با توجه به تنوع آزمون های زبان داخلی و بین المللی، حد نصاب نمره ی قبولی ر این آزمون ها با یکدیگر متفاوت می باشد.
آزمون های زبان مختلفی از جمله TOEFL,IELTS,GRE,MSRT,EPT,MHLE با هدف هایی متفاوت در سراسر سال برگزار میشوند که شباهتها و همچنین تفاوت هایی در ساختار و سیستم نمره دهی هر یک وجود دارد. همچنین موفقیت در آزمون های مختلف زبان انگلیسی همیشه یکی از اصلی ترین مسائل برای زبان آموزان در سطوح مختلف و همچنین اساتید زبان انگلیسی بوده است. انتخاب آزمون مناسب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه قالب های آزمون های متعدد زبان انگلیسی مختلف بوده و هرکدام تمرکز بر قسمت های خاصی را طلب می کنند.
آزمون تافل (TOEFL) که مخفف Test of English as a Foreign Language میباشد در سه نوع کاغذی ( PBT) ، کامپیوتری (CBT) و اینترنتی (IBT) بر گزار می شود، تفاوت نوع کامپیوتری و اینترنتی در این است که در نوع کامپیوتری سوالات به شکل یک CD به محل آزمون تحویل داده می شود، در حالیکه در نوع اینترنتی سوالات در لحظه آزمون به شکل اینترنتی در کامپیوتر محل آزمون بارگذاری می شود. و در تمامی موارد هر چهار مهارت reading, speaking, writing, listening داوطلب سنجیده میشود . تمامى دانشگاههاى آمریکا و کانادا موفقیت در این آزمون و کسب نمره لازم را بعنوان یکى از مهمترین شرطهاى اعطا پذیرش به دانشجویان غیر انگلیسى زبان در مقطع فوق لیسانس و دکترا قید کرده اند. آزمون تافل اینترنتی امتیازی بین صفر و 120 دارد .البته حداقل نمره تافل میتواند از یک دانشگاه تا دانشگاه بعدی متفاوت باشد. بعضی از دانشگاهها به نمره ۷۰ بسنده میکنند و بعضی دیگر نمره تافل ۱۱۰ را ملاک پذیرش دانشجو قرار میدهند.
امتیاز هر بخش مطابق زیر است:
reading : (0-30)
(0-30) : Listening
Speaking : (0-30)
Writing : (0-30)
Total : (0-120)
آزمون تافل کاغذی امتیازی بین 310 و 677 داردونمره بخش نوشتاری0 تا 6 جدا محاسبه می شود.
امتیاز هر بخش مطابق زیر است:
Listening : (31 – 68)
Structure and Written Expression : (31 – 68)
Reading : (31 – 67)
در ابتدا نمره امتحانات هر بخش محاسبه میشود. سپس این نمرت با هم جمع شده و حاصل جمع ضربدر ده و تقسیم بر 3 خواهد شد.
مثلاً نمرات کسب شده فردی بشرح زیر می باشد:
52 : Listening
Structure/Writing : 48
Reading-Vocab : 50
جمع نمرات : 150
150 × 10 = 1500 ÷ 3 = 500
نمرات تافل بالای 650-600 بعنوان نمره های قبولی تلقی میشوند ولی برخی از دانشگاهها نمرات 500 تا 600 را نیز بر اساس شرایط خاص خودبه عنوان نمره قبولی تلقی میکنند.
آزمون آیلتس (IELTS) که مخفف International English Language Testing Systemبه معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است یکی از پرطرافدار ترین آزمونهای زبان انگلیس میباشد که در سراسر جهان برگزار میشود .این آزمون نیز از چهار بخش شنیدار ، خواندن ، نوشتن و مکالمه تشکیل شده است . کل آزمون دارای دو مدل آکادمیک و عمومی میباشد. نمره بندی این آزمون از 0تا 9 می باشد که به طور معمول سطح 5 متوسط و 6به بالا خوب تلقی میشود .این آزرمون نمره قبولی و یا مردودی ندارد بلکه متقاضیان با توجه به نمره مورد اعلام از سوی مرکزی که قصد پذیرش در آنجا را دارند بایستی به آن نمره دست یابند .
