آزمون EPT ويژه داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد اسلامي است و توسط همين دانشگاه به منظور سنجش سطح زبان عمومي متقاضيان آزمون دکتری برگزار مي گردد.
EPT آزموني براي ارزيابي مهارت زبان انگليسي داوطلبان مي باشد و مخفف Test Proficiency English است. آزمون EPT ويژه داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد اسالمي است و توسط همين دانشگاه به منظور سنجش سطح زبان عمومي متقاضيان آن برگزار مي گردد. تمامي دانشجويان دكتري اين دانشگاه در صورت دارا نبودن مدرك بين المللي زبان انگليسي با نمره تعيين شده توسط دانشگاه ، موظف به شركت در آزمون EPT و كسب حداقل نمره قبولي در آن هستند. آزمون EPT از سال 68 شروع و به طور منظم در واحد علوم تحقيقات دانشگاه آزاد اسالمي برگزار گرديده است. از ابتدا، اين آزمون به صورت فصلي برگزار ميگرديد، اما از ارديبهشت 29 تا كنون هر ماه برگزار شده است .
در آغاز كار برگزاريEPT ، مدرك اين آزمون تنها براي داوطلبان ورود به مقطع دكتري دانشگاه آزاد واحد علوم تحقيقات ضروري بود، اما بعد از گذشت چندي، ارائه مدرك قبولي EPT براي تمامي داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد الزامي شد.
مي توان آزمون EPT را با آزمون بين المللي PBT TOEFL مقايسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL اين است كه بخش شنيداري و نگارش ندارد. سطح سختي اين آزمون مانند تافل دكتري يا همان آزمون زبان عمومي دكتري است. EPT دانشگاه آزاد شامل 110 سوال بوده كه از اين تعداد، 30 سوال به درک مطلب، 35 سوال به لغات و 35 سوال به گرامر اختصاص داده شده است. لازم به ذكر است كه اين دسته بندي بسته به هر آزمون كمي متغير مي باشد، يعني ممكن است در يك آزمون تعداد سواالت گرامر 30 سوال و واژگان 40 سوال باشد. آزمون EPT نمره منفي ندارد و نمره حد نصاب قبولي در آن، 50 است.
هرچند EPT تنها مدرک قابل پذیرش حین مصاحبه نیست اما داوطلبانی که هدفشان قبولی در دانشگاه آزاد اسلامی است و برنامهای برای شرکت در آزمون دکتری دانشگاههای دولتی ندارند، شرکت در آزمون EPT را بر شرکت در آزمون MSRT ارجح می دهند، چرا که دانشگاه آزاد اسلامی نمره 50 از آزمون EPT را برابر با نمره 65 از آزمون MSRT میداند. نکته مهمتر این است که یکی از بخشهای آزمون MSRT محک مهارت شنیداری است که بیشتر داوطلبان در آن ضعف دارند. توصیه کارشناسان این حوزه برای داوطلبان دانشگاه آزاد اسلامی، با توجه به هزینه پایین شرکت در این آزمونها، ثبتنام در هر دو آزمون EPT و MSRT و کسب هر دو مدرک است.
این آزمون که تقریبا هر ماه در مرکز علوم تحقیقات تهران برگزار میشود، نمره منفی نداشته و داوطلبان میبایست حداقل به 50 درصد از سوالات پاسخ صحیح داده و موفق به کسب نمره 50 شوند اما در غیر این صورت داوطلبان میتوانند بدون فاصله در آزمونهای بعدی تا زمان کسب نمره مورد نظر ثبتنام و شرکت کنند.
میزان مطالعه و زمان پیشنهادی مطالعه جهت کسب نمره مطلوب در این آزمون با توجه به میزان دانش زبانی هر فرد متفاوت است. اما در صورتی که فرد از پراکندهخوانی خودداری کرده و صرفا با توصیه متخصصین حوزه آزمونهای زبان دکتری و منابع پیشنهادی ایشان برنامهریزی کند، میتواند در مدت زمان کوتاهی به آنچه میخواهد، دست یابد.
منابع پيشنهاد شده براي آمادگي آزمون EPT به شرح زير بوده که البته در سال های اخير، طراحان سوال فقط به اين منابع رايج بسنده نکرده و همواره از منابع پراکنده ی ديگری نيز برای طراحی سواالت بهره جسته اند.
1. Understanding and Using English Grammar – By: Betty Azar
2. Mosaic 1 and 2
3. Select Readings- Pre intermediate – Intermediate and Upper intermediate
4. 504 Absolutely Essential Words for TOEFL – Fifth Edition
البته اکتفا کردن تنها به این منابع، نمیتواند کسب نمره مد نظر داوطلبین را تضمین کند. منابع معرفی شده، تنها منابع پایه هستند و شرکتکنندگان این آزمونها بر این موضوع واقفند که از منابع مختلف دیگری نیز برای طراحی سوالات به کرّات استفاده میشود.
بهترین متد مطالعه برای آزمونهای زبان دکتری، تکیه بر تجربه موسسات و اساتیدی است که سالهای زیادی را در این راه گذرانده و نسبت به تنوع منابع آزمونها، اشراف کامل دارند.
راههای ارتباطی با موسسه اشراق :
شماره تماس : 09149724933
ایمیل: isi.eshragh@gmail.com