چکیده مبسوط، یکی از موارد الزامی است که بعضی مجلات از نویسنده درخواست میکنند. چکیده مبسوط با چکیده استاندارد مقاله تفاوتهایی دارد که در این مطلب به این تفاوتها، ساختار چکیده مبسوط و هزینه نوشتن چکیده مبسوط میپردازیم.
چکیده خلاصهای از کل مقاله است که در تعداد کلمات محدودی نوشته میشود تا دید کلی راجع به مقاله به خواننده بدهد. چکیده بسیار حائز اهمیت است چراکه چکیده اولین قسمت از مقاله است که خواننده را به خواندن تمام مقاله تشویق میکند. اگر قصد چاپ مقاله در مجلات معتبر را داشته باشید باید بدانید که داوران مجلات ابتدا چکیده مقاله را مطالعه میکنند و چنانچه نظر آنها جلد شود اقدام به مطالعه کل متن مقاله میکنند.
چکیده مقاله جز قسمتهای اصلی هر مقاله علمی است و بدون آن مقاله ناقص تلقی میشود. چکیده دارای انواع مختلفی است که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
چکیده استاندارد بخش جداییناپذیر از تمام مقالات علمی است. چکیده استاندارد در تمام مقالات علمی بعد از اسامی نویسندگان درج میشود. این چکیده بر اساس فرمت مجله میتواند بین 150 تا 350 کلمه باشد. چکیده استاندارد باید مقدمه، روش کار، نتایج، بحث و نتیجهگیری را بهصورت خلاصه بیان نماید. چکیده استاندارد بخشی از مقاله است که در ابتدا در اختیار خواننده قرار میگیرد و اگر نظر خواننده به آن جلب شود اقدام به مطالعه مقاله کامل مینماید.
چکیده گرافیکی یا چکیده تصویری درواقع چکیده نمایشی از یک چکیده نوشتاری است. چکیده گرافیکی در قالب یک تصویر واحد ارائه داده میشود و به خواننده کمک میکند تا بهسرعت بتواند به یک دید کلی از مقاله علمی برسد. چکیده گرافیکی جایگزین چکیده استاندارد مقاله نیست بلکه به این منظور طراحی میشود که در کنار چکیده استاندارد توجه مخاطب را به مقاله جلب کند.
چکیده مبسوط، چکیدهای است که بین 1 الی 4 صفحه برای مقاله نوشته میشود و نویسنده در آن به شرح تحقیق و نتایج میپردازد. چکیده مبسوط همان چکیده طولانی شده مقاله نیست و در ساختارهای این دو تفاوتهای فاحشی وجود دارد. یک چکیده مبسوط از مقدمه، مقایسه مطالعات مشابه، روش کار، نتایج و منابع تشکیلشده است. چکیده مبسوط درواقع خلاصهای از مقاله است که خواننده میتواند با صرف زمان کمتر ایده اصلی مقاله را با خواندن چکیده مبسوط درک نماید.
تمامی مقالات نوشته و چاپشده دارای چکیده استانداردی هستند که بعد از عنوان و اسامی نویسندگان مقاله درج میشود. آیا این چکیده همان چکیده مبسوط هست؟ چه تفاوتی بین چکیده استاندارد مقاله با چکیده مبسوط وجود دارد؟
در جواب باید بگوییم که چکیده مبسوط همان چکیده استاندارد مقاله نیست و چکیده معمولی با چکیده مبسوط تفاوتهایی دارد که به آنها اشاره میکنیم.
اولین تفاوت: تعداد کلمات
تعداد کلمات چکیده استاندارد مقالات بین 150 تا 350 کلمه است. درحالیکه تعداد کلمات چکیده مبسوط بین 700 تا 1000 کلمه است.
دومین تفاوت: ساختاربندی
ساختار چکیده معمولی با ساختار چکیده مبسوط متفاوت است. بهاینترتیب که علاوه بر مقدمه، روش کار، نتایج و بحث که در هر دو چکیده ذکر میشود. در چکیده مبسوط منابع نیز ذکر میشوند.
