چاپ مقاله یکی از بهترین و موثرترین روش های ترویج و ثبت دستاوردهای جدید علمی است از این رو پژوهشگران و دانشجویان جهت نیل به این مهم و همچنین تقویت رزومه تحصیلی و شغلی خود اقدام به نگارش مقاله در زمینه های تخصصی خود می کنند و در نهایت آن را در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ می رسانند.
چاپ مقاله یکی از بهترین و موثرترین روشهای ترویج و ثبت دستاوردهای جدید علمی است از این رو پژوهشگران و دانشجویان جهت نیل به این مهم و همچنین تقویت رزومه تحصیلی و شغلی خود اقدام به نگارش مقاله در زمینههای تخصصی خود می کنند و در نهایت آن را در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ میرسانند. چاپ مقاله از یک طرف بیانگر توانمندی و تخصص نویسنده در موضوع پژوهشی وی است و از طرفی ضروری ترین و مناسبترین راه برای دریافت مجوز دفاع برای دانشجویان دکتری، اخذ پذیرش برا تحصیل در دانشگاههای بینالمللی و هممچنین دریافت 2 نمره پایان نامه در مقطع ارشد میباشد. و اما برای چاپ کلیه مقاله بایستی اصول و چهارچوب استاندارد تعیین شده برای نگارش و چاپ مقالات را رعایت کرد تا بتوان نتیجه مثبتی گرفت.
مراحلی که برای چاپ مقاله باید طی شود؟
1- نگارش مقاله: نوشتن مقاله خو د را بر طبق دستورالعمل های نگارش مقاله شروع کنید شما میتوانید حتی در صورت آماده نبودن نتایج پژوهش اقدام به نگارش بخشهایی مثل مواد و روش و یا دیگر بخش هایی که مستقل از نتایج تحقیق میباشد، نمایید.
2- انتخاب مجله مناسب: مجله ای را انتخاب کنید که نزدیکترین اسکوپ به مقاله شما را دارد چرا که این مرحله نقش سرنوشت سازی در چاپ یا عدم چاپ و همچنین میزان ارجاع به آن ایفا میکند و در صورت انتخاب مجلهای غیر مرتبط و ناهماهنگ با موضوع تحقیق خود بدون اینکه مقاله شما به مرحله داوری راه یابد قطعا ریجکت سریع خواهد خورد. پس از انتخاب مجله حتما مقاله خود را طبق فرمت ساختاری و نگارشی مجله تنظیم نمایید.
3- ترجمه تخصصی: حتما قبل از ارسال مقاله به مجلات بین المللی و خارجی از مترجم متخصصی برای ترجمه مقاله خود کمک بگیرید همچنین پس از ترجمه لازم است برای بازنگری کیفیت گرامری و ساختار زبانی متن ترجمه شده، ویراستار Native آن را مورد بررسی قرار دهد تا خطا و اشتباهات احتمالی آن رفع گردد.
4- نوشتن کاورلتر (cover letter): کاورلتر یا Title Page نامهای است که با هدف ارایه توضیح مختصر و جامع در مورد مقاله و مطالعه انجام شده همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته میشود. شما میتوانید شانس پذیرش و چاپ مقاله خود را با نگارش یک کاورلتر قوی بسیار افزایش دهید برای همین بایستی در نوشتن این بخش خیلی محتاط بود زیرا اولین موردی که است که توسط داوران و سردبیر مجله مورد توجه قرار میگیرد.
5- ارسال به مجله: پس از آماده شدن مقاله یکبار دیگر با دقت تمام آن را مطالعه کنید تا ایراد و اشکالی نداشته باشد (تایپی یا نگارشی و...) سپس با ورود به سایت مجله انتخابی خود در آن سایت عضو شوید و اقدام به ارسال مقاله خود نمایید. ارسال مقاله بصورت الکترونیکی و یا پستی انجام می گیرد در حال حاضر ارسال الکترونیک بیشتر کاربرد دارد برای همین منظور فایلPDF یا Word مقاله خود طبق فرمت مجله مورد نظر تهیه کرده و ارسال نمایید و منتظر دریافت نامه ی اعلام وصول از طرف سردبیر مجله بمانید.
6- مرحله داوری:در مرحله اول داوری در مواردی نادر به دلیل ایرادات عمدهای که ممکن است در مقاله وجود داشته باشد سریعاً ریجکت و به نویسنده بازگشت داده شود از جمله این دلایل میتوان به عدم هم خوانی موضوعی با نشریه و یا جدید نبودن ایده تحقیقاتی شما اشاره کرد. در غیر اینصورت مقاله با گذر از داوری اولیه به بخش داوری مقالات ارسال میگردد تا از نظر محتوایی، نگارشی، فنی و موضوعی، بررسی شده و در بازه زمانی معیین اعلام نظر شود.
7- چاپ مقاله: پس از مرحله داوری در صورت وجود ایراداتی جزئی مقاله اصلاحیه خورده و برای برطرف کردن ایرادات به نویسنده بازگشت داده میشود و در حالتی که مقاله فاقد هرگونه مشکلی باشد پذیرفته شده و نامهی اکسپت مقاله با ذکر زمان دقیق چاپ آن به ایمیل نویسنده ارسال میشود.
مراحل چاپ مقاله در موسسه اشراق