خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

پارافریز مقالات

انتشار 7 آذر 1397
مطالعه 6 دقیقه

با پارافریز مقالات علمی خود را از ریجکت شدن نجات دهید و به چاپ برسانید . عمده ترین کاربردهای پارافریز ، نجات تحقیقات و مقالات علمی از سرقت علمی ، می باشد . وجود سرقت علمی در مقالات علاوه بر کاهش اعتبار علمی آن موجب رد شدن آن از سوی مجله و عدم چاپ آن می شود.

پارافریز مقالات

پارافریز چیست؟

در هنگام مقاله نویسی و یا نگارش تحیقات ، زمانی که قصد داریم از مطالب وکار دیگران در اثر خودمان استفاده کنیم، ممکن است که این عمل را به روش های زیر انجام دهیم :

  1. خلاصه نویسی
  2. بازنویسی (که آن را معادل واژه انگلیسی Paraphrasing می داندد ) یا همان نقل به مضمون
  3. نقل قول مستقیم

آنچه که قابل توجه است ، این است که در هر 3 حالت نیاز به استناد و رفرنس دهی داریم و به این معنی نیست که با انتخاب یکی از این 3 حالت کار خود را راحت سازیم ، به راحتی کپی کنیم و منابع را ذکر نکنیم.

1- در خصوص روش اول : در خلاصه نویسی، همان طور که از نامش مشخص است ، به تلخیص و گزینش جملات دست می زنیم و آنچه که هست را فشرده و کوتاه تر می کنیم که اصولا در این کار از جملات و عبارات خود متن استفاده می کنیم .

2- در مورد روش دوم : در بازنویسی و یا پارافریزینگ ،که معادل های آن در زبان فارسی عبارتند از: نقل قول غیرمستقیم، نقل به مضمون ؛ ایده و فکر اصلی را تقریباً با همان تعداد واژۀ متن مرجع اما به زبان خودمان ارائه می کنیم. یعنی متن اصلی را به دقت مطالعه می کنیم و آنچه را که برداشت نموده ایم می نویسیم . یعنی با این کار خوانندگان را موجاب می کنیم که ایدۀ اصلی اثر قبلی را به نحوی فهمیده ایم که قادریم آن را به زبان خودمان بیان کنیم؛ همچنین گاهی بر این نکته تاکید داریم که آن قدر به بحث مسلط هستیم که با توجه به مهارت خود و به زبان خود و بنا به نیاز مخاطب، متن اصلی را بهتر و دقیق تر توضیح می دهیم.

3- در روش سوم : در نقل قول مستقیم، عین عبارت و واژه ها را می آوریم و از علامت نقل قول استفاده می کنیم. علامت نقل قول در فارسی گیومه به این شکل: « » و در انگیسی کوتیشن مارک به این شکل: " " است. باید توجه شود که هنگام نگارش به زبان فارسی از استفاده کردن علامت نقل قول انگلیسی پرهیز شود. همگام نقل در صورتی که در موارد خاص و ضروری، تعداد واژه ها بیش از یک جمله و در حد یک بند (پاراگراف) باشد، از تورفتگی یا Intention استفاده می کنیم که نشان دهیم این عبارات و واژه ها عیناً از منبع دیگری آورده شده است.

تصویر

چه زمانی از نقل قول استفاده کنیم و چه زمانی پارافریز کنیم؟

زمانی که به مطالعه یک تحقیق می پردازیم و نکاتی که در نظرمان مهم است و می توانیم از آن در مقاله خود استفاده کنیم را نت برداری می کنیم در این حالت به طور طبیعی و بدون آنکه بدانیم و آشنایی با این روش داشته باشیم ،در حال پارافریز بخش عمده ای از اطلاعات مهم متن مورد مطالعه هستیم و از بیان همه و نقل قول مستقیم مطالب استفاده نمی ­کنید.

بسیار هوشمندانه و ماهرانه است که در نگارش پایان نامه و مقاله خود از نقل قول های مستقیم و غیر مستقیم زیاد استفاده نکنیم . استفاده مکرر از نقل قول این مفهوم را م رساند که به درستی مطلب منابعی که مطالعه کردید را متوجه نشده اید و یا برای بیان کردن مطلب به زبان خودتان تنبلی کرده اید. نقل قول­ ها همچنین موجب ناخواناشدن متن شما می­شوند. برای بهتر شدن نگارش مطالبتان فقط زمانی از نقل قول استفاده کنید که می­ خواهید یک توصیف دقیق داشته باشید ، نوشته اصلی به قدری خوب است که نمی توانید آن را تغییر بدهید و شما نیاز به مدرک معتبر برای پشتیبانی از نظریه ­تان دارید.

به طورکل، برای نگارش مقاله یا پایان نامه ، پارافریز مقاله یا تحقیقاتی که مطالعه می کنید بهتراست تا استفاده از نقل قول .

عمده ترین کاربردهای پارافریز ، نجات تحقیقات و مقالات علمی از سرقت علمی ، می باشد . وجود سرقت علمی در مقالات علاوه بر کاهش اعتبار علمی آن موجب رد شدن آن از سوی مجله و عدم چاپ آن می شود.گذشته از این ها ربودن افکارات دیگران و به نام خود ثبت کردنشان کار بسیار نا پسند و بدور از اخلاقیات علمی است . با ربودن و دستبرد زدن به تلاش ها و نتایج علمی پژوهشگری ، علاوه بر اینکه به او خیانت کرده ایم ، نوعی بی اعتمادی را در بین جامعه علمی رواج می دهیم . دیگر هیچ پژوهشگری به مطالب پژوهشگر دیگر و به اصالت آنها اعتماد نخواهد داشت . از آن گذشته باعث بی اعتمادی داوران مجلات معتبر خارجی می شویم که دیگر به مقالات ارسالی از سوی پژوهشگران ایراین اعتماد نخواهند داشت . در حال حاضر داوران مجلات معتبری همچون isi ، Elsevier ، scopus ، Spring و .... پیش از اقدام به داوری مقالات علمی را از جهت دارا بودن سرقت علمی مورد سنجش قرار میدهند . برای جلوگیری از متهم شدن از جانب مجلات بهتر است قبل از ارسال مقالات خودمان آنها را مورد سنجش و آزمایش قرار دهیم . موسسه اشراق با دسترسی به نرم افزار مورد تایید و مورد استفاده این پایگاهها می تواند مقالات علمی شما را مورد سنجش قرار دهد و میزان سرقت علمی موجود در آنها را تعیین کند و پس از مشخص شدن آن اقدام به رفع سرقت های علمی موجود در مقالات با روش ها متفاوت از جمله پارافریز می نماید .

توصیه های موسسه اشراق در جهت پارافریز صحیح مقاله علمی :

  • جملات مجهول را به معلوم تبدیل نمایید و نیز بالعکس معلوم را مجهول نمایید .
  • کلمات را با کلمات هم معنی ( مترادف ) تعویض نمایید . البته دقت کنید که معنی جمله نباید تغییر کند .
  • فاعل و فعل را تغییر دهید. ساختار و ترتیب و ترکیب کلمات را تغییر دهید . بازهم دقت شود که مفهوم و معنی جملات تغییر نکند .
  • تنها به تغییر کلمات بسنده نکرده و متن را درک نموده و با زبان خود باز نویسی کنید و در صورتی که تشابه متن شما با متنی که از آن کپی شده است بیش از 50% گزارش گردید، شما دچار سرقت علمی شده اید و باید ارجاع دهی و رفرنس دهی دقیق صورت پذیرد ویا ار نقل و قول مستیم استفاده گردد .
  • فرض کنید می خواهید در مقاله خود اطلاعات را از دیگر منابع (به عنوان مثال کتاب، مقاله روزنامه یا وب سایت) معرفی کنید. شما می توانید این کار را با نقل قول مستقیم انجام دهید و یا اطلاعات را با بازنویسی دوباره متن اصلی و بکار بستن کلمات و ساختار بندی خودتان منتقل کنید. در واقع روش دومی که ذکر شد پارافریز یا بازنویسی می باشد که جهت جلوگیری از سرقت علمی حتما باید رعایت شود.

راههای ارتباطی موسسه اشراق

041-33373424

09149724933 isiisc2011@gmail.com

099118511701 isi.eshragh@gmail.com

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق