خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

چاپ کتاب در حوزه روانشناسی

انتشار 18 اسفند 1397
مطالعه 9 دقیقه

چاپ کتاب در حوزه روانشناسی برای اساتید گرانقدر و دانشجویان عزیز در کمتر از یک ماه انجام پذیر است.

چاپ کتاب در حوزه روانشناسی

نگارش و چاپ کتاب از جمله فعالیت های پژوهشی است که توسط دانشجویان و اساتید دانشگاهی در رشته های مختلف از جمله روانشناسی به منظور افزایش امتیازات پژوهشی برای شرکت در مصاحبه دکتری و جذب هیات علمی انجام میگیرد. دانشجویان رشته روانشناسیکه علاقه زیاد به چاپ کتاب در رشته تحصیلی خود دارند، علت اصلی آن را  تقویت رزومه پژوهشی خود عنوان می کنند. بر اساس آمار بدست آمده در چند سال اخیر، میزان چاپ کتاب های ترجمه ای و تالیفی رشته روانشناسی افزایش چشمگیری داشته است. بیشتر این کتاب ها، پژوهشی و دانشگاهی هستند و در میان آنها تبدیل پایان نامه به کتاب نیز به وفور دیده می شود. 
اما اینکه چگونه می توان یک کتاب در حوزه روانشناسی نوشت و آن را به چاپ رساند، موضوعیست که در این بخش قصد داریم در خصوص آن صحبت نماییم.
برای شروع نگارش یک کتاب در موضوعات مختلف روانشناسی، ابتدا باید هدف خود را از نگارش کتاب مشخص نمایید و سپس اقدام به نگارش کتاب نمایید. یک کتاب از چندین فصول و هر فصل از بخش های متفاوتی تشکیل شده است. مشخص کردن آنها می تواند در نوشتن کتاب به شما کمک نماید. در این مسیر استفاده از مشورت و نظر اساتید و افراد با تجربه در زمینه نگارش کتاب بیار اهمیت دارد. این افراد می توانند مسیر درست را به شما نشان دهند تا بتوانید در نگارش کتاب خود موفق شوید.  در ادامه به 6 گام مهم در نگارش کتاب اشاره می کنیم که با انجام آنها خواهید توانست یک کتاب خوب نوشته و به چاپ برسانید.

هدف خود را از نوشتن مشخص کنید.

تصویربرای بسیاری از افراد پیش آمده است که ایده های مختلفی در خصوص نگارش کتاب داشتند اما وقتی قلم بدست گرفته و شروع به نوشتن کردند، نمیدانستند باید چه بنویسند و از کجا شروع کنند. تعیین هدف اصلی نگارش کتاب، اولین مرحله از فرایند نگارش و چاپ کتاب می باشد. اگر قصد نگارش کتاب در حوزه روانشناسی را دارید ابتدا باید هدف خود را مشخص کنید که می خواهید یک کتاب دانشگاهی در یکی از گرایش های روانشناسی ( عمومی، بالینی، تربیتی، کدکان استثنایی و ...) بنویسید و یا می خواهید کتاب شما بیشتر حالت عمومی داشته باشد و تمامی افراد آن را مطالعه نمایند. 
وقتی هدفتان مشخص شود خواهید دید که کار برای شما راحت تر شده و حالا می دانید که میخواهید چه بنویسید؟ برای چه کسانی بنویسید ؟ و محتوای کتاب شما باید حاوی چه چیزهایی باشد؟  در این مرحله باید موضوع کتاب خود را مشخص نمایید. مثلا میخواهید در حوزه روانشناسی بالینی در خصوص بیماری خاصی صحبت کنید یا میخواهید بصورت کلی درباره مباحث مختلف روانشناسی بالینی بنویسید. 
با توجه به گستردگی بالا در رشته روانشناسی، موضوعات بسیار زیادی وجود دارد که می توان در خصوص آنها یک کتاب نوشت. اگر تصمیم و ایده خاصی در ذهن ندارید، می توانید از یک استاد دانشگاه یا فرد با تجربه که چندین کتاب در حوزه روانشناسی نوشته کمک بگیرید. شما حتی می توانید موضوع پایان نامه خود را به عنوان موضوع کتابتان انتخاب کرده و با کمی تغییرات و اضافه کردن مطالب بیشتر به مطالب پایان نامه، آن را به صورت کتاب به چاپ برسانید.
بعد از مشخص شدن موضوع، کار نوشتن کتاب را با مشخص کردن فصول و بخش های مختلف آن آغاز کنید. زمانی که تیترهای بخش های مختلف کتابتان را داشته باشید، می دانید که چه باید بنویسید و فقط به دنبال جمع آوری اطلاعات در خصوص آن مطلب می گردید. 
از نوشتن نترسید. هر چیزی که به نظرتان می آید که به درد موضوع کتابتان می خورد را بنویسید. به حجم مطلب توجه نکنید زیرا قرار است بعد از اتمام نوشتن به سراغ ویرایش مطالب نوشته شده بروید. ماننده خیاطی که لباس را از روی الگو برش داده و بعد از کوک زدن در تن مشتری شروع به ایرادگیری آن می کند.