چکیده مبسوط بهنوعی کوتاه شده کل مقاله است و بهاندازه نوشتن کل متن مقاله دارای اهمیت است. چکیده مبسوط تنها درصورتیکه مجله موردنظر آن را درخواست کند، نوشته میشود لذا برای تمامی مقالات لازم به ارائه نیست. مجلاتی که نویسنده را ملزم به ارائه چکیده مبسوط میکنند در قسمت راهنمای نویسندگان، دستورالعمل نگارش آن را در اختیار نویسنده قرار میدهند تا بر اساس آن اقدام به تهیه چکیده مبسوط نماید. چکیده مبسوط باید کل متن مقاله را در 2 صفحه خلاصه کند بهطوریکه اهداف اصلی نوشتن مقاله و نتایج آن بهخوبی بیان شوند تا نظر خواننده را به خود جلب نماید پس ارائه چکیده مبسوط مهارت نویسندگی و تسلط نویسنده بر محتوای مقاله را نشان میدهد. مخاطبان مقاله که چکیده مبسوط آن را مطالعه میکنند دیگر نیازی به خواندن کل متن مقاله ندارند چراکه تمام بخشهای مهم مقاله در چکیده مبسوط نوشته میشود. درنتیجه نوشتن چکیده مبسوط بسیار مهم هست و باعث تمایز مقاله شما از سایر مقالات میشود.
چکیده مبسوط باید به نحوی نوشته شود تا خواننده تمام اطلاعات موردنیاز خود در مورد مقاله و نتایج را بامطالعه آن به دست آورد بنابراین نوشتن چکیده مبسوط از نوشتن خود مقاله مشکلتر است چراکه چکیده مبسوط باید در 5 دقیقه اول بتواند نظر داوران را جلب نماید در غیر این صورت مقاله برای چاپ در مجله رد میشود.
نویسنده باید توجه نماید که محدودیت تعداد کله چکیده مبسوط باعث نشود تا بخش مقدمه، نتایج، تصاویر و جداول از متن حذف شوند.
چکیده مبسوط توسط افراد غیرمتخصص هم مطالعه میشود بنابراین بسیار مهم است که چکیده مبسوط بابیان سادهای نوشته شود تا درک آن برای تمامی خوانندگان راحت باشد.
چکیده مبسوط مانند متن مقاله باید دارای بخشبندی باشد. در ادامه بخشهای چکیده مبسوط به ترتیبی که باید نوشته شوند موردبررسی قرار میدهیم.
عنوان (Title)
نویسندگان (Authors)
عنوان سازمانی (Affiliation)
مقدمه (Introduction)
روش تحقیق (Methodology / Experimental Design)
نتایج و بحث (Results and Discussion)
نتیجهگیری (Conclusion)
منابع (References)
کلمات کلیدی (Keywords)
البته توجه به این نکته ضروری است که هر مجله دستورالعمل خاصی برای نگارش چکیده مبسوط ارائه میدهد و ممکن است نوشتن برخی از تیترهای بالا در مجله ضروری نباشد.
اولین بخش چکیده مبسوط عنوان مقاله میباشد. عنوان چکیده مبسوط همان عنوان اصلی مقاله میباشد. عنوان باید کوتاه، گویا، مختصر و مفید باشد. عنوان مقاله به هیچ وجه نباید مشابه عنوان مقاله دیگری باشد. عنوان مقاله معرف مقاله است و متغیرهایی را که در مقاله استفاده شده را نشان میدهد. عنوان مقاله باید به نحوی باشد که با خواندن آن بتوان به محتوای مقاله پی برد و حدس زد که مقاله در مورد چه چیزی صحبت میکند.
در چکیده مبسوط پس از عنوان، اسامی نویسندگان به ترتیب و همچنین افیلیشن آنها نوشته میشود. اگر مقاله بیش از یک نویسنده داشته باشد، باید اسامی نویسندگان بنا بر میزان مشارکت به توافق رسیده قید شود و یا بر طبق حروف الفبا نوشته شود. پس از آن افیلیشن یا همان وابستگی سازمانی نویسندگان نوشته میشود.
مقدمه در چکیده مبسوط باید خلاصه ای از مقدمه اصلی مقاله باشد و یک معرفی خلاصه از مطالعه، بیان مسئله و اهداف تحقیق ارائه دهد. در مقدمه چکیده مبسوط بایستی موارد زیر بیان شوند.
