خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

آموزش جستجو در پایگاه پابمد

انتشار 11 اسفند 1397
مطالعه 8 دقیقه

پایگاه پابمد یکی از پایگاه های اطلاعاتی مفید برای دانشجویان و محققان حوزه علوم پزشکی می باشد.

آموزش جستجو در پایگاه پابمد

نحوه دسترسی به پابمد

جهت ورود به پایگاه پابمد می توانید با تایپ نشانی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا www.nlm.nih.gov و کلیک بر روی لوگوی پابمد وارد این پایگاه شوید.

تعیین استراتژی جستجو در پابمد

قبل از شروع جستجو بایستی مفهوم یا مفاهیم مرتبط با موضوع مورد جستجو تعیین شوند. با تعیین مفاهیم می توانید واژه های کلیدی یعنی موضوع های اصلی و فرعی تحقیق خود را برای جستجو تعیین کنید، سپس با تایپ واژه های کلیدی جستجو را آغاز کنید.

انواع روش های جستجو در پابمد :

  1. جستجوی ساده Simple Search : در صفحه اصلی پابمد، کادر جستجوی ساده قرار دارد که این بخش شامل 4 قسمت می باشد:
  • در بخش نخست بایستی پایگاه اطلاعاتی موردنظر را انتخاب نمود.
  • در کادرجستجو عبارت مورد نظر را تایپ و روی کلید Search کلیک نمایید.
  1. جستجوی پیشرفته جستجوی پیشرفته Advanced Search :  مزیت استفاده از جستجوی پیشرفته این است که می توان یک فیلد خاص برای جستجو انتخاب کرد و با استفاده از اپراتورهای مختلف، تعداد کلید واژه های بیشتر در فیلدهای مختلف را با یکدیگر ترکیب نمود.

همان طور که در تصویر نشان داده شده است، بخشی تحت عنوان تاریخچه جستجو (History) در پایین صفحه وجود دارد که اطلاعات جستجوهای انجام شده را جهت استفاده مجدد، ترکیب یا اصلاح نگهداری می کند و با انتخاب هر کدام از ردیف ها، کلیدواژه به قسمت جستجو انتقال می یابد.

تصویر

نحوه استفاده از اپراتورهای AND/ OR/ NOT

  •  AND ضرب منطقی است و جستجو را محدود و اشتراک مفاهیم را می رساند
  •  ORجمع منطقی است و برای افزایش نتایج به کار می رود و به عبارتی اجتماع مفاهیم را می رساند.
  •  NOT تفریق منطقی است که برای مستثنی کردن و حذف مفهومی خاص به کار می رود.

نمایش صفحه نتایج جستجو

پس از انجام جستجو، صفحه نتایج جستجو به صورت زیر نمایش داده میشود. در این صفحه نتایج، بخشی تحت عنوان  Search Details  وجود دارد که در این قسمت می توانید استراتژی جستجو را مشاهده نمایید. در واقع انطباق واژه های به کار رفته جهت جستجو را با واژه های موجود در Mesh ، نمایان می سازد.

تصویر

هرکدام از نتایج نمایش داده شده در صفحه جستجو، دارای قسمت های مختلف است که در تصویر زیر نشان داده شده است.

تصویر

مدیریت نتایج بازیابی

Display settings : این بخش چگونگی نمایش یافته ها در صفحه را نشان می دهد و از طریق آن می توان چگونگی نمایش داده ها را تغییر داد.

  •  Format چگونگی نمایش اطلاعات مقاله را تنظیم می کند.
  •  Summary خلاصه ای از اطلاعات مقاله شامل عنوان، نام مولف، عنوان اختصاری مجله، PMID ، لینک به متن کامل و ...
  •   Summary (text) جهت لیستهای منابع طراحی شده است و در واقع همان اطلاعات فرمت Summary را به شکل لیست منابع نمایش می دهد. ) استفاده از این فرمت برای تهیه نسخه چاپی از مقالات به صرفه می باشد).
  •  Abstract خلاصه ی اطلاعات مقاله به همراه چکیده ای از مقاله
  •  Abstract (text) اطلاعات تکمیلی صفحه نمایش را حذف می نماید. این فرمت جهت کپی، پرینت، ذخیره و یا ایمیل کردن مفید است.
  •  MEDLINE اطلاعات را به صورت برچسب رکوردهای پابمد نشان می دهد و از بخش Send to file می توان جهت ارسال نتایج به نرم افزارهای مدیریت منابع استفاده کرد.
  •  XML این فرمت داده ها را به زبان برنامه نویسی وب نمایش می دهد.
  •  PMID List داده ها را به صورت لیستی از PMID نمایش می دهد. این فرمت جهت بازیابیهای بعدی مفید است.

Items per page : پابمد به صورت پیش فرض در هر صفحه 46 مورد از مدارکی را که بازیابی کرده است، به نمایش می گذارد. اما با استفاده از این گزینه، می توان تعداد متفاوتی (5 تا 466 مورد) را برای نمایش دادن در یک صفحه انتخاب نمود) بدیهی است انتخاب تعداد موارد بیشتر در یک صفحه، مستلزم سرعت مناسب اینترنت می باشد.

Sort by : پابمد نتایج بازیابی شده را به ترتیب زمان از جدید به قدیم مرتب می کند. برای تغییر شیوه ترتیب نتایج بر حسب تاریخ انتشار، نویسنده اول، نویسنده آخر، نام ژورنال یا عنوان مقاله باید گزینه مورد نظر را در این بخش انتخاب و بر روی Apply کلیک کنید.

 Send to : در این بخش می توان همه و یا تعدادی از موارد جستجو شده را جهت ارسال به نرم افزارهای مدیریت استناد ، ذخیره در پروفایل شخصی و یا ارسال به صورت ایمیل و ... انتخاب نمود.
این قسمت گزینه های مختلفی دارد که در ادامه شرح داده میشود:

تصویر

 Send to file : این قسمت داده ها را برای شما به صورت یک فایل ایجاد می کند. در این قسمت می توان فرمت ذخیره و نوع ترتیب داده ها را معین کرد.

تصویر

Send to Clipboard : این گزینه به کاربر اجازه می دهد تا مدارک انتخاب شده از یک یا چند جستجو را جمع آوری کرده و آنها را ذخیره نماید. حداکثر تعداد 566 مدرک را می توان به این بخش فرستاد.
تذکر: این نتایج تنها تا زمان روشن بودن کامپیوتر در حافظه موقت آن ذخیره می شود و در صورت خاموش شدن یا قطعی سیستم به هر علت، اطلاعات از حافظه کامپیوتر حذف خواهند شد.

 Send to Collections : از این گزینه برای ذخیره سازی نتایج حاصل از بازیابی در My NCBI استفاده می شود. شایان ذکر است که استفاده از این بخش، مستلزم ورود به صفحه شخصی است

 Send to Email : با استفاده از این بخش می توانید مقالات مورد نظر را به یک ایمیل ارسال کنید. امکان تعیین فرمت یافته ها و متن ضمیمه ایمیل (Additional text) نیز در این بخش درنظر گرفته شده است.

 Send to Order : با این گزینه می توانید نسخه چاپی مقاله را سفارش دهید که برای این کار باید از قبل در سایت  https://docline.gov/loansome عضو شده باشید.

 Send to My Bibliography : این بخش بدین منظور طراحی شده است که نویسندگان بتوانند مقالات خود را جستجو کرده و آنها را جمع آوری نمایند. نتایج موردنظر خود را در صفحه بازیابی انتخاب کرده و به My Bibliography انتقال دهید. استفاده از این بخش، مستلزم ورود به صفحه شخصی است.

Show additional filters : این بخش که در قسمت سمت چپ صفحه نتایج قابل مشاهده است به کاربر اجازه می دهد تا محدودیت هایی را برای جستجوی خود تنظیم کرده و نتایج بسیار مرتبط تری را بازیابی کند. پیش از سال 4693 این بخش در پایگاه با نام Limits شناخته می شد و در صفحه اصلی جستجو قرار داشت. در حال حاضر برای بازیابی بهتر در صفحه بازیابی تعبیه شده است.

