چگونه برای پایان نامه و پروپوزال خود موضوع انتخاب کنیم که تکراری نباشد.
یکی از دغدغه های دانشجویان ارشد و دکتری انجام پایان نامه و بخصوص انتخاب موضوع پایان نامه است.و در بعضی مواقع انتخاب موضوع تا ترم های پایانی به طول می انجامد و باعث تاخیر در اتمام دوره ی تحصیلی می گردد.
اصولا جستجوی موضوع پایان نامه و پروپوزال نیازمند تجربه و آشنا بودن به مسائل تحقیق است و طبیعتا یک دانشجوی ارشد این تجربه و اگاهی را ندارد ،پس جستجوی موضوع برای پایان نامه برعهده ی استاد راهنمای شماست.استاد بر اساس تجربه ی کاری خود تعدادی موضوع برای دانشجو معرفی می کند اما انتخاب عنوان نهایی بر عهده ی دانشجو است.دانشجو باید بر روی موضوعات مطالعه کند و مقالاتی را که درباره ی آنها نوشته شده را بررسی نماید تا بتواند با اگاهی کامل انتخاب کند.موضوع انتخابی به هیچ وجه نباید تکراری باشد . البته لازم است بدانیم که زمانی میگوییم یک موضوع تکراری است یعنی تمام ابعاد و موضوع مثل هم باشند. در صورتی که موضوعات از نظر زمانی یا مکانی با هم متفاوت باشند ، دیگر موضوع تکراری نخواهد بود.
وجود پایگاهی که تمامی موضوعات انجام شده تا این لحظه در آن ثبت شده باشد می توانست از تکراری بودن موضوع انتخابی برای پایان نامه جلوگیری کند اما متاسفانه همچین پایگاهی در کشور وجود ندارد.
فرض کنیم استاد ما تعدادی موضوع برای ما پیشنهاد داده ،از این لحظه به بعد وظیفه ی ماست تا موضوعاتی را که در دست داریم بررسی کنیم تا قبلا روی انها کار نشده باشد و تکراری نباشداما چگونه و کجا ؟؟
کجا می توانیم جستجو کنیم؟
چگونه می توانیم جستجو کنیم؟
کلید واژه های مناسبی را انتخاب کنیم.
سایت پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ایران، که به سایت ایرانداك مشهور است که در انتخاب موضوع پایان نامه ،راهنمای خوبی برای محققان و دانشجویان است.تمامی دانشجویان دوره ي کارشناسی ارشد و دکتري می بایست با مراجعه به سایت ایرانداک ازجدید بودن موضوع خود مطمئن شوند و پس از اتمام پایان نامه ی خود ، یک نسخه از آن را در سایت بارگزاري کنند.تا دانشجویان دیگر از این موضوع برای پایان نامه ی خود استفاده نکنند.
روش جستجو در سایت ایرانداک
برای استفاده از سایت حتما بایستی در سایت عضو شوید.برای عضویت در این سایت در قسمت بالای سایت داخل کادر search کلیک نمایید،بعد از کلیک منویی ظاهر میشود که با کلیک روی عبارت" جستجو در پایگاههای اطلاعاتی" وارد صفحه ی دیگری می شوید .در صفحه ی جدید،سمت راست ،قسمت بالا کلمه ی " ورود " نوشته شده است که در صورتی که قبلا عضو شده باشید می توانید از این طرق وارد کردن نام کاربری و کلمه ی عبور می توانید وارد سایت شوید.
اما در صورتی که قبلا ثبت نام نکردید روی گزینه ی ثبت نام کلیک نمایید.