اهداف تحقیق
خلاصه پیشینه تحقیق
روش تحقیق
نتایج بهدستآمده
همچنین نویسنده باید توضیحاتی مبنی بر اهمیت مطالعه انجامشده و کمکی که مطالعه حاضر به پیشبرد علم در حوزه مربوطه میکند، ارائه دهد.
روش کار باید باید به طور خلاصه و شفاف نحوه انجام تحقیق خود را به خواننده توضیح دهید. چارچوب مطالعه و روشهای بهکاربرده شده در مقاله باید بهروشنی بیان شوند یعنی به عبارتی برای رسیدن به نتیجه مقاله را هایی که امتحان کردهاید را توضیح دهید. معمولا آوردن جداول و نمودار در چکیده مبسوط متداول نیست زیرا اگر در این کار زیاده روی شود نتیجه کار شما شبیه به یک چکیده گرافیکی خواهد بود نه چکیده مبسوط.
قسمت بحث و نتیجه گیری درواقع مهارت نویسندگی محقق را نشان می دهد. در این قسمت باید نویسنده سعی کند به طور خلاصه نشان دهد که ارزش کار حاضر نسبت به تحقیقات انجام گرفته پیشین چه بوده است؟ اما نباید در توصیف این بخش زیاده روی شود و ارزش تحقیقات پیشین را پایین آورد. در این بخش بهطور خلاصه یافتههای تحقیق شرح داده میشود. نویسنده میتواند در قسمت نتایج و از جداول و اشکال برای روشنتر کردن موضوع استفاده کند. البته تعداد جداول و شکلها نباید بیش از دو عدد باشد. در بخش نتیجه گیری نویسنده به تعمیمیافتهها میپردازد. محدودیتها و مشکلات مربوط به تحقیق و نتایج نظری و عملی یافتهها در این بخش بیان میشوند.
منابع چکیده مبسوط همان منابعی هستند که در مقاله آورده شدهاند با این تفاوت که در چکیده مبسوط تمام منابع مقاله ذکر نمیشوند بلکه تنها منابعی که در متن چکیده مبسوط ارجاع دادهشدهاند، آورده میشوند. برای رفرنس نویسی منابع چکیده مبسوط توصیه می شود که به قسمت راهنمای نویسندگان در سایت مجله مراجعه کنید و از سبک رفرنس نویسی مطلع شده و سپس منابع خود را تنظیم کنید.
پس از اتمام نگارش چکیده مبسوط در انتها نوبت به واژگان کلیدی میرسد. کلمات کلیدی در دیده شدن و سایتیشن مقاله حائز اهمیت هستند بنابراین در انتخاب آن ها باید نهایت دقت و خلاقیت را به خرج برد. کلمات کلیدی معمولا بین 3 الی 6 کلمه نوشته میشود که باید مرتبطترین کلمات به موضوع و عنوان مقاله باشند. کلمات کلیدی نقش پررنگی در موتورهای جستجو مانند گوگل و گوگل اسکولار ایفا میکنند و انتخاب هوشمندانه آنها کمک بزرگی در جهت دسترسی سریع به متن مقاله شما میکند.
چکیده مبسوط، نوعی چکیده است که از طرف مجلات درخواست میشود؛ و بر اساس اینکه مجله به چه زبانی باشد باید به همان زبان چکیده مبسوط تهیه نمود.
چکیده مبسوط فارسی برای مقالات فارسیزبان نوشته میشود که قصد ارسال به مجلات داخلی رادارند.
چکیده مبسوط انگلیسی اغلب برای مقالات انگلیسیزبان درخواست میشوند. البته گاهی مجلات داخلی فارسی نیز درخواست ترجمه تخصصی چکیده مبسوط به زبان انگلیسی را از نویسنده میکنند.
مجلات خارجی که به زبانهای دیگر مانند عربی، فرانسوی، اسپانیایی و ... هستند همراه با ارسال مقاله درخواست چکیده مبسوط نیز به همان زبان مقاله رادارند.
مجلات معتبر مورد تائید دانشگاههای کشور عزیزمان ایران شامل مجلات داخلی و خارجی هستند.
مجلات داخلی: مجلاتی هستند که در داخل ایران دارای اعتبار هستند و مقالات را به زبان فارسی پذیرش و چاپ میکنند. چکیده مبسوط خواستهشده توسط این مجلات اغلب به زبان فارسی است. ولی گاهی پیش میآید که مجله ترجمه چکیده مبسوط به زبان انگلیسی هم از نویسنده درخواست مینماید.
