به جرات میتوان گفت که چاپ مقالات برای افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا در دانشگاه ها هستند مهم ترین نقطه عطف پروسه تحصیل را در بر می گیرد. دانشجویان بایستی سعی کنند مقالات علمی خود را در مجلات معتبر علمی و مورد تایید وزارتین به چاپ برسانند و بدین ترتیب رزومه ی تحصیلی و علمی خود را تقویت کنند. مقاله برگرفته از تحقیقی است كه به تازگی پایان یافته است. پس از تکمیل مقاله باید ژورنال های علمی مرتبط را جهت چاپ مقاله پیدا کنید. بنابراین اهميت دانستن نوع مقاله بدین علت حائز اهمیت است كه معلوم مي كند مقاله در چه سطح علمی قرار دارد و مقاله در کدام نشریات قابل انتشار است.
انواع نشریه های علمی معتبر برای چاپ مقالات:
منظور از پذیرش رایگان مقاله چیست؟
نشریاتی علمی وجود دارند که برای چاپ مقاله ها از نویسنده آن هزینه دریافت نمیکنند و تحت عنوان closs access نام برده و شناخته شده اند .اما دسترسی به این مقاله ها برای مخاطبان رایگان نیست و باید برای دانلود و یا مطالعه ی آن حق عضویت پرداخت شود . در این مجلات بین مولفین مقاله و مجله قرار داد کپی رایت امضا میگردد و مجله حقوق اشتراک گذاری و تکثیر محتوای مقاله را به عهده میگیرد.
و نیز در برابر آن نشریاتی وجود دارند تحت عنوان اوپن اکسس (open access) ، که در این نوع مجلات هزینه های چاپ و انتشار مقاله از نویسنده آن گرفته میشود و پس از آن مقاله بصورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. به این معنی که نشریه هزینه ای که بایستی از خوانندگان مقاله دریافت کند را از نویسندگان مقالات دریافت میکند. بنابراین این نوع مجلات برای خوانندگان تحت عنوان مجلات رایگان می باشند اما برای کسانی که قصد چاپ مقاله در این مجلات را دارند بعنوان مجلات پولی هستند.
مجلات اوپن اکسس (open access) خود به دو دسته تقسیم میشود:
1. مجلات اوپن اکسسی (open access) که برای چاپ مقالات و پذیرش از نویسنده آن هزینه ای دریافت نمیکند و مخاطبان میتوانند بطور آزاد به مطالب نشریات آنها دسترسی داشته باشند.
2. مجلات اوپن اکسسی (open access) که هزینه چاپ مقاله ها و پذیرش را از مولفان دریافت میکند اما خوانندگان میتوانند بدون پرداخت هزینهای به مطالب نشریات دسترسی داشته باشند.
ویژگی های مجلات اوپن اکسس و کلوز اکسس :
نشریات کلوز اکسس (close access) معروفترین نشریات در بین اجتماعات علمی و دانشگاهی میباشند . زیرا شمار بسیاری از آن نشریات دارای Impact Factor هستند.اما مجلات اوپن اکسس (open access) نشریاتی نوپا تر هستند و معمولاً میزان تاثیر مجلات IF را ندارند. لازم بذکر است ضریب تاثیر خود به تنهایی نمیتواند معیار انتخاب یا عدم انتخاب یک مجله باشد و میبایست به فاکتورهای مهم دیگر نیز توجه نمود.
مجلات اوپن اکسس (open access) مدت زمان کمتری را برای چاپ و پذیرش مقاله ها اختصاص میدهند و همچنین پروسه پاسخدهی آنها به نویسندگان مقالات کوتاه است.اما این فرآیند در مجلات کلوز اکسس (close access) معمولاً طولانی تر میباشد مگر این که برای تسریع در پروسه داوری هزینه ای بالا دریافت کنند و مقاله شما را داوری نمایند.
شرایط پذیرش مقالات به صورت رایگان :
اگر چه این مجلات هزینه ای برای چاپ دریافت نمیکنند، اما برای موفقیت در گرفتن امتیاز مثبت از داوری مقاله مان، بایستی مجله ای در خور با مقاله خود انتخاب و نسبت به مراحل چاپ مقاله اقدام نماییم. مجلات رایگان که معمولا ایمپکتدار هستند مقاله ای با کیفیت بالا را طلب میکنند و هر مقاله ای را پذیرش نمی کنند.بهتر است قبل از انتخاب مجله،مجله مدنظر را به طور کامل بررسی کنیم،ایا ایمپکت مجله در چه حدی می باشد؟ آیا مقاله من در حد این ایمپکت است یا نه؟ در نهایت مقالات چاپ شده و موجود در ارشیو مجله را مطالعه کرده و با مقاله خود مقایسه نماییم.
خدمات موسسه اشراق در اکسپت مجلات رایگان :
1. استخراج مقاله از پایان نامه و طرح های پژوهشی
2. ترجمه تخصصی مقالات فارسی به مقالات انگلیسی توسط افراد Native با در نظر گرفتن کلمات تخصصی هر رشته
3. قالب گذاری مقاله در فرمت مجله مورد نظر
4. انتخاب مجله مناسب بر اساس معیارهایی از قبیل Scope ژورنال، ضریب تاثیر ژورنال، معتبر بودن ژورنال بر اساس Blacklist وزارت علوم و دانشگاه آزاد، فرآیند داوری مجلات، محدودیت زمانی محقق
5. ارسال مقاله به مجلات و انجام تمامی مکاتبات لازم جهت تسریع فرآیند داوری
6. ارائه مشاوره رایگان به متقاضیان برای برطرف نمودن کامنت های داوران و بالا بردن شانس پذیرش مقاله
7. دریافت پذیرش اکسپت نهایی مقاله
8. Proofing مقاله بر اساس استراتژی استاندارد مقاله
9. پیگیری از سردبیر مجلات جهت انتشار و چاپ فوری مقاله در مجله