بر اساس بررسی ها و تحقیقات کارشناسان موسسه اشراق مطالب نوشته شده در زیر یک نمای کلی در مورد چگونگی نوشتن یک مقاله علمی برای هر موضوعی است.
بر اساس بررسی ها و تحقیقات کارشناسان موسسه اشراق مطالب نوشته شده در زیر یک نمای کلی در مورد چگونگی نوشتن یک مقاله علمی برای هر موضوعی است.
این مرحله بسیار با اهمیت است. شما بایستی چندین بار درخواست ها را بررسی کنید تا به طور کامل در ک کنید که شما موقع پاسخگویی دقیقا به چه نوع سوالی نیاز دارید. اگر شما در درک یک کلمه ی خاص به مشکل برخوردید می توانید از فرهنگ های لغت یا از سایتهای آنلاین یا از سرنخ های متنی کمک بگیرید. همچنین در صورتی که خودتان نتوانستید از عهده ی کار بیایید با مربی خود مشورت کنید و از ایشان ان چیزی را که از شما میخواهند سوال کنید.
2.بررسی موضوع برای مقاله
اگر شما بتوانید روی عنوان بخصوصی کار کنید این آسان تر است. اگر محتوای مقاله کم شد، شما میتوانید روی موضوعی کار کنید که می توانید منابع و اطلاعات بیشتری در مورد آن بدست آورید.
1.تحقیق در مورد موضوع
کار تحقیق را می توانید در کتابخانه، اینترنت و یا هر دو انجام دهید. اطلاعاتی را پیدا کنید که محتوای مقاله ی شما را تقویت کند.
2.نوشتن یک طرح کلی
طرح کلی، یک لیست سازمان یافته از نکاتی است که شما تمایل دارید در مقاله ی خود پیاده کنید. کسب اندیشه های سازمان یافته نگارش مقاله ی واقعی را آسانتر و سریعتر می کند، چون شما می دانید مقصد و هدف شما چیست.
اگر چه این مرحله بسیار پرزحمت به نظر می رسد اما اگر شما یک طرح کلی برای مقاله خود ننویسید، شما به هنگام نوشتن مقالهی اصلی کار زیادی خواهید داشت چون اطلاعاتی که دارید بی نظم و درهم هستند.
سرفصل ها و سوالات را مطالعه کنید تا بدانید که پاراگراف ها و صفحات مقاله بایستی شامل چه چیزی باشند. در این باره شما مجددا می توانید از مربی خود کمک بگیرید.
در یک مقاله علمی، بیانیه معمولا در آخر مقدمه نوشته می شود. هدف بیانیه، اثبات بقیه ی مقاله است.
این پیش نویس به عنوان محصول نهایی عمل نمی کند، بنابراین شما نباید با آن مثل مقاله ی نهایی برخورد کنید. اولین مطالبی که به ذهن شما می آید طرح کلی مقاله را دنبال می کند.
سعی کنید همه ی نقطه گذاری ها، حروف بزرگ اول کلمات و اسامی خاص را رعایت کنید و از طرح کلی تبعیت کنید.
هر نکته از طرح بایستی در پاراگراف مخصوص به خود قرار گیرد. هر پاراگراف بایستی حداقل حاوی 3 جمله باشد تا به عنوان یک پاراگراف محسوب گردد.
این ادعا یک بیانیه است، چیزی که با تکیه به یک مدرک، به عنوان مرجع یا نقل قول در متن به کار می رود.
بررسی هوشمندانه ی اینکه چرا و چگونه این بیانیه در متن مقاله حائز اهمیت است موثر خواهد بود.
5.نوشتن دومین پیش نویس
در این مرحله، آن دسته از پاراگراف هایی که اطلاعات و استدلال های کاملی ندارند، تقویت کنید. تحقیقات و مطالعت بیشتر، می تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند.
6.ویرایش پیش نویس
پس از نوشتن پیش نویس دوم، آن را ویرایش کنید. این ویرایش کلی شامل:رفع غلط های املایی، اصلاح حروف بزرگ اول کلمات، اضافه کردن مرحله و ... است. اگر شما با دستور زبان و گرامر آشنا هستید می توانید ویرایش گرامری را نیز جمله به جمله آغاز کنید. افعال مجهول مانند بود، بودند، است و ... را حذف نمایید.
در این مرحله بایستی از صحیح بودن فرمت مقاله مطمن شوید.برای این کار از هردو غلط گیر املایی و گرامری کامپیوتر استفاده نمایید و سپس خودتان بارها متن را بخوانید. اگر از غلط گیری کامل مقاله مطمن نیستید از یک فرد دیگر، مثلا دوستان و همکلاسی ها و .... کمک بگیرید.