مجلات بینالمللی ازنظر اعتبار به دستههای مختلفی تقسیمبندی میشود که از معتبر ترین آنها میتوان به مجلات ایمپکت دار اشاره کرد. چاپ مقالات در این مجلات از ارزش بالایی برخوردار هستند.
از آنجاییکه چاپ مقالات در مجلات بینالمللی معتبر برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل را دارند و یا در شرف فارغ التحصیلی هستند و همچنین برای اساتیدی که میخواهند رزومه علمی خود را تقویت کنند تا امتیاز پژوهشی خود و در نتیجه رتبه خود را بالا ببرند بسیار حائز اهمیت است، لذا تمایل این افراد نیز نسبت به ارائه مقاله و چاپ آنها در مجلات بینالمللی بیش از پیش شده است. این امر باعث شده است که مجلات بینالمللی معتبری که در زمینه چاپ مقالات علمی فعالیت میکنند روز به روز در حال افزایش باشد.
یکی از معتبرترین این مجلات، مجلات ISI که همان مؤسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Information و بخشی از شرکت Thomson Reuters است، میباشد. این مجلات خود به دو نوع ایمپکت فاکتوردار (JCR) و بدون ایمپکت فاکتور(ISI Listed) تقسیم میشود که از نظر کیفیت علمی و اعتبار، مجلات JCR در سطح بالاتری قرار دارند و چاپ مقالات در این مجلات از امتیاز بالاتری برخوردار خواهد بود.
JCR که مخفف عبارت Journal Citation Reports میباشد، یک نشریهای است که سالانه منتشر میشود و به معنای گزارشات استنادی نشریات است و اطلاعات علمی مجلات علمی از جمله ضریب تأثیر یا همان ایمپکت فاکتور را (impact factor) فراهم میکند. امروزه مجلات بسیاری مدعی داشتن ضریب تأثیر هستند که معمولاً ضریب تأثیر آنها یا جعلی و تقلبی است و یا به مؤسساتی تعلق دارد که هیچ نام و نشانی ندارند. این ضریب باید توسط مؤسسه ISI اعلام شود. هر ساله لیستی در سایت تامسون رویترز قرار میگیرد که مجلات ایمپکت دار را در یک فایل اکسل به نمایش میگذارد و کار تشخیص JCR بودن مجلات را راحتتر میکند.
با توجه به اینکه این مجلات در حوزههای تخصصی کار میکنند پس فقط مقالاتی را که از نظر تخصصی در حیطه کاری آنها باشند را پذیرش و داوری میکنند. پروسه داوری این مجلات بسیار طولانی است و بخاطر سختگیری زیادی که در این امر وجود دارد، مقالات با دقت بیشتری داوری میشوند. همین امر باعث میشود که پذیرش مقالات تضمینی نباشد. همچنین اکثر این مجلات نیز هزینهای برای داوری، پذیرش و چاپ مقالات از نویسنده دریافت نمیکنند.
برای چاپ مقالات در این مجلات ابتدا باید با توجه به اسکوپ مجله، مجلهای را انتخاب کرد که در حوزه تخصصی مقاله فعالیت میکند، در غیر اینصورت مقاله همان ابتدا برگشت داده میشود. نکتهای که در اینجا حائز اهمیت است این است که انتخاب مجلاتی که ایمپکت فاکتور بالایی دارند، شانس پذیرش مقالات را کم می کند. پس باید مجلهای با ایمپکت متناسب با بار علمی مقاله انتخاب کرد.
بعد از انتخاب مجله ایمپکت دار، برای ارسال مقاله میتوان از دو روش ایمیل به سردبیر مجله و بصورت آنلاین، مقاله را سابمیت کرد. اکثر این مجلات روش آنلاین را برای دریافت مقالات انتخاب میکنند. زیرا علاوه بر امنتر بودن، سریع تر هم میباشد. پس از سابمیت مقاله، مراحل داوری شروع میشود که ممکن است بدلیل سختگیری زیاد، این امر چند ماه طول بکشد. اما در نهایت پس از اتمام مراحل داوری و با توجه به نتایج آن وضعیت مقاله برای چاپ شدن در مجله و یا رد شدن مشخص میشود.
محققان گرامی، اگر میخواهید مقالات خود را با کمترین هزینه و با صرف کمترین زمان ممکن در معتبرترین مجلات ایمپکت دار به چاپ برسانید، مؤسسه اشراق برای شما این فرصت را بوجود خواهد آورد. پس با کارشناسان ما در واحد پذیرش و چاپ مقاله ارتباط برقرار نمایید.