خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

بورسیه و کمک هزینه تحصیلی

انتشار 8 دی 1395
مطالعه 4 دقیقه

بورسیه تحصیلی به کمکهای مالی اطلاق میشود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی برای دانشجویان به عنوان کمک هزینه تحصیل داده میشود.

بورسیه و کمک هزینه تحصیلی

 تعریف بورسیه

بورسیه تحصیلی به کمکهای مالی اطلاق میشود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی برای دانشجویان به عنوان کمک هزینه تحصیل داده میشود و نیازی نیست که دانشجو این مبلغ را باز پرداخت کند.این هزینه ها میتواند از سوی دانشگاه ،دولتهای ایالتی ،دولت فدرال یا از سوی شرکتهای خصوصی و سازمانهای خیریه دریافت گردد.

گرفتن پذیرش از دانشگاه مقصد

در وهله اول بایستی خود و خواسته های خودمان را بشناسیم.آیا واقعا قصد ادامه تحصیل داریم ؟چرا در داخل کشور ادامه تحصیل نمیدهیم؟در مورد مزایا و معایب تحصیل و زندگی در خارج از کشور اطلاعاتی داریم؟ با اشخاص مختلفی مشورت کنیم، آنهایی که در خارج از کشور ادامه تحصیل داده اند و پس از اتمام تحصیل بازگشته اند.این تجربه ها می تواند در تصمیم گیری بهتر به ما کمک کند.

بعد اینکه تصمیم شما برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نهایی شد:

- اگر در حین تحصیل هستید سعی کنید خوب درس بخوانید زیرا  معدل خوب در رزومه شما تاثیر مثبتی خواهد داشت.

- در مورد رشته تحصیلی که قصد ادامه تحصیل دارید تحقیق کنید و اطلاعات کسب نمایید.

- زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.چون زمانی که فرم تقاضا را پر می کنید از شما نمره زبان می خواهند.

- برآوردی از هزینه های مورد نیاز را داشته باشید.مثلا هزینه ارسال تقاضانامه برای دانشگاه مقصد ،هزینه اموزش زبان ،ویزا و ... . برای واریز این هزینه ها هم بایستی کارت اعتباری داشته باشید.در ضمن از چگونگی تهیه این کارت ها نیز بایستی اطلاعاتی داشته باشید.

- داشتن رزومه تحصیلی خوب و قوی

-در مورد شرایط تحصیل و زندگی در کشور های مختلف مطالعه کنید.استادها و گروه های تحقیقاتی دانشگاه مقصد را بشناسید و با ارسال ایمیل به آنها،تمایل خود را برای کار در گروه آن استاد مطرح کنید.

- شرایط پذیرش در دانشگاه مقصد را بررسی نمایید و خود را آماده کنید.

- در سایت دانشگاه مدنظرتان پرونده باز کنید.در این مرحله از شما توصیه نامه می خواهند.

توصیه نامه ی علمی‌ یکی‌ از مهم‌ترین مدارک مربوط به تقاضا نامه ی ادامه تحصیل می‌باشد. توصیه نامه یا Reference Letter یا Recommendation Letter می‌‌بایستی توسط یک "مرجع" (که ترجیحا استاد دانشگاه می‌باشد) و به کمک شخص متقاضی تکمیل شود. متقاضی باید تصمیم بگیرد که چه شخصی بایستی توصیه نامه اش را بنویسد.در مجموع بهتر است این شخص به ترتیب اولویت استاد راهنما ، استاد مشاور و یا استادی که با ایشان درسی داشته اید ،باشد. استاد بایستی مهارت انگلیسی بالایی داشته و شخص متقاضی را از لحاظ قابلیت های علمی و توانایی انجام تحقیق و پژوهش به خوبی بشناسد.و همچنین بهتر است که این مرجع از بین اساتید دانشگاه مقصد کسی را بشناسد.در نظر داشته باشید توصیه نامه به همراه سایر مدارکی که ارسال می کنید بررسی می شود پس اگر در بخش رزومه به گرایش خاصی اشاره کرده اید بهتر است مرجع ها نیز از همین گرایش انتخاب گردند.

