خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

7نکته در مورد نوشتن مقاله موثر

انتشار 3 اردیبهشت 1396
مطالعه 4 دقیقه

نکاتی در مورد نوشتن مقاله

7نکته در مورد نوشتن مقاله موثر

نوشتن مقاله

نوشتن مقاله در میان دانش آموزان و دانشجویان یک کار سخت و مخوف به نظر می آید.مقاله نویسی یک پروژه ی بزرگ محسوب می گردد که نویسنده می تواند آن را به بخش ها و مراحل قابل مدیریت تقسیم بندی کند . دنبال کردن این مراحل ،روشی ساده برای نوشتن یک پیش نویس خوب برای مقاله است.

با توجه به راهنمایی کتی لیوینگستون (Kathy Livingston) برای نوشتن یک مقاله ی اصلی و بنیادی ،هفت مرحله برای نوشتن یک مقاله ی موفق وجود دارد:

  • انتخاب یک موضوع

شما می توانید روی موضوع معینی مقاله بنویسید یا اینکه بخواهید در مورد موضوع انتخابی و دلخواه خود مقاله بنویسید.اگر موضوعی به شما داده شود ،شما بایستی در مورد نوع مقاله ای که قرار است ارائه دهید، فکر کنید.آیا در نوشتن مقاله باید دیدی کلی در مورد موضوع داشته باشیم یا به تجزیه و تحلیل ویژه ی موضوع بپردازیم؟

اگر موضوعی برایتان تعیین نشده ، کار شما کمی بیشتر خواهد بود .با این حال،این فرصت را هم به شما می دهد تا در مورد موضوع دلخواه ،جذاب و متناسب با حوزه ی تخصص خود مقاله بنویسید.نخست ،هدف خود را تعیین کنیم.آیا هدف شما انتقال اطلاعات در مورد یک موضوع است یا می خواهید نظر خود را به خواننده تحمیل کنید؟

 بعد از مشخص کردن هدف مقاله ،شما نیازمند تحقیق و پژوهش روی موضوعاتی هستید که در ذهنتان دارید.

در مورد زندگی و اطراف خود فکر کنید؟به چه چیزی علاقه دارید و برایتان مفید است؟

موضوعاتی را که به ذهنتان می آید، یادداشت کنید.

 

در نهایت ،گزینه های نوشته شده را بررسی و ارزیابی نمایید.اگر هدف شما از نوشتن مقاله ،آموزش و تعلیم است موضوعی را انتخاب کنید که قبلا روی آن مطالعه شده است.

اگر هدف شما متقاعد کردن خواننده است ،موضوعی را انتخاب کنید که علاقه مند به ان هستید.

 

  • آماده کردن طرح کلی یا نموداری از ایده ها

به منظور نوشتن یک مقاله ی موفق،شما بایستی افکار خود را سازماندهی کنید.چیزهایی که در ذهن خود دارید روی کاغذ انتقال دهید تا بتوانید ارتباط بین ایده هایتان را به طور واضح مشاهده نمایید.برای نوشتن ایده های خود از یکی از دو مورد طرح کلی و نمودار  استفاده نمایید.

  • برای ایجاد یک نمودار،موضوع خود را در قسمت میانی صفحه بنویسید.از عنوان نوشته شده 3 الی 5 خط انشعاب دهید و در انتهای خط ها ایده های اصلی خود را بنویسید.از هر یک از این ایده های اصلی هم خطوط زیادی را انشعاب داده و هر فکری که شما در مورد این ایده ها دارید ،ذکر نمایید.
  • اگر شما روش استفاده از طرح کلی را ترجیح می دهید ،موضوع خود را در بالای صفحه بنویسید. شروع به لیست کردن ایده های اصلی بکنید و زیر هر ایده فضایی بگذارید.در این فضا،ایده های کوچکتر مرتبط با ایده های اصلی را یادداشت نمایید.استفاده از این شیوه باعث می شود ارتباطات را مشاهده کرد و یک مقاله ی سازمان یافته نگارش کنید.

 

 

  • نوشتن بیانیه ی مقاله

حالا که شما موضوع خود را انتخاب کرده اید و ایده های خود را طبقه بندی کرده اید ،نوبت نوشتن بیانیه فرا رسیده است.بیانیه،موضوع و هدف اصلی مقاله را به خواننده بیان می کند.به طرح کلی یا نمودار خود نگاهی بیندازید و ببینید ایده ها ی اصلی شما چیست؟

بیانیه شامل 2 بخش است.بخش اول به بیان موضوع مقاله و بخش دوم به بیان و توضیح هدف و نکات موضوع می پردازد.

 

  • نوشتن بدنه و متن اصلی مقاله

هدف متن اصلی مقاله،توضیح و توصیف موضوع مقاله می باشد.هر ایده ی اصلی که در طرح کلی یا نمودار ذکر کرده اید ،در قسمت بدنه ی اصلی مقاله به بخش جداگانه ای تبدیل می شود.

هر پاراگراف این بخش،ساختار اولیه ی مشابهی خواهد داشت.با نوشتن یکی از ایده های اصلی به عنوان جملات مقدماتی شروع به نوشتن کنید.سپس هر یک از ایده های خود را در قالب یک جمله بنویسید ،اما 3 یا 4 خط بین این ایده ها و جملات فاصله دهید تا دوباره برگردید و ایده های کوچکتر مرتبط با ایده های اصلی را در این فاصله ها ذکر کنید.

 

  • نوشتن مقدمه

وقتی شما پایان نامه و یا بدنه ی اصلی مقاله را توسعه دادید ،اکنون نوبت نوشتن مقدمه مقاله فرارسیده است.مقدمه بایستی توجه خواننده را جذب کرده و مرکز و کانون مقاله را نشان دهد.

کار خود رابا جلب توجه شروع کنید.شما می توانید از اطلاعات تکان دهنده ،گفتگو ،یک داستان ،یک نقل قول و یا یک خلاصه ی ساده از موضوع استفاده نمایید.هر گزینه ای که انتخاب می نمایید،باید از مرتبط بودن آن با بیانیه ی خود،مطمئن شوید زیرا بیانیه آخرین جملات مقدمه را تشکیل خواهد داد.

 

  • نوشتن نتیجه گیری

نتیجه گیری موجب بسته شدن و خاتمه ی موضوع و خلاصه سازی ایده های کلی می شود در حین اینکه یک چشم انداز نهایی از موضوع ارائه می دهد.نتیجه گیری بایستی از 3 الی 5 جمله ی قوی تشکیل شود.

 

  • اضافه کردن نکات تکمیلی

اغلب نویسنده ها ،پس از نوشتن نتیجه گیری فکر می کنند که کار مقاله نویسی به اتمام رسیده است اما در واقع چنین نیست.قبل از اینکه شما فکر کنید که کارتان به اتمام رسیده ،بایستی تمامی جزییات کوچک را مجددا بررسی نمایید.

  • پاراگراف های نوشته شده را دوباره بررسی کنید.قوی ترین جملات بایستی در اولین و اخرین پاراگراف بخش بدنه ی اصلی مقاله و بقیه جملات در پاراگراف های میانی قرار بگیرد.
  • دستورالعمل های مقاله را بررسی نمایید.در صورتی که مقاله را جهت ارسال به مجله ی خاصی تدوین کرده اید،چک کنید و مطمن شوید که دستورالعمل و فرمت مورد نیاز مجله در مقاله رعایت شده باشد.
  • در نهایت کل نوشته های خود را مرور نمایید.و همچنین ایرادات گرامری و املایی آن را برطرف نمایید.

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق