هزینه هایی که مجلات برای چاپ مقالات دریافت می کنند متفاوت بوده و بستگی به نوع مجله و نحوه در دسترس قرار دادن مقالات ثبت شده دارد . اخذ هزینه از سوی مجلات ISI، ISC، SCOPUS و حتی مجلات علمی و پژوهشی داخلی امری کاملاً رایج و طبیعی است
ISI نام موسسه و سازمانی (Institute for Scientific Information) است برای اعتبار سنجی مقالات علمی ، و باتوجه به این که این مجموعه به صورت تخصصی روی این موضوع کار می کند ، به همین دلیل ISI معیاری شده است برای بررسی اعتبار یک مقاله علمی در سطح جهانی .
مؤسسه اطلاعات علمی یا ISI (Institute for Scientific Information)، موسسهای با تمرکز بر علمسنجی و انتشارات علمی است که در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد تأسیس شد. این مؤسسه توسط مؤسسه علمی تامسون در سال ۱۹۹۲ خریداری و به عنوان Thomson ISI شناخته شد و اکنون نیز با نام Thomson Scientific شناخته شده است، این مؤسسه بخشی از شرکت Thomson Reuters است.
مقالات ISI مقالاتی هستند که مورد داوری مجلات معتبر ISI قرار گرفته و پذیرش شده اند . این مجلات قابل روئیت در سایت Thomson Reuters می باشند . اعتباردهی و اعتبارسنجی این مجلات از طریق موسسه ISI صورت می گیرد .معیارهای ارزیابی و ارزش دهی این موسسه موردقبول تمامی مراکز پژوهشی و علمی دنیا بوده و نشریاتی که در این موسسه پذیرفته می شوند می بایست از فیلترهای زیادی بگذرند.این موسسه مدعی است که با نگاهی کاملاً بی طرف و واقع بینانه نسبت به ارزیابی مقالات و مجلات و ژورنال های علمی و پژوهشی اقدام می کند.
پژوهشگران و اندیشمندان برای اثبات خود در جامعه علمی و رشد هرچه بیشتر و بهتر دانش دست به نگارش مقالات علمی می زنند. مقالات علمی حاصل از تلاش و تحصیل اندیشمندان ، نشان از بار علمی و معلومات آنها می باشد . از این روس است که پژوهشگران کشورمان روز به روز به تدوین و چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر دلخلی و خارجی راغب تر می شوند . بدون شک انجام فعالیتی که در عرصه ی جهانی ما رو به عنوان یک صاحب نظر در زمینه ای تخصصی نشان دهد و موجبات رشد و توسعه علم و فن آوری در سرتاسر جهان شود ، علاوه بر احساسات درونی همچون احساس افتخار و اعتماد بنفس مزیت های فروان دیگری نیز در پی خواهد داشت .
خلاصه ای از مزیت های انتشار مقاله ISI :
بورس تحصیلی از دانشگاه های معتبر بین المللی در سراسر جهان ،استخدام راحت تر در کلیه ادارات و سایر مراکز دولتی و خصوصی ، پذیرفته شدن بسیار راحت تر به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی افزایش رتبه علمی ، امکان عضویت در بنیاد نخبگان ملی ،امکان گرفتن پروژه های تحقیقاتی با درآمدهایی بسیار بالا ، نظریه پردازی و بیان دیدگاه های نویسندگان در زمینه های تخصصی ، ثبت کردن تحقیقات و مطالعات انجام شده به نام نویسندگان و حفظ دائمی آنها ، عرضه پژوهش و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به افراد زیادی در تمامی نقاط جهان می شود .
مجلات ISI بر دو نوع ایمپکت دار (( Impact Factor JCR و بدون ایمپکت ISI LISTED تقسیم می شوند که هر کدوم دارای ویژگی های خاص و هزینه های متفاوت جهت چاپ می باشند .
