یک مقاله علمی برای چاپ شدن در یک مجله پژوهشی لازم است تا بر اساس اصول درست نگارشی نوشته شود تا بتواند در میان صدها مقاله دیگر شانس چاپ شدن را داشته باشد.
نگارش مقاله علمی با نگارش پایان نامه متفاوت است. بسیاری از دانشجویان گمان می کنند که با خلاصه کردن یک پایان نامه 150 صفحه ای در 10-15 صفحه، توانسته اند یک مقاله علمی نگارش کنند. در حالی که این تصور اشتباه است. یک مقاله علمی بایستی به گونه ای نوشته شود که علاوه بر حفظ اصول نگارشی مقاله، از لحاظ گرامری و محتوایی نیز قوی باشد تا بتواند نظر داوران مجله را به خود جلب نماید.
اگر تسلط کافی به زبان انگلیسی دارید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که نگارش مقاله خود را از همان ابتدا به زبان انگلیسی آغاز کنید. یعنی متکی به مطالب پایان نامه خود نباشید. همان مقالاتی که از انها برای نگارش پایان نامه خود استفاده کردید، برای نگارش مقاله نیز استفاده نمایید. برای این کار کافیست مطالب مربوط به مقدمه مقاله خود را از بخش مقدمه مقالات دیگر کپی کرده در کنار هم قرار داده و سپس آنها را به هم تعمیم دهید تا از حالت کپی خارج شود. اصول درست نگارش مقاله به این صورت می باشد. در این روش ترجمه نیتیو مقاله حفظ می شود و خطای گرامری کمتر می شود. اما مشکل عمده ای که در این روش وجود دارد این است که در هنگام جاگذاری کلمات مترادف به منظور ناب کردن جمله، ممکن است معنا و مفهوم اصلی جمله تغییر کند. زیرا کلمات و لغات انگلیسی وقتی در کنار یکدیگر قرار میگیرند می توانند مفهوم جدیدی به خود بگیرند. بنابراین تنها افرادی قادر به انجام چنین کاری هستند که تسلط کافی به ادبیات انگلیسی و ترجمه داشته باشند. متداول ترین راه برای نگارش مقاله که بیشتر دانشجویان و محققین از آن استفاده می کنند، نگارش فارسی مقالات و ترجمه آن به انگلیسی می باشد.
برای نگارش یک مقاله علمی بایستی ابتدا با ساختار یک مقاله آشنا شویم و سپس به سراغ یادگیری اصول نگارش هر بخش مقاله برویم. یک مقاله علمی بسته به نوع مقاله می تواند ساختارهای متفاوتی داشته باشد اما رایج ترین مقالات که تحت عنوان مقالات علمی پژوهشی نامیده می شوند دارای ساختار زیر می باشند:
بعد از آشنایی با ساختار یک مقاله ISI، لازم است تا قبل از شروع نگارش آن، مجله ای که قصد ارسال مقاله خود را به آن دارید، انتخاب نمایید تا بر اساس دستورالعمل آن مقاله خود را بنویسید. هر مجله ای دستورالعمل خاص خود را دارد که بایستی بر اساس آن متان مقاله خود را تنظیم نمایید. از جمله مواردی که می تواند در مجلات مختلف متفاوت باشد شامل:
بعد از انتخاب مجله و دانستن این اطلاعات به راحتی خواهید توانست مقاله خود را بنویسید. اگر قصد چاپ مقاله خود در مجلات خارجی را دارید، بهترین راه این است که مقاله خود را از همان ابتدا به زبان انگلیسی بنویسید تا از لحاظ گرامری درست باشد. اما اگر تسلط کافی به زبان انگلیسی را ندارید، به همان زبان فارسی نوشته و سپس آن را برای ترجمه تخصصی به یک مترجم که در رشته خودتان تحصیل کرده است بدهید. ( مترجمین متخصص در موسسه اشراق در این زمینه به شما کمک می نمایند).
بعد از اتمام نگارش مقاله خود، حتما از یک فرد با تجربه بخصوص استاد راهنمای خود بخواهید تا مقاله شما را مطالعه نماید و ایرادات آن را به شما بگوید تا رفع نمایید. حتی می توانید قبل از ارسال مقاله خود به مجله انتخابی، بخشی از آن را به یک کنفرانس ارسال نماید تا نظرات داوران آنجا را در خصوص مقاله خود بدانید.
حالا نوبت آن رسیده است تا مقاله خود را به مجله انتخابی خود ارسال نمایید. مجلات به دو طریق اقدام به دریافت مقاله می کنند: بصورت سابمیت آنلاین و یا از طریق ایمیل. اگر دانشجو هستید و هدفتان از چاپ مقاله اخذ نمره باقی مانده در پایان نامه است، بهتر است مجلاتی را انتخاب نمایید که اولا بازه داوری کوتاهی داشته باشد و ثانیا سابمیت آنها بصورت آنلاین باشد تا یوزر و پسورد دریافتی از مجله را برای بررسی مقاله و صحت پذیرش مقاله شما، به پژوهش دانشگاه تحویل دهید. در سابمیت آنلاین تمامی کارهای سابمیت بصورت آنلاین و از طریق سایت مجله انجام می شود و بصورت مرحله ای پیش می رود. اما در ارسال از طریق ایمیل، شما صرفا فایل های خواسته شده را برای مجله ارسال می کنید. و هیچ پسوردی برای پیگیری سابمیت مقاله به شما داده نمی شود.
کارشناسان خبره در موسسه اشراق با داشتن تجربیات و افتخارات زیاد در زمینه چاپ مقاله در نشریات معتبر جهان بخصوص در نشریات ISI، شما عزیزان و سروران گرانقدر را در چاپ مقاله یاری می رساند.