مجلات خارجی: مجلاتی هستند که دارای نمایه بینالمللی و به زبان غیرفارسی هستند. اغلب این مجلات به زبان انگلیسی هستند هرچند مجلاتی به زبانهای دیگر مانند آلمانی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و ... نیز وجود دارند.
هزینه نوشتن چکیده مبسوط معمولاً به فاکتورهایی بستگی دارد، از جمله این فاکتورها میتوان به زبان، زمان تحویل و کیفیت تهیه چکیده مبسوط اشاره کرد.
زبان متن چکیده مبسوط میتواند فارسی، انگلیسی، عربی یا سایر زبانهای دیگر باشد که روی قیمت تأثیرگذار است.
زمان تحویل سفارش چکیده مبسوط میتواند به حالت عادی، فشرده یا فشرده پلاس باشد. اگر محدودیت زماندارید میتوانید فشرده یا فشرده پلاس را انتخاب نمایید و فایل چکیده مبسوط را زودتر از موعد تحویل دریافت نمایید.
کیفیت چکیده مبسوط میتواند طلایی، طلایی پلاس و یا پریمیوم باشد.
در سطح طلایی چکیده مبسوط مقاله شما توسط کارشناس خبره و متخصص نوشته میشود.
در سطح طلایی پلاس بعد از نگارش چکیده مبسوط توسط کارشناس متخصص و خبره، توسط کارشناس دیگری بازخوانی میشود تا ایرادات احتمالی آن برطرف گردد.
در سطح پریمیون بالاترین سطح کیفیت است ابتدا چکیده مبسوط توسط کارشناس خبره و متخصص نوشته میشود سپس توسط کارشناس دیگری بازخوانی شده و درنهایت توسط مترجم نیتیو نیز بررسی میگردد. پیشنهاد ما به شما این است بالاترین سطح کیفیت را برای نوشتن چکیده مبسوط مقالهتان انتخاب نمایید. چراکه یک چکیده مبسوط خود با جلب نظر داوران میتواند عامل پذیرش مقالهتان باشد.
برای ثبت درخواست تهیه چکیده مبسوط مقاله خود میتوانید به روش زیر عمل نمایید.
1. ثبت سفارش خود در موسسه اشراق
2. ارسال مقاله برای تهیه چکیده مبسوط
3. تهیه چکیده مبسوط توسط موسسه اشراق
4. تحویل تضمین دار چکیده مبسوط
موسسه اشراق از سال 1393 فعالیت خود را در زمینه پذیرش، چاپ مقاله آغاز نموده است. خدماتی که موسسه اشراق در راستای پذیرش مقاله انجام میدهد شامل استخراج مقاله از پایاننامه، ترجمه تخصصی مقاله، فرمت بندی مقاله بر اساس فرمت درخواستی مجله، سابمیت مقاله، تهیه کاورلتر، تهیه چکیده مبسوط و چکیده گرافیکی، ویرایش نیتیو و گرامری است. موسسه اشراق با گردهم آوری متخصصان و کارشناسان خبره تمام خدمات خود را در سه سطح طلایی، طلایی پلاس و پریمیوم ارائه میدهد، که سطح پریمیوم بالاترین سطح بوده و تضمین کیفیت به صورت VIP را دارد. همچنین بسته به فوریت انجام کار سه سطح زمانبندی تحویل خدمات به صورت عادی، فشرده و فشرده پلاس در موسسه اشراق قابل ثبت سفارش است.
برای تهیه چکیده مبسوط توسط موسسه اشراق کافی است درخواست خود را به ایمیل isi.eshragh@gmail.com ارسال نمایید یا با کارشناس موسسه اشراق از طریق شماره 09149724933 تماس بگیرید.
چکیده مبسوط بسته به مجله درخواستی میتواند به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی و ... تهیه شود.
معمولا چکیده مبسوط بین 700 تا 1000 کلمه نوشته میشود.
فاکتورهای تعیین کننده هزینه نوشتن چکیده مبسوط، زبان، زمان تحویل و کیفیت آن است.
بلی- موسسه اشراق تمام خدمات خود از جمله نوشتن چکیده مبسوط را گارانتی دار انجام میدهد.