 گزینه های Show additional filters : 

  • Article type  : با استفاده از این گزینه کاربر می تواند نوع خاصی از مقالات از جمله Clinical Trial, Review, Systematic Reviews و ... را بازیابی نماید. با استفاده از بخش more انواع بیشتری از منابع قابل دسترس است .
  • Availability: میزان دسترس پذیر بودن یک مقاله را با استفاده از این گزینه می توان تعیین نمود. برای مثال می توان نتایج بازیابی را محدود به مدارکی کرد که دارای چکیده هستند (Abstract available) ، متن کامل آنها رایگان است ( Free full text available) و یا دارای متن کامل هستند (Full text available) .
  • Publication dates : در این گزینه می توان نتایج را به مقالات 5 سال اخیر، 96 سال اخیر و یا محدوده زمانی خاص ، محدود نمود.
  • Species: در اینجا می توان نتایج را به گونه خاص از جمله انسان یا حیوان بودن نمونه مورد بررسی محدود کرد Other Animals / Humans  (انتخاب همزمان هر دو مورد امکان پذیر است). 
  • Languages  : این گزینه زبان مقالات بازیابی شده را محدود به زبان انگلیسی یا زبان دیگری از لیست الفبایی می نماید (انتخاب همزمان چندین زبان امکان پذیر است).
  • Sex: از این گزینه برای محدود کردن نتایج بازیابی به جنسیت خاص استفاده می شود. ( انتخاب همزمان هر دو جنسیت امکان پذیر است).
  • Subjects  با انتخاب این گزینه شما می توانید نتایج بازیابی را به دسته موضوعی خاصی محدود کنید.

تصویر

 Journal categories  با استفاده از گزینه های این بخش می توان نتایج بازیابی را به نوع خاصی از ژورنال ها از جمله MEDLINE ، Core clinical journals ، Dental journals ، Nursing journals و ... محدود کرد.
Ages  : گزینه های این قسمت برای محدود کردن سن افراد مورد مطالعه در مقالات به کار می رود )انتخای همزمان چندین مورد امکان پذیر است).
Search fields : انتخاب هر کدام از گزینه های زیر مجموعه این فیلد نتایج بازیابی را به آن مورد خاص محدود می کند مثلا می توان نتایج بازیابی را به نویسنده خاص، کتاب خاص، تاریخ خاص و ... محدود کرد.
برای حذف هر کدام از محدودیت هایی که اعمال کرده اید قبل از جستجوی بعدی بر روی گزینه clear در کنار هر مورد کلیک کنید و برای حذف همه محدودیت ها به صورت یکجا بر روی clear all واقع در بالای صفحه کلیک کنید.

جستجو در عناوین مجلات Journals in NCBI Databases

این بخش از پایگاه، ابزار خاصی است که اطلاعاتی را در مورد مجلات پابمد ارائه می دهد. « برای استفاده از این قسمت، ابتدا در صفحه اصلی پابمد، منو more resource « روی » Journals in NCBI کلیک » کنید. در این قسمت می توانید مجلات موجود در کتابخانه ملی پزشکی امریکا را ببینید و آنها را بر اساس عنوان، شماره ISSN و یا موضوع خاصی جستجو نمایید.

تصویر

 

چنانچه مجله جزو مجلات موجود در کتابخانه ملی پزشکی امریکا باشد، در نتایج بازیابی شده جستجو می توانید کلیه مشخصات مربوط به آن را ببینید.
با کلیک روی عنوان مجله می توانید کلیه مقالات منتشر شده این مجله در پابمد را ببینید.« عبارت currently indexed for Medline نشان میدهد که این مجله در مدلاین نمایه شده و معتبر است. ». در این قسمت همچنین می توانید، اطلاعات نشان داده شده برای هر عنوان مجله مانند نام کامل و اختصاری یا لینک به مقاله یا شروع انتشار و آخرین شماره مجله را توضیح دهید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق