ممکن است هر شخصی که مقاله و یا کتابی را می نویسد در برخی موارد از مطالب افراد دیگر استفاده نماید در این صورت اخلاق حرفه ای وعلمی حکم می کند تا مرجع اثری که از آن استفاده شده است را ذکر کرده و از آن یاد کند.
به روز رسانی رفرنس های مقالات
ممکن است هر شخصی که مقاله و یا کتابی را می نویسد در برخی موارد از مطالب افراد دیگر استفاده نماید در این صورت اخلاق حرفه ای وعلمی حکم می کند تا مرجع اثری که از آن استفاده شده است را ذکر کرده و از آن یاد کند.
رفرنس دهی عمل ارجاع به کار نویسندگان دیگر در قسمتی از متن خود است. هر استناد مستلزم یک رفرنس در پایان کار می باشد. توجه داشته باشید که جزئیات همه مستنداتی که میخوانید را یادداشت نموده تا در زمان رفرنس دهی فراموش نکنید.
روش های رفرنس دهی عبارتند از:
رفرنس نویسی به روش APA
رفرنس نویسی به روش MLA
رفرنس نویسی به روش AMA
رفرنس نویسی به روش Chicago
رفرنس نویسی به روش The Turabian Style
رفرنس نویسی به روش IEEE Documentation Style
رفرنس نویسی به روش Iso 690
رفرنس نویسی به روش Harvard
برترین نرم افزار های رفرنس دهی :
نرم افزارEndnote : معروف ترین نرم افزاری که اغلب دانشجویان با اسم آن آشنا هستند نرم افزار اندنوت می باشد.این نرم افزار از قدیمی ترین نرم افزارهای موجود رفرنس دهی می باشد و شهرت خود را مدیون سابقه طولانی خود می داند.با توجه به قدمت این نرم افزار و جامع بودن آن، سایت های معروفی همانند گوگل اسکالر این نرم افزار را مورد استفاده قرار میدهند.
نرم افزارMendeley : یکی از بهترین و دقیق ترین نرم افزارهایی رفرنس دهی می باشد که در سال های اخیر به علت رایگان بودن تمامی امکانات یکی از بهترین گزینه های موجود می باشد. با استفاده از این نرم افزار می توانید به ۱۶۰۰ نوع مختلف رفرنس دهی کنید.
نرم افزارZotero : این نرم افزار نیز همانند مندلی یک نرم افزار رایگان برای رفرنس دهی مقالات و اسناد علمی می باشد. این نرم افزار قابلیت رفرنس دهی به فایل های صوتی و تصویری و هر چیز دیگری که قابل رفرنس دهی باشد را دارد.
همانطور می دانید نحوه و روش رفرنس دهی در مقالات از مهم ترین بخش ها می باشد .هر مجله در ساختار خود برای به چاپ رساندن مقالات از اصول و روش خاصی استقاده میکند و در فرمت بندی آن روش مورد نظر رفرنس دهی آورده می شود.
حتی برخی مجلات هستند که نو بودن رفرنس در مقالات برای آنها از ارزش بالایی برخوردار است و خیلی به نو بودن و جدید بودن رفرنس ها بها میدهند.که ما این موضوع را در مجلات ایمپکت دار و سطح بالا بسیار مشاهده می کنیم.اگر رفرنس های به کار برده شده در مقالات جدید باشد و نوآوری داشته باشد می تواند شما را در پذیرش مقاله تان کمک کند.
ما در موسسه اشراق منتظر همکاری با شما عزیزان هستیم
تلفن تماس : 09149724933
ایمیل موسسه: isi.eshragh@gmail.com