کتاب خود را بازبینی کنید.

تصویربازبینی و ویرایش کتاب حتی می تواند زمان بر تر از مرحله اول نگارش آن باشد. هنگامی که یک پیش نویس خام از کتاب خود آماده کردید، قبل از اینکه آن را برای یک انتشارات ارسال نمایید، باید مجددا آن را بازبینی نمایید و در صورت نیاز ویرایش لازم را بر روی آن اعمال کنید. در ویرایش کتاب خود به موارد زبر توجه نمایید:

  • ترتیب نگارش مطالب را چک نمایید. مطالب مربوط به یک فصل کتاب بایستی بر اساس یک ترتیب خاصی نوشته شود. شروع و پایان هر فصل مشخص باشد. ارتباط معناداری بین جملات هر پاراگراف و یک پاراگراف با پاراگراف بعدی برقرار شود تا خواننده بتواند به راحتی به اهداف شما در کتاب پی ببرد.
  • اطمینان حاصل کنید که کتاب شما به اندازه کافی جذاب است. درست است که کتاب شما در خصوص یک موضوع جنایی یا یک داستان تخیلی نیست، اما باید به گونه ای نوشته شود که برای دانشجویان رشته روانشناسی و یا افراد علاقمند به موضوعات روانشناسی جذاب باشد و آنها را علاقمند کند تا کتاب را تا آخر بخوانند.
  • در هنگام ویرایش کتاب از تکرار جملات و برخی عبارات خودداری کنید و در صورت وجود آنها را حذف نمایید. این کار علاوه بر اینکه باعث زیباتر شدن متن کتاب شما می شود، بلکه حجم کتاب شما را نیز کاهش داده و موجب می شود تا خواننده در هنگام خواندن کتاب شما از تکرار جملات اضافی خسته نشود.
  • مطمئن شوید که تمامی مطالب شما در حیطه موضوعی کتاب بوده و بی ربط از موضوع شما نیست. سعی کنید بین تیتر عناوین فصل ها و بخش های مختلف آن ارتباط معناداری برقرار نمایید و اینگونه نباشد که در یک پاراگراف در خصوص یک موضوعی صحبت کنید و در پاراگراف بعدی موضوع را کلا تغییر دهید.
  • رسا و شیوا بنویسید. اینطور تصور نکنید که استفاده از کلمات قلنبه سلنبه در کتاب ، نشان دهنده مهارت نویسنده است. بر عکس، هر چه متن کتاب شما ساده، روان و واضح نوشته شود، درک آن برای خواننده آسان تر شده و خواندن کتاب برای او خسته کننده نخواهد بود.
  • اگر از اصطلاحات تخصصی روانشناسی در متن کتاب خود استفاده نموده اید، حتما توضیحات لازم در خصوص آن را بصورت پاورقی درج نمایید. 

دریافت بازخورد کتاب از سوی افراد با تجربه 

تصویربعد از اتمام ویرایش اولیه کتاب، لازم است تا بازخود کتاب خود را از جانب چند نفر دریافت کنید. این بازخوردها به شما نشان می دهد که آیا کتاب شما آماده انتشار است یا نه. شاید خود شما تصور کنید که کتابتان بعد از ویرایش آماده چاپ است اما بعد از دریافت بازخورد از جانب افراد خواهید دید که کتاب شما بازهم نیازمند ویرایش و بازبینی می باشد. 
برای دریافت بازخورد بهتر در خصوص کتابتان بهتر است از اشخاص مختلف برای خواندن آن کمک بگیرید. مثلا :
یک استاد دانشگاه می تواند از لحاظ محتوایی کتابتان به شما کمک نماید تا بتوانید مطالب خود را تخصصی تر  نوشته و از مطالب بروزتر برای نوشتن کتاب خود استفاده نمایید.
یک فرد تحصیل کرده در  زمینه ادبیات که آشنایی کافی با اصول نگارشی کتاب داشته باشد، می تواند از لحاظ ساختار کتاب، نحوه فصل بندی و بخش بندی کتاب پیشنهادات خوبی به شما بدهد.
همچنین از یک نویسنده کتاب بخواهید که کتاب شما را بخواند و نظرات کارشناسی خود را در خصوص نحوه نگارش شما و اینکه آیا در صورت ارسال فایل کتاب خود به یک ناشر، پذیرفته می شود یا نه، بازگو نماید. کسی که کتاب شما را خوب خوانده باشد، بهترین راهکارها را در جهت بهبود متن کتابتان به شما خواهد داد.

