خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

مراحل چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی

انتشار 1 خرداد 1397
مطالعه 3 دقیقه

چاپ مقالات علمی پژوهشگران در مجلات علمی پژوهشی در موسسه اشراق زیر نظر کادری مجرب صورت می پذیرد.

مراحل چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی

انواع مجلات علمی را می توان به دسته های مختلف علمی پژوهشی ، علمی ترویجی و علمی عمومی طبقه بندی کرد که مقالات علمی پژوهشی نسبت به سایر در اولویت و و بالاترین درجه علمی است و مجلات علمی ترویجی نسبت به مجلات علمی پژوهشی سطح علمی پایین تری را دارند. درجه‌بندی نشریات علمی در ایران توسط معاونت های پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود. که به عنوان مجلات علمی پژوهشی داخلی شناخته می شوند.

مجلات علمی–پژوهشی

  •  یک مقاله علمی–پژوهشی دنبال «جستجوی حقایق و کشف بخشی از معارف» است یا به «بیان اندیشه‌ای در موضوعی علم از طریق مطالعه‌ای نظام‌مند و برای یافتن روابط اجتماعی میان پدیده‌های طبیعی» می‌پردازد. این مقالات باید از اصالت و ابداع برخوردار باشند و مرزهای علم و فناوری را درمی‌نوردند. مخاطبان این نشریات، استادان دانشگاه، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مؤسسات تحقیقاتی هستند. برخی از مجلات علمی–پژوهشی ایرانی در موسسه اطلاعات علمی (ISI) نیز نمایه شده‌اند.

علمی–ترویجی

  • اصولا نگارش مقاله علمی ترویجی که بسیار دشوار می باشد و برای همین تعداد داوطلبین چاپ مقالات علمی تروجی کمتر هست  زیرا افرادی که تعداد مقالات چاپ شده زیادی دارند در یک مقاله شروع به تجزیه و تحلیل مقالات قبلی خود می کنند. که معمولا توسط اساتید نوشته می شود و چندین مقاله خود را در یک مقاله مورد بررسی قرار می دهد. یک مقاله علمی–ترویجی برای ارتقای سطح اطلاعات خواننده موضوعی علمی را ترویج می‌کند. اصولاً این مقالات جز آشناسازی هدفی ندارند و می‌توانند ترجمه با تألیف باشند. مخاطب این نشریات، افراد دارای تحصیلات دانشگاهی دانش‌آموزان دبیرستان، صنعت‌گران، مخترعان، افراد دارای تحصیلات غیررسمی هستند.

علمی–عمومی

  • آئین‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی، درجه پائین‌تری از مجلات را که علمی–پژوهشی یا علمی–ترویجی نیستند را نیز تحت عنوان علمی–عمومی به رسمیت می‌شناسد که مطابق تعریف عبارتند از مجلاتی که «هر شماره آن با تاکید بر یک رشته علمی یا یک گروه آموزشی منتشر می‌شود» و از کمیسیون مجلات این دانشگاه دارای مجوز باشند، اما از وزارت علوم درجه مصوبی نداشته‌باشند.

انواع مجلات علمی پژوهشی خارجی

تمامی نشریات خارجی مانند ISI , ISC ,SCOPUS , PUBMED در مجلات خود هم مقالات علمی پژوهشی و هم مقالات علمی ترویجی به چاپ می رسانند ولی بخاطر طرفداران زیادی که مقالات علمی پژوهشی دارند، این مجلات بیشترین سهمیه خود را به مجلات علمی پژوهشی اختصاص میدهند.

 نشریات ISI: نشریات ISI در تمامی زمینه ها مقالات علمی پژوهشی، علمی تروجی و علمی عمومی چاپ می کنند اما تعداد مقالات چاپ شده در این مجلات اکثرا علمی پژوهشی می باشد. به تمام ژورنال ها و مجلات ارائه شده در پایگاه اطلاعاتی تامسون رویترز به اصطلاح ISI  گفته میشود که نامگذاری با استناد به نام قدیمی این موسسه Institute for Scientific Information می باشد. برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در ISI می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:

 WWW.ip-science.thomsonreuters.com/mjl :تامسون رویترز 

 wWW.bioxbio.com/if :سایت JCR

 نشریات ISC: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می‌باشد. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند. برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در ISC می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:

 WWW.mjl.isc.gov.ir :پایگاه داده ISC

نشریات SCOPUS: اسکوپوس یکی از نمایه‌های استنادی معتبر و شناخته‌ شده‌ می باشد که اطلاعات کتاب‌ شناختی حدود ۲۵ میلیون سند را در خود جمع‌آوری کرده‌ است. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود ۵هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده‌است. در مجموع اسکوپوس اطلاعات ۱۶ هزار و پانصد مجله علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده‌است. اسکوپوس(Scopus) یکی از محصولات الزویر(Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه می باشد. برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:

Sjr): wWW.scimagojr.com/journalsearch.php) اسکوپوس

 wWW.scopus.com :اسکوپوس دات کام

نشریات PUBMED: پاب‌مِد (PubMed) مهمترین ابزار برای جستجوی پایگاه داده‌های آزاد (دیتابیس) مدلاین است، که حاوی اطلاعات بیبلیوگرافی پژوهشی برای تمام رشته‌ های علوم پزشکی و زیست‌شناسی می باشد. این دیتابیس تا سال ۲۰۰۸ حاوی ۱۷ میلیون عنوان بود که قدیمی ترین آنها به سال ۱۸۶۵ باز می‌گردد. پاب مد مجموعه‌ای از اطلاعات کیفی مرکز ملی اطلاعات زیست‌فناوری و سایر نهادهای و سازمان‌های دولتی حوزه سلامت ایالات متحده آمریکا است. این دیتابیس بطور رایگان برای جهانیان قابل دسترس است. برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پاب مد می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید: 

wWW.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

مراحل چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی

  1. انتخاب ژورنال مناسب
  2. مطالعه راهنمای نویسندگان
  3. سابمیت ویا ارسال مقاله به مجله
  4. بررسی اسکوپ مقاله
  5. روند بررسی و داوری مقاله
  6. وضعیت مقاله پس از داوری
  7. اصلاح و بازبینـی مقاله
  8. پذیرش و چاپ مقاله
  9. ریجکت شدن مقاله

مراحل ثبت سفارش چاپ مقاله در موسسه اشراق :

  1. ارسال درخواست خود به ادرس ایمیل  isiisc2011@gmail.com 
  2. بررسی درخواست شما و ارسال ایمیل یا تماس تلفنی برای درخواست چکیده مقاله شما و مدارک دیگر برای بررسی توسط کارشناسان
  3. معرفی مجلات مناسب در اسکوپ مقاله شما یا بررسی مجله پیشنهادی شما
  4. تائید نهایی مجله انتخابی از سوی شما
  5. ارسال مقاله به مجله و قرار دادن در پروسه داوری
  6. پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله (در صورت پذیرش، ارسال نامه اکسپت به ایمیل نویسندگان مقاله)
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق