هر گونه تجاوز به حریم فکری افراد مصداق واقعی پلاجیاریسم محسوب میشود. شما زمانی که توانستید یک متن را به طور کامل با قلم خودتان بنویسید فقط در این صورت این مطلب متعلق به شما خواهد بود غیر اینصورت سرقت علمی یا پلاجیاریسم محسوب میشود.
شما زمانی یک نویسنده یا پژوهشگر محسوب میشوید که واقعا یک ایده ناب و جدید داشته باشید و بتوانید در خصوص آن موضوع بحث و نگارش انجام دهید و حاصل تحقیقات و پژوهش های خود را ثبت نمایید چنانچه بخواهید آثار ارزشمند نویسندگان دیگر را با نام خودتان ثبت کنید در این صورت دچار سرقت علمی میشوید. امروزه متاسفانه بیشتر از گذشته شاهد ارتکاب به سرقت علمی در بین اساتید و دانشجویان هستیم. در طول یکسال تحقیقات زیادی در خصوص موضوعات تکراری ثبت میشود که هر یک به قلم نویسندگان مختلف نوشته شده است و کاملا متعلق به نویسنده میباشد. این مقالات در ژورنالهای معتبر ثبت میشوند تا در اختیار سایر محققین قرار بگیرند و همه بتوانند به این مقالات استناد کنند و از این منابع استفاده کنند اما باید دقت کنید که دچار سرقت علمی یا پلاجیاریسم نشوید. متاسفانه به علت ناآگاهی محققین و پژوهشگران همچنین به علت کاهلی و سستی آنها در نحوه ارجاع دهی صحیح دچار سرقت علمی میشوند. گاها نیز برخی از پژوهشگران به صورت عمدی و استفاده از کلیدهای ctrl+c و ctrl+v دچار سرقت علمی میشوند که یک اقدام کاملا غیر اخلاقی میباشد و امتیاز مقاله را در این صورت از دست خواهید داد.
تقریبا هر گونه استفاده از آثار دیگران بدون ذکر منبع و یا نقل قول سرقت علمی محسوب میشود سعی کنید به هیچ عنوان در استناددهی و استفاده از شیوه های صحیح استناد کوتاهی نکنید. نکات زیر را نیز در نظر داشته باشید:
وجود جملات تکراری و کوتاه نیز عامل سرقت علمی میباشند. تشابه بیش از 5 درصد باید رفع گردد که کاملا واضح است بدون ابزارهای قوی امکان امکان پی بردن به تشابهات وجود ندارد. متن خود را باید با کلیه مقالاتی که تاکنون در تمامی ژورنالها ثبت شده است مقایسه کنید و میزان مشابهت آنرا محاسبه نمایید. نرم افزارها و سایت هایی که در این حوزه ها خدمات میکنند را بشناسید:
نرم افزار های معتبر برای تشخیص سرقت علمی
میتوانید با وارد کردن متن مورد نظرتان در این نرم افزار میزان مشابهت آنرا با کلیه مقالاتی که تاکنون ثبت شده اند بسنجید. ابزار مربوطه وظیفه دارد مطلبی که شما وارد کرده اید را با کلیه مطالب مقالاتی که ثبت شده بررسی کند و نتیجه نهایی را اعلام کند. البته سوال بسیاری از محققین این است که آیا این ابزارها چقدر تشخیص کافی دارند مقاله ای که توسط این ابزار ها از لحاظ سرقت علمی سنجش میشود را میتوان به ژورنالهای خارجی ارسال کرد؟ چنانچه میخواهید با اطمینان بیشتری در تشخیص سرقت علمی مقالات خود گام بردارید میتوانید از موسسه اشراق کمک بگیرید.
بعد از تشخیص باید اقدام به رفع سرقت علمی کنید که در طی سه مرحله انجام میشود. رفع پلاجیاریسم یعنی ناب کردن جمله با کمک روش های بهینه به طوری که میزان شباهتش با جملات پیشین از بین برود. البته این سه روش نیاز به تخصص در حوزه مورد نظر دارد و باید بازه لغات گسترده ای داشته باشید تا بتوانید از این روش ها استفاده کنید. برای مقالات انگلیسی نیز لازم است که هم تخصص بیشتری داشته باشید و هم بازه لغات انگلیسی گستردهتری داشته باشید. باید به هیچ عنوان آسیبی به مفهوم جمله وارد نشود و با حفظ مفهوم این مراحل را پیش بگیرید.
نکته: در جایگذاری کلمات مترادف و هم معنی تلاش بیشتری داشته باشید چون کلمات با قرارگیری در جمله ها و نقش های مختلف مفاهیم متفاوتی به خود میگیرند باید بتوانید به صورت کاملا مفهومی معنی جمله را متوجه شوید و سپس کلمات مترادف پیدا کنید.
محققین عزیز چنانچه در کیفیت نرم افزارها و سایتهای تشخیص سرقت علمی تردید دارند میتوانند خدمات تشخیص را به موسسه اشراق واگذار کنند در این موسسه کلیه خدمات با کمک ابزارهای پیشرفته و حرفهای انجام میشود و کارشناسان موسسه از مجربترین افراد در این حوزه میباشند. میتوانید سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید تا روال کار انجام شود و به صورت تضمینی مقاله پارافریز شود.