بازخورهای ارسالی از جانب این افراد شما را نامید نکنید. برعکس این بازخوردها به بهبود کتاب شما و بهتر شدن آن کمک شایانی خواهد کرد. بنابراین بدون هیچ کم و کاستی، نظرات و پیشنهادات ارسالی از جانب آنها را در کتاب خود اعمال نمایید.
بعد از اعمل تمامی موارد، مجددا متن کتاب را بازبینی کنید تا ایرادی در متن کتاب باقی نمانده باشد.  بخصوص فهرست کتاب خود را بررسی کنید زیرا بعد از اعمال تغییرات در متن کتاب، ممکن است ترتیب فهرست کتاب تغییر کرده باشد.

آماده سازی کتاب برای ارسال به ناشر

تصویرهنگامی که احساس کردید که دستنوشته شما به طور کامل آماده شده است، نوبت به فرمت بندی و صفحه آرایی کتاب می رسد. منظور از فرمت بندی و صفحه آرایی کتاب، اعمال یکسری تغییرات در نوع فونت متن کتاب، سایز قلم، شماره صفحه و ...می باشد. در این خصوص به نکات زیر توجه نمایید.

  1. همیشه متن کتاب خود را بصورت double speace بنویسید. ( می توانید آن را از مسیر home/paragraph/line spacing/ double  در متن خود اعمال نمایید).
  2. حاشیه کتاب خود را مطابق تعاریف ارائه شده در خصوص قطع های مختلف کتاب اعمال نمایید.
  3. فونت متن کتاب و اندازه قلم را طبق اصول تعریف شده برای انواع کتاب ها انتخاب نمایید. نوع، سایز و سایر ویژگی های فونت بسته به محتوا، گروه سنی مخاطبین، موضوع کتاب و با نظر طراح گرافیک تعیین می شود. مثلا برای کتاب هایی با موضوعات جدی و تئوی فونت لوتوس، بدر و … یا برای کتاب های رمان و داستان میترا، نازنین و … برای کتاب های کودک و نوجوان فونت رویا مناسب هستند. (به جدول پایین مراجعه کنید).
  4. با توجه به این که معمولا فونت‌های لاتین نسبت به فونت‌های فارسی کمی درشت‌تر هستند، کلمات لاتین داخل متن فارسی معمولا 2 شماره کوچک‌تر از اندازه فونت فارسی در نظر گرفته می شود. 
  5. شماره صفحات کتاب خود را در سمت چپ پایین  قرار دهید. البته این قانون در خصو تمامی کتاب ها صادق نیست و گاها شماره صفحات در پایین و مرکز صفحه نیز قرار داده می شود.
  6. صفحه اول کتاب را به مشخصات اختصاص دهید. نام، آدرس ایمیل، شماره تلفن و آدرس و ...

سایز قلم و نوع فونت متن کتاب متناسب با موضوع کتاب

موضوع کتاب

Point

فونت پیشنهادی

رمان و داستان- نمایشنامه فیلمنامه

14

میترا- نازنین

کودک و نوجوان

13

رویا

پژوهشی و نظری

14

لوتوس- بدر نازنین – زر

شعر

14

میترا – جلال – بدر

قطع جیبی

12

میترا-نازنین

سایز قطع های مختلف کتاب و اندازه حاشیه بکار رفته در هر کدام 

قطع کتاب

سایز کتاب

حاشیه بیرون
(میلی‌متر)

حاشیه داخل
(میلی‌متر)

حاشیه پایین
(میلی‌متر)

حاشیه بالا
(میلی‌متر)

رقعی

۱۴ X ۲۱

۲۳

۲۳

۲۵

۳۰

وزیری

16X 23

۲۳

۲۳

۲۵

۳۰

پالتویی

12 X 20

۲۳

۲۲

۲۰

۲۰

خشتی

22 X 22

۲۳

۲۲

۲۰

۲۰

رحلی تک ستون

21 X 28

۳۰

۲۵

۳۰

۴۰

رحلی دوستونی

21 X 28

۲۵

۲۰

۲۵

۳۰

جیبی

11 X 16

۲۵

۲۰

۲۵

۲۰

گروه چاپ کتاب موسسه اشراق، با ارائه خدمات مختلف در این زمینه، با سابقه چندین ساله، در کنار شماست تا در تحقق رویاهایتان به شما کمک نماید. اگر دست نوشته ای دارید که می خواهید آن را به چاپ برسانید، یا علاقمند به چاپ کتاب از پایان نامه خود هستید، کارشناسان ما در موسسه اشراق بصورت شبانه روزی و آنلاین، پاسخگوی درخواست شما عزیزان می باشند.  کافیست از طریق یکی از راه های ارتباطی با کارشناسان موسسه اشراق تماس حاصل فرمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق