در صورتی که بدون تجربه و آشنایی بخواهید برای اکسپت و چاپ مقاله ادبیات فارسی خود در ژورنال های معتبر اقدام کنید،این امر مراحلی دارد که بسیار زمان بر، دشوار و همراه با ریسک می باشد.
برنامة درسیِ رشته ادبیات فارسی، در دانشسرای عالی یا همان دارالمعلین مرکزی که در مهر ماه 1307 هجری خورشیدی به دارالمعلمین عالی تبدیل شد و سپس در 1312 خورشیدی نام آن به دانشسرای عالی تغییر یافت، آغازگردبد . دانشسرای عالی، دارای دو محور: علمی( ریاضیات، طبیعیات، فیزیک و شیمی) و ادبی(ادبیات، فلسفه، تاریخ و جغرافی) بود، و معلمان ایرانی و فرانسوی در آن تدریس میکردند. درخرداد سال 1313 که قانون تأسیس دانشگاه به تصویب مجلس شورای ملی رسید، با اختصاص کرسی این رشته به دکتر بدیع الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران، آموزش و تدریس رسمی ومتمرکززبان وادبیات فارسی به شکل علمی ترآغاز شد. چراکه قبل از آن، برنامة مدونی برای آموزش زبان وادبیات فارسی وجود نداشت و هر مدرسی به سیاق و سلیقة خود، از میراث ادبی و آثار رایج زبان در تعلیم شاگردان بهره میجست.
رشتهي زبان و ادبيات فارسي از شاخههاي مهم رشتهي علوم انساني میباشد؛ بدین معنا که دانشآموزاني که در این رشته تحصیلا کرده اند، شانس بیشتري برايقبولی در رشتهي زبان و ادبيات فارسي خواهند داشت ؛. دروس اصلي و پايهاي اين رشته در دوران متوسطه و یا دبیرستان ، کتابهاي ادبيات فارسي، زبان فارسي، قافيه و عروض، آرايههاي ادبي، تاريخ ادبيات ايران و جهان، متون نظم و نثر و نقد ادبي را شامل میشود.
پس از آنکه کنکور سراسري برگزار میشود و نتایج اعلام میشوند، کسانی که به ادامه ی تحصیل در این رشته علاقه مند باشند، میتوانند آن را برگزینند.کارشناسی ارشد این دوره نیز، 4 سال ادامه خواهد داشت وشامل 148 واحد درسي است. البته گرایش بندی در این رشته از بعد از مقطع کارشناسی ایجاد میشود. و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میتوانندگرایش مورد علاقه ی خود را دنبال کنند. از گرایش های مختلف این رشته در مقاطع بالاتر میتوتن به موارد زیر اشاره نمود :
: چند گرايش کلي به نامهاي «ادبيات حماسي»، «ادبيات غنايي»، «ادبيات عرفاني» و «ادبيات تعليمي» که در دانشگاه های مطرح موجود میباشند.. البته گرایش های جدید دیگری نیز در این رشته به وجود آماده که عبارتند از ؛ گرايشهايي مانند «نقد ادبي»، «ادبيات تطبيقي»، «ادبيات کودک و نوجوان» و ... .
دانشجویان، فارغ التحصیلان و اساتید و محققان در این رشته ، با چاپ مقالات علمی و ثبت تحقیقات و پژوهش های خود در مجلات علمی معتبر سعی در به اشتراک گذاشتن نتایج تحقیقات و همچنین تقویت رزومه ی علمی خود را دارند .در راستای چاپ مقاله باید بخاطر داشت که انتخاب ژورنال مناسب برای ارسال مقالات در رشته ادبیات فارسی یکی از مهمترین مراحل در اکسپت و چاپ مقاله می باشد. با توجه به گستردگی تعداد ژورنالها به خصوص ژورنال های تخصصی و زمان داوری طولانی بسیاری از این ژورنالها، انتخاب ژورنال نامناسب می تواند به از دست دادن زمان و صرف انرژی زیادی بیانجامد. لذا انتخاب ژورنال مناسب می تواند شما در چاپ به موقع مقالاتتان یاری رساند.از این رو برای یاری رساندن به پژوهشگران عزیز در انتخاب مجله ی مناسب و اخذ اکسپت از مجلات معتبر موسسه اشراق خدمات زیر را ارائه میدهد :