اکثر مجلات معتبر در هنگام سابمیت مقاله درخواست ارائه چکیده گرافیکی (خصوصاً در رشتههای زیستشناسی، شیمی و ...) نیز از نویسنده دارند. در این مطلب به بررسی مفهوم چکیده گرافیکی، نحوه ترسیم و به معرفی انواع نرمافزارهای کاربردی در این زمینه خواهیم پرداخت.
چکیده گرافیکی (Graphical Abstract) عکسی هست که درک و برداشت شما را بهعنوان نویسنده مقالهای که نوشتهاید نشان میدهند و درواقع خلاصهای مفید و کوتاه از مقاله را بهصورت عکس نشان میدهد. که خواننده با نگاه کردن به این تصویر میتواند ایده اصلی و کلیات مقاله را دریابد. چکیده گرافیکی خلاصهای مصور از مقاله هست که باید جامع، کوتاه و کاملاً خلاقانه ترسیم شود. این چکیده در نسخه چاپی مقاله وجود ندارد و اغلب در نسخه HTML سایت مجله قابلرؤیت است.
در سالهای گذشته درخواست چکیده گرافیکی صرفاً برای رشتههای علمی مانند شیمی بسیار رایج بوده اما امروزه اکثر مجلات علمی تخصصی درخواست ارسال چکیده گرافیکی همراه با سابمیت مقاله را دارند و یکی از اولین مواردی هست که اعضای نشریه قبل از شروع به داوری مقاله، این مورد را بررسی مینمایند. تأثیری که یک عکس در مقایسه با متن شاید بسیار بیشتر باشد و مطالبی که در متن و نوشتار بسیار سخت و نامفهوم هستند با یک عکس کاملاً قابلدرک باشند. هستند افرادی که در یادگیری با استفاده از عکس خیلی سریعتر و عالیتر از حالتی که صرفاً متن باشد، عمل میکنند. همچنین حافظه تصویری در اغلب افراد خیلی قویتر هست و این میتواند فرصت خوبی برای ارائه چکیده گرافیکی باشد تا راحتتر در ذهنها تداعی شود.
چکیده مقاله دربردارنده تمامی نتایج مقاله هست حالآنکه چکیده گرافیکی به یک نتیجه از مقاله تمرکز دارد و این جنبه را نشان میدهد. شما برای درک هدف و موضوع مقاله باید خلاصه کل مقاله را در چکیده مقاله مطالعه فرمایید. درحالیکه شما با نگاه اجمالی به چکیده گرافیکی میتوانید موضوع و هدف مقاله را دریابید. هرچقدر مقاله شما مفاهیم پیچیدهای داشته باشد و خیلی تخصصی نوشتهشده باشد باید شما سعی نمایید چکیده گرافیکی ساده و قابلفهمی ارائه نمایید تا خواننده بتواند با نگاه کردن به آن به مقاله و هدف آن پی ببرد. اگر این امر محقق شود به این معنی هست که شما وظیفه نگارش چکیده گرافیکی خود را به بهترین نحو به انجام رساندهاید.
با توجه به نوع مقاله و تسهیل درک بهتر مطالب مقاله در قالب چکیده گرافیکی میتوانید از سبکهای مختلفی استفاده نمایید.
دیاگرام طرح و نموداری هست که ایده شما را در قالب تصویر ارائه میکند. دیاگرام نشان دادن یک ایده بهصورت نمادین هست. نمادهایی که بخشهای یک ایده و روابطی که بین آنها حاکم هست را نشان میدهد.
کمیک (Comics) یا تصاویر فکاهی یا داستان مصوری هست که از طریق تصویر و اغلب همراه با نوشتهها به ارائه ایده میپردازد. کمیکها از کنار هم گذاشتن تصاویر به همراه متنها برای نشان دادن گفتوگو یا داستان یا ارائه اطلاعات استفاده میشوند و هدف از ارائه کمیک انتقال مفاهیم عمیق بهگونهای که خواننده بهراحتی آنها را متوجه شود. در ارائه چکیده گرافیکی به سبک کمیک نیز مطالب مقاله بهصورت تصویر و توضیحاتی که درون کادرها و... هست نشان داده میشود.
اینفوگرافیک (Infographic) یا گرافیک اطلاعرسان به نمایش دادهها با استفاده از چند نمودار و شکل در قالب یک تصویر گفته میشود. اینفوگرافیک که از ترکیب دو واژه اطلاعات و گرافیک تشکیل شده است با استفاده از عناصر دیداری مثل متن، نمودار، تصویر، نقشه و... به ارائه ساده و مؤثر اطلاعات و دادهها میپردازد. در ترسیم چکیده گرافیکی به سبک اینفوگرافیک نیز بر اساس متن و نمودار و تصویر و ... اطلاعات مقاله ارائه میشود.
نرمافزارهای مختلفی برای ترسیم چکیده گرافیکی وجود دارند که میتوانید بر اساس سبکی که میخواهید چکیده گرافیکی را تنظیم نمایید از آنها استفاده کنید. در ادامه چند نرمافزار رایج خدمتتان معرفی میشود:
پینت سادهترین نرمافزاری هست که بهطور پیشفرض در همه سیستمهای ویندوز وجود دارد و بهراحتی میتوانید از آن استفاده نمایید. فقط در نظر داشته باشید که این نرمافزار در عین اینکه ساده هست محدودیت هم دارد و نمیتوان طرحهای خیلی پیچیدهای با آن رسم کرد. و بیشتر برای طرحها و چکیدههای ساده توصیه میشود. از مزیتهای این نرمافزار سادگی، در دسترس بودن، رایگان بودن و از همه مهمتر ذخیره تصویر در فرمتهای درخواستی ژورنال مانند JPG، TIF، یا PNG است. از معایب این نرمافزار محدود بودن ابزارهای طراحی آن است.
نرمافزار پاورپوینت دومین نرمافزاری هست که کاملاً شناختهشده است و بهطور مکرر مورداستفاده محصلین در مقاطع مختلف تحصیلی قرار میگیرد و یکی از محبوبترین نرمافزارها برای ترسیم چکیده تصویری است. پاورپوینت به دلیل اینکه مجموعهای از شکلهای پیشساخته و اشکال گرافیکی است برای ترسیم چکیده گرافیکی به هر سه سبک مناسب است. در پاورپوینت برخلاف پینت شکلهای پیشساخته وکتور هستند و این ویژگی باعث میشود در تغییرات سایز تصویر، کیفیت آن حفظ شود. پاورپوینت هم قابلیت محدودتری دارد و باید از طرحهای ساده استفاده شود.
کم دراو برنامهای حرفهای بیشتر مخصوص رشتههای شیمی و زیستشناسی است که واکنشها و ساختارهای شیمیایی را به تصویر میکشد. این نرمافزار حلقهها و پیوندها، زنجیرهها و اتمها و گروههای عاملی را هم به شکل ساختاری و هم به شکل سهبعدی نشان میدهد. نکته مثبت این نرمافزار پیشرفته و حرفهای و بروز بودن آن است و از معایب آن پولی بودن و استفاده برای ساختاریهای زیستی و شیمیایی است.
گیمپ و اینک اسکیپ برنامههایی هستند که بهصورت متنباز و نیمهحرفهای برای طراحی گرافیک و ویرایش تصویر بکار میروند. و رایگان هستند و در همه سیستمعاملهای اصلی یعنی ویندوز، مک، و لینوکس کار میکنند. این دو نرمافزار برای پژوهشگران با دو نرمافزار فتوشاپ و ایلاستریتور برابری میکنند اما برخی قابلیتهای پیشرفته موردنیاز طراحان گرافیک را ندارند. از مزیتهای این دو برنامه رایگان بودن و متنباز و نیمهحرفهای بودن است و ازجمله معایب آن نیازمند زمان و انرژی برای یادگیری و نداشتن قابلیتهای پیشرفته است.
این دو برنامه حرفهای و پولی هستند که کورل دراو بر روی ویندوز و افینیتی دیزاینر بر روی مک قابلنصب است و هر دو در یک سیستمعامل قابلنصب نیستند. از طرفی از نظر پیچیدگی و میزان قابلیتها شباهت زیادی به ادوب ایلاستریتور دارند. نکات مثبت این نرمافزارها حرفهای، پیشرفته و بهروز بودن است و همچنین از معایب آنها به پولی بودن نرمافزار، نیازمند صرف زمان و انرژی برای یادگیری، کار کردن صرفاً روی سیستمعاملی که برای آن طراحیشدهاند، میتوان اشاره کرد.
این دو نرمافزار در صنعت طراحی گرافیک برنامههای استانداردی برای طراحی هستند و غنیترین مجموعه ابزارهای طراحی را در خود دارند و انواع افزونهها را نیز پشتیبانی میکنند. این دو نرمافزار، برنامههای حرفهای هستند، قیمت خیلی بالایی هم دارند. مزیت این برنامهها حرفهای، پیشرفته و بهروز بودن است و از معایب آنها میتوان به پولی بودن نرمافزار، نیازمند صرف زمان و انرژی برای یادگیری و رسم چکیده گرافیکی، کار نکردن در لینوکس اشاره کرد.
هزینه چکیده گرافیکی به فاکتورهای متفاوتی ازجمله موارد زیر بستگی دارد:
زبان مقاله در هزینه چکیده گرافیکی تأثیر دارد و میتوانید به زبان فارسی و انگلیسی و زبانهای دیگر درخواست چکیده گرافیکی خود را ثبت نمایید.
عادی و فشرده و فشرده پلاس
با توجه به زمان درخواستی میتوانیم در تایمهای عادی و فشرده و فشرده پلاس فایل درخواستی شما را تحویل دهیم. معمولاً حالت فشرده پلاس هزینه بیشتری نسبت به سایر زمان دارد اما تحویل در زمان خیلی کمتری انجام میشود.
تخصص و رشته مقاله نیز ازجمله مواردی هست که در هزینه تأثیر دارد.
طلایی و طلایی پلاس و پریمیوم
با توجه به کیفیت درخواستی مشتری میتوان در سطحهای طلایی که توسط کارشناس خبره انجام میشود و یا طلایی پلاس که بعد از انجام یک بار دیگر بازبینی انجام میشود و همچنین پریمیوم که در این حالت علاوه بر اینکه بازخوانی انجام میشود بار دیگر توسط مترجم نیتیو نیز موردبررسی قرار میگیرد.
نکته:علاوه بر موارد فوق میتوانید هر نوع توضیحی که نیاز هست در نگارش و ترسیم چکیده گرافیکی لحاظ شود و کارشناس در نظر داشته باشد تا کیفیت ارتقا یابد را میتوانید در قالب توضیحات تکمیلی ارسال نمایید.
امکان برآورد هزینه چکیده گرافیکی از درگاه زیر برای شما عزیزان فراهم شده و شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات خواسته شده هزینه تهیه چکیده گرافیکی برای مقاله خود را برآورد نمایید:
برای ترسیم چکیده گرافیکی مقاله خود میتوانید از خدمات مؤسسه اشراق استفاده نمایید. جهت ثبت سفارش میتوانید مراحل زیر را اقدام نمایید:
شما میتوانید خدمات درخواستی خود ازجمله درخواست ترسیم چکیده گرافیکی خود را از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان موسسه ارسال فرمایید تا در کمترین زمان و بهترین کیفیت با توجه به مقاله شما و مجلهای که اصلاحات درخواست کرده، اقدامات لازم انجام شود. موسسه اشراق دارای مجوز رسمی و اعتماد الکترونیک بوده و سعی دارد بهترین و باکیفیتترین خدمات را در اسرع وقت برای تمامی فرهیختگان ارائه نماید.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
فقط کافی هست نام مجله و فایل مقاله را برای ما ارسال فرمایید.
در سال های اخیر اکثر مجلات این درخواست را داشته اند؛ خصوصاً برای رشته های علوم پایه و مهندسی.
چکیده گرافیکی یک تصویر یا نمودار خلاصه کننده محتوای اصلی یک مقاله یا پژوهش است. هدف آن ارائه سریع و بصری اطلاعات کلیدی برای جلب توجه خوانندگان و تسهیل درک محتوا است.
طراحی ساده، خوانا و زیبا با استفاده از رنگ ها، تصاویر و نمودارهای مناسب انتقال اطلاعات مهم و کلیدی در یک نگاه به صورت خلاصه و مفهومی هماهنگی با متن اصلی مقاله و پوشش دادن موضوعات اصلی
جذابیت بصری بیشتر برای جلب توجه خوانندگان امکان درک سریع تر و آسان تر مفاهیم پیچیده قابلیت به اشتراک گذاری آسان تر در فضای مجازی