مقالات علمی پژوهشی یا همان پژوهشنامه، مقالاتی هستند که به توصیف یک علم و یا آزمایشاتی در ارتباط با آن میپردازند. هدف اصلی این مقالات این است که حقایقی را که در علم مورد مطالعه وجود دارد، جستجو و کشف کنند.
دانشجویان برای فراغت از تحصیل یا ادامه در مقاطع تحصیلی بالاتر و همچنین جهت گرفتن بورسیه دانشگاههای خارجی و اساتید دانشگاهها نیز برای اینکه رتبه علمی خود را بالا ببرند، باید مقالاتی را در زمینه رشته تخصصی خود ارائه دهند و آنها را در مجلات معتبر به چاپ برسانند. یکی از شرایطی که برای جذب هیئت علمی در دانشگاهها وجود دارد و از اهمیت ویژهای هم برخوردار است، داشتن پذیرش یا چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر میباشد.
مقالات علمی پژوهشی یا همان پژوهشنامه، مقالاتی هستند که به توصیف یک علم و یا آزمایشاتی در ارتباط با آن میپردازند. هدف اصلی این مقالات این است که حقایقی را که در علم مورد مطالعه وجود دارد، جستجو و کشف کنند و همچنین آنها را برای دسترسی اساتید دانشگاهها، پژوهشگران و دانشجویان که مخاطبان اصلی مجلات علمی پژوهشی میباشند، ارائه دهند.
از مهمترین مواردی که اعتبار و ارزش مقاله علمی را میسنجد میتوان به محتوای علمی مقاله و همچنین مجلهای که مقاله قرار است در آن چاپ شود اشاره کرد. از آنجاییکه مجلات علمی پژوهشی داخلی که از طرف وزارت علوم کشور تأیید شدهاند، توسط دانشگاههای معتبر کشور منتشر میشوند، لذا از نظر سطح علمی از اعتبار بالایی برخوردار هستند. بطوریکه اعتبار برخی از این مجلات با اعتبار مجلاتی که دارای ضریب ایمپکت فاکتور بالایی (JCR) هستند، برابر است و حتی امتیازی که دانشجویان جهت چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی دریافت میکنند، در حد امتیازی است که به چاپ مقاله در مجلات معتبر بینالمللی داده میشود. به همین دلیل اگر قرار باشد مقالهای در اینگونه مجلات پذیرش و چاپ شود، آن مقاله باید از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار باشد.
از آنجاییکه ارسال مقاله به مجلات علمی پژوهشی جهت اخذ پذیرش و چاپ آن، نیاز به ترجمه مقاله ندارد و همچنین پژوهشگران، دانشجویان و اساتید آشنایی بیشتری با ساختار مقالات داخلی دارند و از طرفی با توجه به اینکه اعتبار و سطح علمی برخی از این مجلات با مجلات معتبر بینالمللی JCR برابر است، لذا دانشجویان و اساتید در ایران بیشتر تمایل دارند که مقالات خود را در مجلات علمی پژوهشی معتبر داخلی به چاپ برسانند. اینگونه مقالات بدلیل ارزش و امتیاز بالایی که در تمام دانشگاههای کشورمان دارند، نقش مهمی را جهت ارتقاء رزومه علمی دانشجویان و ارتقاء رتبه علمی اساتید ایفا میکنند.
مقالات علمی پژوهشی مانند سایر مقالات معتبر دیگر چارچوب مخصوص به خود را دارد و از آنجاییکه پذیرش و چاپ مقالات در مجلات علمی پژوهشی تضمینی نیست و احتمال رد آن از طرف مجله انتخابی نیز وجود دارد، لذا برای اینکه شانس پذیرش و چاپ مقاله در مجله مورد نظر افزایش یابد، علاوه بر اینکه سطح محتوای علمی باید بالا باشد، باید مقاله نیز در چارچوب مخصوص نوشته و تنظیم شود. در ادامه به بخشهای اصلی مقاله علمی پژوهشی اشاره میکنیم.
مقالات علمی پژوهشی شامل بخشهایی از جمله: عنوان مقاله که باید بصورت خلاصه نوشته شود، اسامی نویسندگان، چکیده مقاله، کلمات کلیدی، مقدمه، متن اصلی که شامل توضیحاتی در ارتباط با روشهای بکار گرفته شده در تحقیق است، یافتههای بدست آمده از تحقیق و نتایجی که از آنها حاصل میشود، بحث و نتیجه گیری و در آخر هم منابعی که در روند تحقیق از آنها استفاده شده است، میباشد.
پس از نگارش و تنظیم مقاله، باید مجله علمی پژوهشی معتبری که در حوزه تخصصی موضوع مقاله فعالیت میکند را بیابیم و سپس اقدام به ارسال مقاله به آن مجله کنیم و منتظر اعلام نتایج داوری باشیم. درصورتیکه مقاله از طرف مجله مورد نظر، پذیرش شد، بعد از اینکه اشتباهات احتمالی توسط نویسنده اصلاح شد و تأیید نهایی صورت گرفت، در مجله چاپ میشود.
شما عزیزان می توانید با ارسال درخواستتان به سایت موسسه اشراق مجلات علمی پژوهشی مورد تایید وزارتین مرتبط با رشته تان را درخواست نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت مجلات را خدمتتان معرفی نمایند.ما همچنین می توانیم برای خدمات فرمت بندی و سابمت و پیگیری های لازم برای ارسال مقاله به مجله مورد تاییدتان در خدمت شما باشیم.