توجه داشته باشید که قبل از معرفی فردی به عنوان مرجع ، خوب است که از فرد مورد نظر بپرسید که آیا نظر مثبتی در مورد شما دارد و می تواند نامه ی خوبی در مورد شما و تقاضای شما که به سود شما باشد بنویسد یا خیر؟و آیا ایشان برای قبول این مسولیت شرایط خاصی دارند ؟ چون بعضی افراد به خاطر کمبود وقت یا دلایل دیگر توصیه نامه را در چند مورد محدود میکنند . لطفا وقت کافی به مرجع بدهید تا در روند کاری ارسال توصیه نامه مشکلی بوجود نیاید.زیرا این افراد معمولا مشغله های کاری زیادی دارند و چون در زمان تقاضا برای افراد زیادی توصیه نامه مینویسند .و همچنین در صورتی که بخواهید توصیه نامه رو الکترونیکی ارسال کنید پیگیر ارسال نامه باشید تا به موقع ارسال شود.

معمولا توصیه نامه دارای دو بخش است:

  • بخش اول شامل یک فرم (Template) از پیش تهیه شده است که شخص مرجع بایستی مشخصات خودش را یادداشت کند و یک ارزیابی از متقاضی انجام دهد.
  • بخش دوم شامل یک نامه است که شخص مرجع باید بنویسد.در این نامه به مواردی مثل میزان علاقه متقاضی در درسهایی که با ایشان (شخص مرجع )داشته و همچنین توانایی متقاضی در انجام تحقیق اشاره می شود.حجم این نامه زیاد اهمیتی ندارد،مهم محتوای نامه است که بتواند شخصی رو که نامه را ارزیابی میکند قانع کند که متقاضی قابلیت خوبی در زمینه پژوهش دارد.

کمک هزینه های تحصیلی برای دوره های تحصیلی مختلف ،متفاوت است:

دوره های لیسانس:

دانشجویان مقطع لیسانس برای دریافت کمک هزینه های تحصیلی می توانند با توجه به معدل دوره دیپلم و عملکرد دوره ی دانشگاه اقدام کنند.به هنگام پذیرش برای دانشجویانی با معدل بالا و دارای مدرک زبان با نمره کافی،بورسیه ای بین 2 الی 5 هزار دلار اختصاص داده می شود.در ضمن دانشجو میتواند بعد از ورود به دانشگاه و مشخص شدن معدل ترم های گذرانده شده، به اخذ بورسیه بیشتر اقدام نماید.

دانشگاه ها برای اخذ بورس دو منبع دارند:

1-خود دانشگاه محل تحصیل

2-مراکز خارجی(شرکت ها و موسسات تحقیقاتی،سازمانهای خیریه و ...)

کمک هزینه بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است و به طور معمول تا 15 هزار دلار در سال می باشد.تقاضای بورسیه بایستی موقع ارسال مدارک ارایه گردد.

دوره های فوق لیسانس یا دکتری:

نحوه اخذ بورسیه برای دوره های ارشد و دکتری در دانشگاه های مختلف متفاوت بوده و بسته به رشته تحصیلی ،دانشگاه محل تحصیل و گروه تخصصی (Depertment)دارد.معمولا کمک هزینه های تحصیلی به صورت زیر به دانشجویان ارایه میگردد:

1-دانشجو موقع ارسال تقاضای پذیرش درخواست دریافت کمک هزینه را اعلام مینماید.دانشگاه مقصد ،پرونده دانشجو را بررسی کرده و میزان کمک هزینه و شرایط آن را در برگه پذیرش اعلام می کند.

2-در بعضی از دانشگاهها یا بعضی از رشته ها مانند رشته های مهندسی،اساتید بخشی از بودجه های تحقیقاتی خود را که برای پروژه های خود دارند به دانشجو پراخت می نمایند.

دانشجو زمانی که پذیرش گرفت بایستی با هیئت علمی دانشگاه مقصد هماهنگ شود و به دنبال یک استاد راهنما برای خود باشد.در صورتی که استاد بودجه داشت و شرایط علمی و علایق تحقیقاتی دانشجو را پذیرفت ،دانشجو را تایید کرده و به دانشگاه اعلام میکند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق