خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

چگونه یک SOP یا انگیزه نامه بنویسیم؟

انتشار 22 فروردین 1397
مطالعه 3 دقیقه

یکی از مدارکی که اغلب دانشگاهها به هنگام اقدام برای پذیرش از متقاضیان درخواست می کنند "انگیزه نامه" میباشد .

چگونه یک SOP یا انگیزه نامه بنویسیم؟

انگیزه نامه چیست؟

یکی از ارکان مهم در روند پذیرش شما در دانشگاه مورد نظرتان نگارش یک SOP یا انگیزه نامه قوی و حرفه ای میباشد که پل ارتباطی مستقیم شما با کمیته ی گزینش خواهد بود . SOP  مخفف statement of purpose بوده و دلایل و انگیزه ی شما از تحصیل در دانشگاه مورد نظر را مشخص میکند و به کمیته ی مسئول پذیرش در دانشگاه نشان میدهد شما چه کسی هستید و با چه هدف و چه علایقی قصد تحصیل در آن دانشگاه را دارید . توجه داشته باشید که انگیزه نامه ی شما باید به قدر کافی متقاعد کننده باشد و همچنین بتواند نقاط قوت شما را هرچه بیشتر پررنگ نشان دهد و در مقابل نقاط ضعفتان  را با توجیه مناسب بپوشاند .

برای نوشتن انگیزه نامه بهتر آن است که از ادبیاتی ساده و در عین حال رسمی استفاده کنید و نکات کلیدی در مورد شخصیت خود را بیان نمایید . باید خواننده انگیزه‌نامه را طوری در نوشته با خود همراه کنید که او در نهایت دریابد که برنامه‌ای طولانی مدت و هدف‌مند از گذشته تا حال برای ادامه تحصیل داشته‌اید ضمن اینکه با مطالعه انگیزه‌نامه قانع شود که دلایل محکمی برای انتخاب رشته و دانشگاه مقصد داشته‌ و به دنبال دریافت یک نتیجه ایده‌آل از ادامه تحصیل هستید.

بخش های مختلف انگیزه نامه sop 

معرفی و ذکر دلیل
توجه داشته باشید که پاراگراف اول شما بسیار مهم است و باید طوری نوشته شود که خواننده به خواندن ادامه ی آن ترغیب شود . شما در اینجا علاوه بر معرفی خودتان و اینکه اهل کجا هستید، باید دلایلی منطقی برای انتخابتان داشته باشید و توضیح دهید که چرا این زمینه درسی خاص برای شما جالب است؟ به‌روشنی عنوان کنید تحصیل در این رشته تحصیلی چه منفعتی برایتان دارد و چرا این دوره آموزشی برای پیشرفت حرفه‌ای شما مهم است؟
لازم است تا توضیح دهید به چه دلیل این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده‌اید. دلایل شما می‌تواند نقش بسیار مهمی در پذیرش داشته باشد. از اعضای هیئت‌علمی، پروژه‌های تحقیقاتی، امکانات درسی و … دانشگاه اطلاعاتی به دست آورید و حتماً ذکر کنید.

ذکر تجارب شغلی و تحصیلی
به تحقیقاتی که انجام دادید اشاره کنید، شخصی را که در انجام تحقیق به شما کمک کرده نام ببرید، موضوع پروژه و مسئولیت شما در آن چه بوده است، در نهایت نتیجه چه بوده است. سعی کنید به سبک فنی و منظم بنویسید. زیرا انگیزه نامه ها را معمولا اساتید می خوانند؛ پس سعی کنید رسمی بنویسید. مقالات مهم ، پایان نامه و همچنین هر گونه سوابق علمی خود را بنویسید. تجارب شغلی، به ویژه هر گونه مسئولیتی در زمینه ی آزمون سازی، طراحی، تحقیق یا دوره های کارآموزی ( که شباهتی به منطقه ای که شما دوست دارید مقطع تحصلات تکمیلی را در آنجا بگذرانید) داشته اید را اشاره کنید.

علایق دانشگاهی
در این قسمت شما علاقه ی خود برای ادامه تحصیل در مورد رشته مورد نظرتان را نشان می دهید. به همین منظور تلاش کنید که هر چه بیشتر به جزئیات و دامنه ی تحقیق و پژوهش در رشته مورد نظر بپردازید تا بتوانید نظرات کمیته پذیرش را جلب کنید.
حوزه ی علاقه ی خود را مشخص کنید. ایده آل این است که شما بتوانید سوالی را طرح کنید، مسئله ای را بیان کنید یا موضوعی را مطرح کنید که می خواهید به آن بپردازید، و سوالات مربوط به پژوهش های اخیر خود را بیان کنید. این امر می تواند یک پاراگراف کامل باشد.
در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد ادارات و مراکزی که به آنها علاقمند هستید بگردید. ببینید که آیا اساتیدی هستند که علایق پژوهشی شما به موازات علایق آنها باشد؟ در صورتی که چنین است آنها را نام ببرید. طرح های خاص را بررسی کنید، بسیاری، شاید از شما بخواهند نام یک استاد یا اساتیدی که احتمالا شما با آنها کار خواهید کرد را نام ببرید.

پایان و نتیجه‌گیری
گروه بررسی‌کننده باید به جمع‌بندی مورد قبولی در مورد شما  برسد . از کمیته پذیرش برای اینکه وقت خود را در اختیارتان قرار داده اند تشکر کنید .حتما اطلاعات تماس خود را در انتها ارائه دهید . انگیزه نامه ی خود را به شیوه ی مثبت تمام کنید تا نشان دهنده ی هیجان و آمادگی شما برای چالش های پیش روی باشد.

ویرایش نهایی
همه آنچه نوشته می‌شود در 2 الی3 صفحه جای خواهد گرفت. لذا ضروری است تا مواردی را که کمک چندانی نمی‌کند را حذف کنید. کوتاه و مختصر ولی به‌روشنی بنویسید. بهتر است این نامه مهم را برای یکی دو روز کنار گذاشته و مجدداً به ویرایش بپردازید. این کار دید تازه‌ای به شما می‌دهد و می‌توانید ویرایش بهتری داشته باشید.
در صورت امکان از شخص دیگری کمک بگیرید. این مهم‌ترین مقاله زندگی شماست نباید در آن اشتباهی رخ دهد. شاید یک ویرایش حرفه‌ای کمک مؤثری باشد.

راههای ارتباطی با موسسه پژوهشی تحقیقاتی اشراق :
شماره تماس : 09149724933
ایمیل: journal.arman@gmail

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق