند، عنوان و چکیده مقاله است. عنوان و چکیده می بایست موجز و شفاف و جامع باشد. علاوه بر این ویژگی، باید عنوان مقاله جذاب نیز باشد. بنابراین، مخصوصاً در نگارش عنوان یک مقاله با افراد با تجربه و متخصصی که در ارتباط با موضوع شما فعالیت های پژوهشی زیادی انجام داده اند، مشورت بگیرید. زیرا یک عنوان صحیح و جذاب در کنار هم میتوانند باعث شوند که شانس خوانده شدن مقاله شما در کنار مقالات دیگر از طرف داور مجله بالاتر رود.
براساس آماری که توسط Elsevier به اشتراک گذاشته شده است، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از مقالات ارسال شده به مجلات الزویر، قبل از اینکه حتی به مرحله بررسی هم رسیده شوند رد می شوند و یکی از دلایل اصلی رد شدن زبان نگارشی ضعیف است.
بنابراین اگر شما یک ویرایشگر خوب و ماهر داشته باشید شانس پذیرش مقاله خود را بین ۳۰ الی ۵۰ درصد افزایش میدهید.بسیاری از مقالات که برای چاپ در مجلات معتبر ارسال میشوند از کشورهایی هستند که زبان اصلی آنها غیر از انگلیسی است و درصد بسیار بالایی از این مولفین قواعد نگارش مقاله به زبان انگلیسی را نمیدانند. هرچند آنها در زبان اول خود مقاله را به عالیترین شکل ممکنه نوشته و ویرایش کردهاند اما وقتی یک مترجم کم سابقه و بی دانش مقاله را ترجمه میکند تمامی بافتهای قوی مقاله از بین میرود و گاهاً پاراگرافها تبدیل به یک مجموعه جملات بی ارتباط به یکدیگر و بدون همبستگی میباشد. ویرایش صرفا نقطه و ویرگول گذاری نیست و گاهی لازم است تا جملهبندی ها تغییر کندو برخی ترکیبهای نامانوس ایجاد شده در حین ترجمه به زبان انگلیسی، حذف شود.
بسیاری از داوران نشریههای مختلف بیان می کنند که اغلب مقالات ارسالی برای آنها جهت داوری فاقد کاورلتر Cover latter میباشند. در بساری از مواقع نویسندگان آشنایی کافی با کاورلتر ندارند و به اشتباه چکیده مقاله خود را در کاورلتر کپی میکنند که فاجعه بار است. یک کاورلتر خوب حاوی سه موضوع می باشد:
تمامی موارد ذکر شده در قالب کاورلتر میبایست در حدود نیم صفحه نوشته شود.
در بسیاری از مواقع دیده شده است که مولف اصلاحات داور مجله و کامنتهای او را به صورت ناقص انجام میدهد. مولفان و نویسندگان مقالات لازم است کامنتهای ارسال شده از سوی داوران مجله را با دقت مطالعه و دقیق انجام دهند و اگر داور یک مجله به اشتباه کامنتی را نیز گذاشته باشد در یک سنند دیگر که همراه مقاله اصلی ارسال میشود به دقت آن را توجیه و تبیین نمایید تا مشخص شود همه کامنتها را خواندهاید. پیشنهاد میشود که در یک فایل جدید تمامی کامنتها را یادداشت کرده و اقدامات انجام شده برای هریک از آنها را ذکر کنید و همراه با مقاله اصلی آن را مجدداً به مجله ارسال دارید.
موسسه اشراق با سال ها فعالیت در زمینه معرفی مجلات معتبر ISI,ISC, SCOPUS و مجلات علمی پژوهشی داخلی همچنین ارسال و چاپ مقالات در مجلات مرتبط با موضوع مقاله، دانشجویان و محققین جوان را در چاپ مقالات یاری می کند.
سفارش از طریق تماس تلفنی
⌕ - 09149724933