مجلات ISI بر اساس میزان درجه و اعتبار به دو گروه ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند، مجلات ایمپکتدار ISI در اصطلاح مجلات جی سی آر (JCR) مینامند.
مقاله جی سی آر
مجلات ISI بر اساس میزان درجه و اعتبار به دو گروه ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند، مجلات ایمپکتدار ISI در اصطلاح مجلات جی سی آر (JCR) مینامند. جی سی آر (JCR) برگرفته از عبارت Journal Citation Reports میباشد به معنای گزارش استنادی مجلات است که بصورت سالانه منتشر میشود. بدین ترتیب که موسسه اطلاعات علمی ISI هر ساله گزارش استنادی ژورنالهای ISI که دارای ضریب تاثیر هستند را بر اساس میزان ارجاعات Citation ها ارایه می کند. در این گزارش نام ژورنال، ISSN مجله، تعداد ارجاعات به مجله ISI Impact Factor؛ IF ضریب تاثیر ژورنال گزارش میشود.
چاپ مقاله در مجلات جی سی آر به دلیل اعتبار بالایی که دارد از استقبال زیادی از طرف دانشجویان و پژوهشگران برخوردار میباشد. چرا که موفقیت در اخذ پذیرش از مجلههای ایمپکت فاکتور ISI به منزلهی کسب اعتبار و مرتبهی علمی پژوهشی در بین جوامع علمی دنیا میباشد. به همین منظور برای دانشجویان و اساتیدی که میخواهند برای تقویت رزومه پژوهشی خود در جهت پیشبرد اهداف علمی و شغلیشان گام بردارند نگارش و چاپ مقاله در مجلات جی سی آر مرتبط با حوزهی پژوهشی خود میتواند بهترین گزینه باشد. انتشار یافتههای علمی در مجلات ایمپکت فاکتور دار از آن جهت حائز اهمیت فراوان است که اولاً با توجه به تعداد مخاطبان بالای چنین مقالاتی شانس افزایش بازدید و ارجاع به مقاله و به دنبال آن بالا رفتن شهرت و مرتبه علمی شما وجود خواهد داشت ثانیاً با چاپ مقاله در این مجلات زمینه کسب حداکثر امتیاز پژوهشی در موقعیتهای مختلف شغلی و تحصیلی برای نویسندگان این مقالهها فراهم میشود. بنابر دلایل ذکر شده و دلایل دیگری که برتری مجلات جی سی آر را نسبت به مجلات دیگر عنوان میکند هر پژوهشگری به پذیرش و چاپ مقاله در مجلات جی سی آر تشویق و ترغیب میشود.
در ابتدا ذکر این نکته ضروری میباشد که تنها مقالاتی موفق به چاپ در مجلههای ایمپکت فاکتور دار میشوند که دارای سطح علمی و کیفی بالایی باشد و همچنین موضوعی ناب و نتایجی قوی داشته باشد. مقالهای که با هدف چاپ در مجله جی سی آر نگارش میشود باید تمامی استانداردهای علمی نگارش را رعایت کرده باشد تا مبادا شیوه نگارش اشتباه منجر به عدم پذیرش مقاله بدون در نظر گرفتن محتوی علمی آن شود. انتخاب مجلهای که با موضوع مقاله متناسب و هماهنگ باشد از دیگر موارد مهم در روند پذیرش مقاله جی سی آر میباشد بدین ترتیب که با مطالعه سایت مجله و یا مقالات چاپ شده در شمارههای اخیر مجله میتوان به اسکوپ آن پی برد. پس از انتخاب قطعی مجله مورد نظر میبایست مقاله خود را مطابق با فرمت و دستورالعمل ارائه شده در سایت مجله (بخش راهنمای نویسندگان) تهیه و آماده ارسال نمایید.
قبل از سابمیت مقاله از اصالت مطالب نوشته شده در مقاله اطمینان حاصل نمایید بدین منظور میزان تشابه یا سرقت ادبی مقاله خود را با استفاده از نرمافزارهای بررسی کننده سرقت ادبی تعیین کنید تا در صورت وجود هرگونه تشابه نسبت به رفع آن اقدام نمایید. با این کار از عدم پذیرش مقاله به اتهام پلاجیاریسم جلوگیری میکنید.
نحوه ارسال و سابمیت مقاله بسته به نوع مجله متفاوت میباشد، و به دو شیوه آنلاین (Onlain) و پست الکترونیک (E-Mail) انجام میگیرد با مراجعه به بخش مربوط در سایت مجله میتوانید نسبت به این موضوع آگاه شوید. کار سابمیت مقاله با ارسال نامه اعلام وصول از طرف مجله به نویسنده به اتمام میرسد.
مدت زمان اعلام نتیجه داوری مقالات بسته به نوع مجله متفاوت خواهد بود. در مورد مجلات جی سی آر باید گفت به دلیل ارزش و اعتبار بالایی که مقالات چاپ شده در این مجلات دارند فرآیند داروی در این مجلات بسیار سخت و زمانبر میباشد. سخت از این نظر که به جهت رتبه علمی بالای این مجلات اخذ پذیرش آسان نبوده و مقالات برای انتشار باید بتوانند از فیلترهای موجود در روند داوری با موفقیت عبور نمایند. دلیل زمانبر بودن پروسه داوری در این مجلات نیز واضح و مبرهن است به دلیل اقبال زیادی که پژوهشگران به چاپ مقاله در این مجلات نشان میدهند تعداد مقالات دریافتی مجلات جی سی آر بیشتر میباشد این در حالی است که بنا به حساسیتی که در انتخاب مقالات با کیفیت دارند شماره چاپ این مجلات محدود میباشد. در حالت کلی فارغ از نوع مجلهای که برای چاپ مقاله انتخاب میکنید سرنوشت مقالات راه یافته به مرحله داوری خارج از این سه حالت نخواهد بود: ریجکت (عدم پذیرش)، ریوایز (اصلاح ایرادات و ارسال دوباره به مجله)، اکسپت (پذیرش). در صورت پذیرش مقاله نامه اکسپت به همراه زمان چاپ از طریق ایمیل به نویسنده ارسال خواهد شد.
موسسه اشراق بعد از دریافت مقاله از طرف سفارش دهنده و بررسی آن توسط کارشناسان متخصص، مجلههای تخصصی مرتبط با موضوع مقاله، با ایمپکتهای مختلف را برای نویسنده پیشنهاد میکند تا یکی از آنها را انتخاب نماید. سفارش دهندگان عزیز باید در نظر داشته باشید که مجلات با ایمپکت بالا، نیازمند مقالهای با بار علمی قوی و موضوعی خاص و به روز است و داوری خیلی سختی دارند. پس بایستی فرد، بعد از دریافت اسم مجلات، با بررسی کیفیت علمی مقالات چاپ شده در آرشیو مجله، مجلهای متناسب با مقالهی خود انتخاب نماید. چاپ مقاله در مجلات جی سی آر رایگان میباشد و موسسه اشراق هزینهای که از شما دریافت میکند بابت سابمیت مقاله و پیگیری داوری و چاپ مقاله میباشد.