اولین بنیانگذار پایگاه ISC که مخفف کلمه Islamic Science Citationو به معنای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است، میباشد و بعد از پایگاه ISI و اسکوپوس که بترتیب رتبه اول و دوم را در بین پایگاههای معتبر پژوهشی دارند، رتبه سوم نصیب این پایگاه شده است.
دانشجویان، پژوهشگران و اساتید دانشگاهها علاوه بر اینکه برای انتشار علم باید نتیجه تحقیقات و پژوهشهای خود را در قالب مقاله ارائه دهند و آنها را چاپ کنند، برای ادامه تحصیل، فراغت از تحصیل، اخذ بورسیه دانشگاههای خارجی، ارتقاء رتبه علمی، استخدام در دانشگاهها بعنوان هیئت علمی و موارد دیگر نیز نیاز دارند مقالات خود را در مجلات داخلی یا خارجی معتبر به چاپ برسانند. از بین کشورهای اسلامی در جهان، ایران کشوری است که از نظر سطح علمی نسبت به سایر کشورها از رتبه بالایی برخوردار است. بر همین اساس مرکز اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز در ایران، برای اینکه علم و دانش را در بین جهانیان نشر دهد و سطح آن را نیز بالا ببرد، پایگاه اطلاع رسانی را با عنوان ISC تأسیس کرده است تا دانشمندان کشورهای اسلامی بتوانند با انتشار نتایج تحقیقات و پژوهشهای خود در قالب مقاله، همکاری بیشتری با مراکز علمی داشته باشند.
در واقع ایران اولین بنیانگذار پایگاه ISC که مخفف کلمه Islamic Science Citationو به معنای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است، میباشد و بعد از پایگاه ISI و اسکوپوس که بترتیب رتبه اول و دوم را در بین پایگاههای معتبر پژوهشی دارند، رتبه سوم نصیب این پایگاه شده است. در این پایگاه که ۵۷ کشور اسلامی در آن مشارکت دارند، علاوه بر اینکه اطلاعاتی در ارتباط با علم و دانش و مقالات علمی در اختیار سایرین قرار میگیرد، مجلات علمی کشورهای اسلامی نیز بر اساس معیارهای معتبر اسلامی بررسی شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. این پایگاه یکی از مهمترین پایگاههای پژوهشی است که پژوهشها و تحقیقات پژوهشگران کشورهای اسلامی را ارزیابی میکند.
از آنجاییکه چاپ مقالات در مجلات ISC مزایای زیادی نسبت به مجلات دیگر دارد، لذا پژوهشگران، دانشجویان و اساتید دانشگاهها تمایل بیشتری به چاپ مقالاتشان در این مجلات از خود نشان میدهند. زیرا این پایگاه با معرفی تعداد زیادی مجلات داخلی و خارجی بستری را برای پژوهشگران فراهم میکند تا آنها بتوانند برخلاف شرایط مجلات دیگر در کمترین زمان ممکن و حتی با صرف هزینه مناسبتری نسبت به ارسال و چاپ مقالات علمی خود در این مجلات اقدام کنند. از طرفی چون شانس پذیرش و چاپ مقالات در اینگونه مجلات نسبت به سایر مجلات از جمله مجلات ISI بیشتر است، لذا پژوهشگران به راحتی میتوانند با چاپ مقالات خود در این مجلات، رزومه علمی خود را قوی کنند و از امتیازات آن در زمینه تحصیلی و اشتغال بهرهمند شوند.
اما برای ارسال و چاپ مقاله در مجلات ISC ، قبل از هر کاری باید مقاله را بر اساس چارچوب مدنظر مجله نوشت و تنظیم کرد. بعد از به اتمام رسیدن نگارش مقاله، انتخاب مجله مناسب برای ارسال از اساسیترین مرحله چاپ مقاله است و با توجه به اینکه بعضی از مجلاتی که با عنوان مجلات ISC فعالیت میکنند جعلی و نامعتبر هستند، لذا قبل از ارسال مقاله باید از معتبر بودن آنها اطمینان حاصل کرد. مجلاتی که معتبر هستند و ارسال مقاله به آنها مشکلی بوجود نخواهند آورد، در لیست مجلات معتبر جهان اسلامی این پایگاه نمایه شدهاند و با مراجعه به این پایگاه میتوان از معتبر بودن آن مجله مطمئن شد.
حال که مجلهای معتبر و مناسب انتخاب شده است، باید جهت ارسال مقاله به مجله اقدام کرد و منتظر اعلام نتایج داوری ماند. در صورتی که مقاله از طرف مجله پذیرش شد و پس از اینکه ویرایش نهایی توسط نویسنده انجام گرفت و تأیید نهایی نیز صورت گرفت، در نتیجه مجله مقاله را در تاریخی که در نامه پذیرش ذکر کرده است، به چاپ میرساند.
شما میتوانید برای اطلاع از نحوه پذیرش و چاپ مقاله ISC با مشاوران خبره ما در موسسه اشراق تماس بگیرید و یا درخواست خود را از طریق سایت برای ما ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.