نمایه ی استنادی یک نوع پایگاه داده ی کتاب شناختی است، که کاربر را قادر می سازد به این نکته پی ببرد کدام مقالات جدید جای کدام مقالات قدیمی را گرفته اند.
در هر اثر مکتوبی ممکن است به دلایل مختلف به قولی ،تجربه ای و یا مکتوب دیگری اشاره و یا ارجاع داده شود که به این امر استناد می گویند .با ظهور نمایه استنادی علوم (Science Citation Index) ،که موسسه اطلاعات علمی (ISI) در سال 1963منتشر ساخت ،استفاده از این منبع به عنوان ابزاری برای مطالعات و تحلیل های گوناگون رونق یافت و امروزه از جمله فنون شناخته شده برای مطالعات کتاب سنچی است .
سایتیشن امکان جستجو و بازیابی اطلاعات را ساده میکند و هر مقاله بر اساس میزان ارجاعاتی که به آن شده مورد ارزیابی قرار گرفته و بدین ترتیب (impact factor) آن مشخص میگردد.بدین ترتیب که ایمپکت فاکتور حاصل تعداد ارجاعات به یک مورد قابل استناد (نظیر مقاله پژوهشی، مقاله مروری، نامه، یادداشت، چکیده و..) در یک مجله علمی در طول زمانی معین تعریف شده است.
همچنین از طریق سایتیشن میتوانیم به پیشینه ی پژوهشی مقاله از طریق استنادات و ارجاعات پی ببریم. ضمن اینکه مقالات دیگری که مطلب مورد نظر را مورد ارجاع قرار داده اند براحتی یافته میشوند . دیگر اینکه کاربر را قدر میسازند به این نکته پی ببرد کدام مقالات جدید جای کدام مقالات قدیمی را گرفته اند .
مطالعات استنادی کاربردهای زیادی دارند اما مهمترین انها از دیدگاه محققین،رتبه بندی فعالیت علمی آنها از طریق محاسبه ی ضرایبی مثل H-index است.این ضرایب که با استفاده ازنمایه های استنادی و بر مبنای تعداد استناداتی که یک فرد خاص دریافت کرده است،محاسبه می شوند.
فرض کنید شما مقاله ای بسیار خوب در مورد یک موضوع خاص دارید که در سال 1992 چاپ شده است.شما می توانید از Science Citation Index (از طریق وی آف ساینس) استفاده کنیدتا مقاله ی چاپ شده را بعد از سال 1992 پیدا کنید.استناد به رابطه ی مستقیم بین موضوعات مقالات اشاره دارد. با جستجوی مقالات استناد شده، شما می توانید مدارک و اطلاعات بیشتری در مورد موضوعات مشابه پیدا کنید بدون اینکه بخواهید با کلمات کلیدی یا موضوع مقالات را جستجو کنید.
راههای ارتباطی با موسسه اشراق :
شماره تماس : 09149724933
ایمیل: isi.eshragh@gmail.com