آزمون GRE مخفف Graduate Record Examination است و در واقع آزمون سنجش توانایی تحصیلی متقاضیان تحصیل در مقاطع عالی تحصیلی بوده و ۳ موضوع مهارت محاسبات ریاضی، درک مطلب و هم چنین مقاله نویسی را می سنجد. حد نصاب نمره تست200 -990 ( GRE Score) GRE بوده و دانشگاههای مختلف حد نصاب نمره GRE متفاوتی را جهت ارزیابی سطح علمی متقاضیان و اعطای پذیرش تحصیلی تعیین می کنند.متقاضی می بایستی قبل از آزمون با دانشگاههای مورد نظر خود که قصد پذیرش تحصیلی از آنها را دارد تماس گرفته و از حد نصاب قابل قبول نمره GRE توسط آن دانشگاه آگاهی داشته باشند.
آزمون EPT که مخفف عبارت English Proficiency Test است ويژه داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد اسلامي است و توسط همين دانشگاه به منظور سنجش سطح زبان عمومي متقاضيان آن برگزار مي گردد. تمامي دانشجويان دكتري اين دانشگاه در صورت دارا نبودن مدرك بين المللي زبان انگليسي با نمره تعيين شده توسط دانشگاه ، موظف به شركت در آزمون EPT و كسب حداقل نمره قبولي در آن هستند. مي توان آزمون EPT را با آزمون بين المللي TOEFL PBT مقايسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون TOEFL اين است كه بخش شنيداري و نگارش ندارد. EPT دانشگاه آزاد شامل 100 سوال بوده كه از این تعداد، ۳۰ سوال به درک مطلب، ۳۵ سوال به لغات و ۳۵ سوال به گرامر اختصاص داده شده است. لازم به ذكر است كه اين دسته بندي بسته به هر آزمون كمي متغير مي باشد، يعني ممكن است در يك آزمون تعداد سوالات گرامر 30 سوال و واژگان 40 سوال باشد. آزمون EPT نمره منفي ندارد و نمره حد نصاب قبولي در آن، 50 است.
آزمون MHLE مخفف عبارت (Ministry of Health Language Exam)، آزمون زبان وزارت بهداشت است كه در دسته آزمونهای عمومی زبان قرار می گیرد. داوطلبان شرکت در دوره دکتری PHD و دکترای تخصصی مربوط به رشته های علوم پزشکی باید مدرک زبان mhle را داشته باشند.اين آزمون از مجموع 100 پرسش در سطح آزمون استاندارد تافل تشکیل شده است که 30 سؤال مربوط به درک مطلب شنیداری، 40 سؤال درباره واژگان، ساختار و دستور زبان و 30 سؤال در زمینه درک مطلب نوشتاری است. آزمون MHLE در مجموع 100 نمره دارد، و نمره منفی نیز در آن محاسبه نمیشود. شرط قبولي، كسب حداقل 50 امتياز آزمون است.
آزمون MSRT مخفف Ministry of Science, Research and Technology آزمون زبان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است: Listening Comprehension:این قسمت از 30 تست تشکیل شده است و در آن از مکالمات کوتاه (Short Conversation) استفاده می شود که در آن دو نفر یک مکالمه کوتاه انجام داده و سپس سوال پرسیده می شود. باید توجه داشته باشید برای پاسخگویی به سوالات این بخش باید روی صحبتهای نفر دوم بیشتر توجه نمود.Structure and :Written Expression این قسمت شامل 30 تست می باشد که 15 مورد آن مربوط به Structure و 15 تست دیگر مربوط به Written Expression می باشد. Reading Comprehension از 40 تست تشکیل شده که معمولا شامل 4 متن جداگانه می باشد.
نمره قبولی در آزمون 50 به بالااست که البته در مواردی بسته به دانشگاه مورد نظر متغیر است و از 45 تا 75 تغییر می کند.
موسسه اشراق با شماست تا پایان
تلفن تماس : 09149724933
ایمیل موسسه: isi.eshragh@gmail.com