ژورنالهای جعلی، ژورنالهایی هستند که نام و نشان مجلهای را که معمولاً وب سایت ندارند جعل کرده و با ظاهرسازی دروغین و قرار دادن آنها در آرشیو مقالات خود، درج نام و شماره ISSN مجله شروع به کلاهبرداری از دانشجویان و اساتید میکنند.
چند سالی است که چاپ مقالات علمی در مجلات علمی-پژوهشی داخل و خارج کشور (ISI) برای فارغ التحصیلی دانشجویان دکتری و یا ارتقای اساتید دانشگاه اهمیت ویژهای پیدا کرده است. پدیده زشت ژورنالهای جعلی یا تقلبی یکی از معضلات جامعه علمی کشور میباشد که باعث گمراهی پژوهشگران و دانشجویان شده و بیاطلاعی برخی از پژوهشگران و دانشجویان، بازار این نوع مجلات را داغ کرده است و سود کلانی به متصدیان این امور میرساند. لذا شناسایی مجلات کم اعتبار یا فاقد اعتبار برای همه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در داخل و خارج کشور اهمیت بالایی دارد.
ژورنالهای جعلی، ژورنالهایی هستند که نام و نشان مجلهای را که معمولاً وب سایت ندارند جعل کرده و با ظاهرسازی دروغین مانند کپی مقالات مجله اصلی و قرار دادن آنها در آرشیو مقالات خود، درج نام و شماره ISSN (شماره سریال بین المللی است که برای هر مجله بصورت اختصاصی وجود دارد) مجله شروع به کلاهبرداری از دانشجویان و اساتید میکنند.
از آنجاییکه لیست مجلات ISI که به مجلات معتبر تامسون رویترز نیز مشهور است هر ساله توسط مؤسسه تامسون رویترز به اطلاع دانشمندان و محققان سراسر جهان میرسد، لذا این لیست نقش بسیار عمدهای در شناخت ژورنالهای تقلبی یا جعلی دارد. همچنین روشهای مختلفی برای تشخیص معتبر بودن یا نبودن ژورنالها وجود دارد که در اینجا به بیان چند روش میپردازیم:
با وجود اینکه روشهای فوق تنها راههای شناسایی مجلات جعلی و فاقد اعتبار نیستند و روشهای دیگری نیز وجود دارند اما این موارد نیز کمک میکند تا شناخت کافی از اینگونه مجلات پیدا کرد و حاصل دسترنج تحقیقات را به مجلات معتبر ارسال کرد.
شما عزیزان می توانید درخواست خود برای ارسال مقاله تان به کارشناسان ما در موسسه اشراق ارسال نمایید تا از افتادن در دام مجلات جعلی در امان بمانید. ما در این موسسه شما را به بهترین نحو ممکن راهنمایی خواهیم کرد و حتی شما می توانید لیست نشریات نامعتبر و جعلی را از سایت موسسه پژوهشی تحقیقاتی اشراق دانلود نمایید.