مقاله علمی نشان دهنده علاقه و استعداد دانشجو به مباحث تخصصی حوزه علمی میباشد که باید دانشجو بتواند با پیچ و خم کار آشنا شود و متد های نگارش مقاله را کاملا آموزش ببیند برای اینکه دانشجویان عزیز بتوانند فرآیند نگارش مقاله را با آگاهی پیش ببرند میتوانند در ادامه مطلب همراه ما باشند.
شما هر گونه کار تحقیقی و پژوهشی که میخواهید آغاز کنید ابتدا نیاز به موضوع دارید موضوعی که بتوانید در راستای آن تحقیقات و پژوهش های خود را تکمیل نمایید. تا زمانی که یک عنوان یا ایده در ذهنتان نداشته باشید روشن است که نمیتوانید نگارش مقاله را آغاز کنید کسانی که ایده جدیدی نداشته باشند نخواهند توانست شروع به پژوهش کنند برای انتخاب موضوع نیاز به انگیزه و هدف دارید اهداف شما در راستای تقویت رزومه به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید تحقیقات سازمان یافته ای آغاز کنید. اما عنوان تحقیقات میبایست طبق شرایط زیر انتخاب شود:
موضوعی که انتخاب میکنید باید توصیفی از کارهای تحقیقاتی شما باشد و موضوع اصلی را توصیف کند. تحقیقات و پژوهش ها زمانی کاربردی خواهند بود که پیرو یک عنوان دقیق و برنامه ریزی شده نوشته شوند. داوران ژورنالهای تخصصی و معتبر در اولین برخورد با عنوان مقاله شما مواجه میشوند و عنوان اگر جذابیت و تاثیر گذاری بالایی داشته باشد یقینا در دیدگاه داوران تاثیر مثبت خواهد داشت. عناوین جذاب و تاثیر گذار در مقاله سرعت پذیرش مقاله را تسریع خواهند بخشید.
بعد از انتخاب عنوان مقاله باید در یک راستا شروع به انجام تحقیقات کنید با تحقیقات انجام شده سعی کنید برای نگارش بخش های مختلف مقاله آماده شوید. اغلب مقالات با یک چکیده آغاز میشوند و بهتر است تا زمانی که از نتایج تحقیقات خود یقین حاصل نکرده اید شروع به نگارش چکیده و مقدمه نکنید. قبل از شروع ابتدا دلایل محکمی در دست داشته باشید و سپس شروع به جایگذاری و نگارش قسمتهای مختلف کنید مقالات تخصصی باید چهارچوب استانداردی داشته باشند و در یک قالب و چهارچوب استاندارد نوشته شوند. برای نگارش هر یک از بخش های مقاله تعداد کلمات و نحوه نگارش خاصی وجود دارد که باید براساس استانداردهای تعیین شده از طرف ژورنال نوشته شود.
مقالات چهارچوب و استاندارد خاصی دارند که اجزای مقاله باید به ترتیب خاصی پشت سر هم قرار گیرند. بهتر است برای اطلاع از نگارش هر یک از بخش ها به سایت ژورنالها مراجعه فرمایید و تعداد کلمات را از این سایت ها مشاهده فرمایید. استاندارد ترین حالت قرار گیری بخش های مختلف مقاله به ترتیب زیر میباشد که این چهارچوب برای اغلب مجلات قابل پذیرش میباشند.
موضوع مقاله
برای اینکه نام مناسبی برای مقاله خود انتخاب کنید میتوانید از کلمات کلیدی خود استفاده کنید. چند کلمه کلیدی (مثلا سه عدد) را انتخاب کرده و در سایت ISC آنها را جستجو کنید. با این جستجو میتوانید عناوین مقالات مرتبط را دیده و از آنها برای عنوان مقاله خود کمک بگیرید. به طور مثال میخواهیم عنوانی برای مقاله خود بنویسیم که در آن از کلیدواژههای Laser Welding، Mechanical Strength و Microstructure استفاده شده است. این سه کلمه کلیدی را در ISC جستجو کنید و نتایج به دست آمده را مطالعه فرمایید بهتر است عنوانی که انتخاب میکنید نزدیک به این موضوعات تخصصی باشند اما مشابه یا کپی نباشند.
چکیده
در بخش چکیده، مختصری از کل مقاله به شکل ساده بیان میشود. چکیده چیزی فراتر از خلاصه متن یک مقاله است؛ خلاصه بازنویسی شده کل متن در جملات کوتاهتر و برای کسانی است که قبلاً متن را مطالعه کردهاند، در حالی که چکیده مختصری از گزارشات تحقیق است که مناسب افرادی است که متن را مطالعه نکردهاند و قصد دارند در رابطه با ادامه مطالعه آن تصمیم بگیرند. با این وجود چکیده نمیتواند جایگزین مناسبی برای کل متن اصلی باشد.
چکیده بایستی در حدود 250 کلمه را در خود بگنجاند که شامل اهداف تحقیق، مواد عمومی، روش تحقیق، نتایج خلاصه شده و نتیجه گیری نهایی است. در متن چکیده نباید اطلاعاتی اضافه بر اطلاعات متن اصلی تحقیق آورده شود. میتوانید چند مقاله مشابه یافته و از روش چکیدهنویسی آنها الگو برداری کنید.
انواع چکیده ها
چکیده مقالات از لحاظ ساختاری در دو گروه قرار دارند:
چکیده بی ساختار: یک خلاصه یک بندی میباشد که به طور متوالی نوشته میشود و مخصوص مقالات کوتاه است.
معمولاً بند اول مقاله یا مقدمه به آن اختصاص دارد.
چکیده ساختارمند: در این مدل چکیده چند بند قرار دارد: مقدمه، شیوه ی کار، نتیجه گیری و بحث که هر قسمت با سرتیتر مخصوص به خود در چکیده وجود دارد. قالب اساسی یک چکیده به این صورت است اما گاهی بعضی قسمت ها مثل هدف یا چارچوب به آن اضافه میشود.
چکیده های باساختار، امتیاز کیفیتی بیشتری در مقایسه با غیرساختار ها دارند؛ زیرا واضح تر و قابل فهم تر هستند و اغلب برای مقالات بلند استفاده میشوند.
مقدمه
مقدمه يكي از بخشهاي يك مقاله علمي است كه همچون دريچهاي، خواننده را از دنياي بيرون به دنياي درون مقاله ميبرد و در حكم نقشه راه براي خواندن كل مقاله مي باشد. هدف اصلي از بيان مقدمه پاسخ به اين سوال است كه «چرا پژوهش انجام شده است». خيلي از اوقات مقدمه مقالهاي كه براي مجله فرستاده ميشود، تنها قسمتي است كه خوانده ميشود. براساس بررسيهاي صورت گرفته به عبارت ديگر اكثر داوران در مجلات علمي تصميم خود را پيرامون قبول يا رد مقاله در 15 دقيقه اول خواندن آن كه عمدتاً منطبق با مقدمه است ميگيرند. لذا صاحبنظران مقالهنويسي پيشنهاد ميكنند كه حداقل نيمي از زمان نوشتن مقاله، به نگارش مقدمه و نتيجهگيري اختصاص يابد.
روش تحقیق
این بخش مربوط به زمان، مکان و چگونگی انجام تحقیقات است. محقق در این بخش از مراحل نوشتن مقاله، طرح تحقیقاتی، لوازم مورد نیاز، روش جمعآوری اطلاعات و کنترل نتایج را در اختیار مخاطب قرار میدهد.
مثلا میتوانید مواد استفاده شده و ابعاد آنها را بیان کنید. پس از آن میتوانید دستگاههای استفاده شده را معرفی کنید و در ادامه آن، فرآیند و روش کار را به شکل دقیق و کامل بیان کنید.
نتایج
در این بخش نویسنده باید سعی کند نتایج تحقیق را با تصاویر نمودار ها و جداولی که گرد آوری کرده است به مخاطب معمولا این بخش بیشترین تعداد صفحات مقاله را شامل میشود. گسترده و وسیع بودن این بخش به چاپ شدن مقاله کمک میکند نماش دهد.
بحث و تجزیه و تحلیل
در این قسمت نویسنده توضیحات بیشتری در رابطه با نتایج به دست آمده، همبستگی متغیرها و تفسیر آنها در اختیار خواننده قرار میدهد. در این قسمت نویسنده بایستی علت هرگونه انحراف از نتایج مورد انتظار و یا نتایج تحقیقات پیشین را برای مخاطب توضیح دهد.
نتیجه گیری
در طریقه نوشتن تحقیق بایستی نحوه نتیجه گیری کلی را در نظر داشت. در این قسمت نویسنده بایستی بتواند به سادگی نتیجه کلی حاصل از تحقیق، معنای آن و تفسیر خود از نتایج به دست آمده را برای خواننده متن ارائه کند.
میتوانید نتایج خود را به شکل بند به بند نیز بنویسید. جمله اول این بخش هم معمولا به معرفی کل کار میپردازد، مثلا “در این پژوهش جوشکاری لیزری فولاد پر استحکام…با استفاده از روش…انجام گرفت و از روش آزمایش … برای بررسی استحکام نمونهها استفاده شد.”
منابع
بخش منابع یا رفرنس آخرین بخشی است که در تمامی مقالات قرار میگیرد و برای تکمیل این قسمت میبایست به تمام مقالات و کتابها و حتی سایت هایی که استناد کردهاید اشاره کنید. چنانچه در نگارش بخش منابع کوتاهی کنید و آنرا تکمیل ننویسید یقینا مقاله به دلیل سرقت علمی ریجکت خواهد شد.
ISC مخفف پایگاه علوم جهان اسلام یا Islamic World Science Citation Center است. ISC یک پایگاه اطلاع رسانی علمی است و با هدف رتبهبندی دانشگاههای ایران و جهان اسلام و مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی به وجود آمده است. این پایگاه با پیشنهاد ایران به وجود آمده و مرکز اصلی آن در ایران و شهر شیراز میباشد. ژورنالهای ISC معروف ترین ژورنالهای داخلی میباشند که در مقایسه با ژورنالهای معتبر دنیا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. چاپ مقاله در این ژورنالها دشواری های خاص خود را دارد و نحوه داوری نیز بسیار سختگیرانه میباشد.
نکته: مزایای چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی و خارجی کاملا یکسان میباشد تنها تفاوت آنها این است که میتوانید از مقالات علمی پژوهشی خارجی برای مهاجرت و پذیرش گرفتن از دانشگاه های خارجی اقدام فرمایید. مابقی شرایط کاملا یکسان میباشند.
با مطالعه راهنمایی هایی که در بخش فوق ارائه شد میتوانید یک مقاله ISC با کیفیت بسیار بالا نگارش کنید و بعد از اتمام نگارش برای انتشار آن از خدمات ترجمه متون تخصصی در موسسه اشراق استفاده کنید. کلیه خدمات لازم برای چاپ مقاله در موسسه اشراق به صورت تضمینی و با بالاترین سطح کیفی ارائه میشوند. کلیه خدمات لازم برای چاپ مقاله در ژورنالهای isc به صورت تضمینی و با سطح کیفی بسیار بالا ارائه میشود برای استفاده از خدمات چاپ مقاله در این موسسه میتوانید درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت و پیگیری فرمایید.
کلیه خدمات زیر در این موسسه ارائه میشوند:
برای استفاده از کلیه خدمات در این موسسه میتوانید درخواست خود را به صورت آنلاین ارسال فرمایید تا به صورت فوری و با کمترین هزینه خدمات لازم برای اخذ پذیرش تضمینی از ژورنالهای معتبر اخذ گردد.