عامل اصلی تفاوت این مجلات ، ضریب تأثیر Impact Factor درواقع میزان تأثیری است که یک مقاله بر مقالات بعدی میگذارد. Impact Factor که بهاختصار به آن IF میگویند شاخصی کمی است که میزان ارجاع یا رفرنس دهی به مقالات یک ژورنال را نشان میدهد. ایمپکت فکتور نشان میدهد که به یک مقاله منتشرشده ، چند بار رجوع شده است ؛ و برآورد نسبت میزان عددی استنادها به تعداد مقالات چاپشده در یک سال در یک ژورنال بهخصوص را در نظر میگیرد . ایمپکت فکتور هنگامیکه چندین ژورنال در زمینههای مشابه در اختیاردارید میتواند فرایند مقایسهی ارزش و اعتبار آنها را ساده سازد و ارزیابی قابل قبولی را از هر ژورنال ارائه میدهد.
JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports می باشد. این پارامتر مربوط می شود به ایمپکت فاکتورهای مقالات انتشار یافته توسط موسسه Thomson Reuters
مجلات ISI که بدون ایمپکت باشند و ضریب تاثیری که در بالا به تعریف آن پرداختیم نداشته باشند در گروه LISTED ها قرار می گیرند .
هزینه هایی که مجلات برای چاپ مقالات دریافت می کنند متفاوت بوده و بستگی به نوع مجله و نحوه در دسترس قرار دادن مقالات ثبت شده دارد . اخذ هزینه از سوی مجلات ISI، ISC، SCOPUS و حتی مجلات علمی و پژوهشی داخلی امری کاملاً رایج و طبیعی است. دریافت این هزینه ها به منظور تامین بودجه مجله و هزینه های انتشاراتی مجله می باشد که بستگی به حامیان مالی مجله دارد . در حقیقت مجلات یا دارای حامیان مالی هستند مانند نهادهای دولتی، خصوصی و یا دانشگاهی که میتواند خصوصی یا دولتی باشد و یا بدون حامی هستند و باید هزینه های مورد نیاز مجله را از طریق مولفان یا خوانندگان تهیه نماید.
برخی از مجلات ISI هزینه های خود را از مولفان مقاله هایشان دریافت می کنند . برخی دیگر هزینه را صرفا از خوانندگان مقالات خود دریافت می نمایند . نوعی دیگر از مجلات هستند که جهت تامین بودجه و هزینه های خود از هردو ( مولف و خواننده ) هزینه دریافت می کنند . گروهی دیگر هم از هیچ یک مبلغی دریافت نکرده و صرفا با هدف ترویج علم در خدمت مردم هستند و نه از مولفان و نه از خوانندگان هزینه ای دریافت نمی کنند .
مجلاتی که دستیابی به مقالات چاپ شده در آنها بصورت رایگان بوده را به اصطلاح Open access می گویند .
مجلاتی که دستیابی به مقالات چاپ شده در آنها بصورت رایگان نمی باشد و تمامی هزینه را از خوانندگان و کسانی که مجلات را از آرشیو مجله دانلود می کنند دریافت می نمایند ؛ در اصطلاح به این نوع مجلات ، مجلات Close Access می گویند.
هزینه های پذیرش و چاپ مقالات ISI در موسسه اشراق بستگی به نوع مجلات دارد . هزینه چاپ مقاله ISI در مجلات ISI Listed به قیمت دلار محاسبه می گردند که با توجه به قیمت های نوسانی دلار به طور دقیق نمی توان تخمین زد ولی به طور حدودی می توان آن را بالای یک ملیون تومان اعلام نمود . که باز هم بستگی به نوع مجله دارد و این رقم قابل تغییر است .
هزینه چاپ مقالات در مجلات ISI ایمپکت دار ( IF ) JCR ، که به صورت بصورت رایگان می باشد و هزینه ای که موسسه از پژوهشگر دریافت می نماید جهت سابمیت می باشد. هزینه سابمیت 250 هزار تومان می باشد.