بورسیه تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور شرایط خاصی را طلب میکند که داوطلب باید واجد آن شرایط باشد.
دغدغه خیلی از افرادی که قصدادامه دادن ادامه دادن تحصیلات خود را در خارج از ایران دارند ،این است که در کدام کشور پذیرش بگیرند.زیرا شرایط متفاوتی از لحاظ کمک هزینه و بورسیه در کشورهای مختلف وجود دارد.که متقاضیان باید با جست و جوی دقیق آن ها و بدست آوردن اطلاعاتمورد نیاز از سایت دانشگاه ها، سفارتخانه کشورهای مورد نظر و دیگر منابع معتبر درخواست اخذ این کمک هزینه را از دانشگاه و آن کشور داشته باشند. داوطلبان به دریافت کمک های مختلف هزینه ها بایستی با برقراری ارتباط مستقیم با دانشگاه از طریق تماس تلفنی، ایمیل و یا سایت دانشگاه اطلاعات خود را در مورد شرایط اخذ بورس های تحصیلی مختلف آن دانشگاه کامل نمایند.اساسی ترین مرحله برای شروع درخواست و نهایتا دریافت یک بورسی تحصیلی داشتنآگاهی های کافی در مورد شرایط هرشخص است که می تواند این کمک هزینه ها را دریافت نماید که به مهمترین آن ها در زیر اشاره شده است:
تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر دولتی کشور:
ار اصلی ترین مواردیکه سبب میشود به یک متقاضی بورس تحصیلی داده شود این است که قبل از آن در کدام دانشگاه تحصیل میکرده است. هر دانشگاهی در هر کشوری با دانشگاه های برتر دیگر کشورها آشنایی لازم را دارد و اینگونه است که برای هر دانشگاه امتیاز خاصی را در نظر میگیرد.
داشتن مقاله و طرح های تحقیقاتی:
از دیگر دلایلی که اخذ بورسیه را برای فرد راحت میکند داشتن مقالات در مجلات بین المللی میباشد که از امتیاز زیادی برای شخصی که قصد اپلای گرفتن دارد، دارا میباشد.
ثبت اختراع:
در صورتی که فرد اختراعی را در کشور خود و یا دیگر کشورها به ثبت رسانده باشد، این موضوع کمک خوبی به وی در اخذ بورس تحصیلی خواهد داشت.
معدل:
از دیگر معیارهای تاثیر گذار داشتن معدل الف و هفده به بالا میباشد و در این قضیه فرقی نمیکند که فرد در دانشگاه دولتی تحصیل کرده باشد یا آزاد یا پیام نور و غیرانتفاعی در هر کدام از دانشگاها باشد داشتن نمره ی الف مهم است و اینطور نیست که چون دانشگاه سرارس باشد معدل 15 باه معد 18 دانشگاه آزاد برتری داشته باشد.به عبارت دیگر میتوان چنین گفت که تفاوت خاصی در این مورد میان این دانشگاه ها وجود ندارد و فرد در هر دانشگاهی که تحصیل کرده باید معدل بالایی داشته باشد تا بتواند کمک هزینه دریافت نماید.
نمره زبان:
داشتن نمره زبان خوب تافل و آیلتس یکی از فاکتورهای بسیار مهم در اخذ بورس تحصیلی است. این نمرات هر چند برای مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت است اما به طور کلی تافل بالای ۱۰۰ و آیلتس بالای ۷ مورد نیاز است.
داشتن توصیه نامه:
از دیگر مواردی که کمک شایانی به متقاضیان خواهد کرد گرفتن توصیه نامه های قوی از اساتید و محققان برجسته می باشد.
ارتباط گرفتن با یک استاد:
ایمن مورد برا دانشجویان دکترا حائز اهمیت میباشد. اگر برایتان مقدور است با استادی در دانشگاه ارتباطی برقرار کنید و موضوع تحقیقاتی خود را برای او بفرستید. به طور حتم اگر موضوع شما مورد توجه اش واقع شود و نو آوری داشته باشد که در حیطه تحصیلی وی بوده و قبلا نیز انجام نشده باشد، درخواست بورس و کمک هزینه برای شما از طرف وی به دانشگاه ارائه خواهد شد.
شرکت در دوره ها، کنفرانس ها، همایش ها و کارگاه های آموزشی:
اگر فردی مدارکی دال بر شرکت در دوره ها و کنفرانس های علمی، عملی و آموزشی داشته باشد و علاقه خود را به رشته درخواستی وی نشان دهد، این مورد در روند پروسه پذیرش و اخذ بورس تحصیلی وی تاثیر گذار خواهد بود.
سن متقاضی:
سن متقاضی برای هر دوره ی تحصیلی مختلف، فرق میکند. برای متقاضی مقطع لیسانس نباید میان دیپلم و درخواست وی برای کارشناسی فاصله ی زیادی باشد باشد یا اینکه که دلیل محکم و قاطعی ارائه دهد. برای متقاضی کارشناسی ارشد هم اینچنین است و نباید فاصله زیادی بیوفتد. اما برای متقاضیان دکترا این موضوع فرق دارد و در صورت داشتن گپ تحصیلی زیاد به او سختگیری نمیشود.. البته بهتر است که این گپ با کارهای پژوهشی، سابقه کار مرتبط با رشته و … نشان دهده شود.
مراجعه به کنسولگری کشور مورد نظر:
سعی کنید پیش از هر چیزی از سفارت کشوری که قصد درخواست بورس و کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه های آن را دارید مشاوره بگیرید و پروسه کامل و قانونی آن را جویا شوید.