اغلب دانشجویان و پژوهشگران به دنبال مجلات مختلفی برای انتشار مقالات علمی خود هستند تا با این کار بتوانند نقشی در بالاتر بردن آینده علمی کشور خود داشته باشند. ISC اولین نظام رتبه بندی استنادی در ایران می باشد و در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می باشد.
چاپ مقاله در مجلات معتبر و دارای ارزش علمی بالا، یکی از اهداف اصلی نویسندگان مقالات و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا است. ارزیابی و سنجش مجلات علمی را می توان بر اساس شاخص های علمی گوناگونی انجام داد. از جمله این شاخص ها می توان به ایمپکت فاکتور یا همان ضریب تأثیر، ضریب jcr و موارد مشابه اشاره کرد. یکی دیگر از روش های سنجش مجلات علمی نمایه شدن مجله توسط پایگاه های علمی معتبری است که ارزش علمی خاصی را به مجلات می بخشد. یکی از این پایگاه ها isc یا همان پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است.
ISC مخفف (Islamic World Science Citation Center) به معنای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است که در حقیقت سامانه اطلاع رسانی علمی است که دانشگاه های ایران و جهان اسلام را رتبه بندی کرده و مجلات علمی این کشورهای اسلامی را بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی تجزیه تحلیل می کند.
هم اکنون ۵۷ کشور در زمینه تولید مقاله ISC فعالیت دارند. اصطلاحا به مقالاتی که مورد تایید این سامانه باشند مقاله ISC گفته می شود.
در حال حاضر کشور آمریکا و پایگاه ISI با ۶۰ سال قدمت در زمینه جمع آوری و تولید مقالات علمی در رتبه اول قرار دارد و پس از آن کشور هلند و پایگا اسکوپوس رتبه دوم را دارند و سومین پایگاه استنادی بر مبنای تولید مقالات علمی با کیفیت نزد ایران و پایگاه ISC است.
نشر مقالات در پایگاه ISC به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی صورت می گیرد.
همانند ISI که سالانه گزارشی از رتبه بندی مجلات ارائه می دهد که JCR نام دارد، ISC نیز سالانه گزارش جامعی ارائه میدهد که به شرح زیر است:
هدف اصلی PJCR بررسی نشریات فارسی و رتبه بندی آن ها بر اساس مطالعات اسنادی است.
نمایه استنادی علوم ایران معادل نظام isi است اما برتری که نسبت به WOS دارد اینست که برخلاف نظام مزبور، با بومی کردن نمایه استنادی علوم ایران متن کامل مقاله ها را در دسترس استفاده کنندگان قرار می دهد.
مشخصات کتابشناختی تمامی نشریات علمی که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مجوز انتشار گرفته اند در این پایگاه نمایه سازی می شوند. در آینده این پایگاه قرار است نشریات فارسی، اردو، عربی و انگلیسی موجود در ایران و منطقه را نمایه سازی کند.
در این منبع به راحتی می توان مقالات یا مجلات را جستجو کرده و نتیجه آن را بر اساس تعداد استناد، تعداد منابع، اولین نویسنده، تاریخ و موارد دیگر مرتب سازی کرد.
همچنین می توان به جستجو در استنادها ( نویسنده مورد استناد و یا مدارک مورد استناد) پرداخت. اما نقطه ضعفی که در این بخش وجود دارد این است که در نتایج جستجو که لیستی از نویسندگان مورد استناد و مدرک مورد استناد نمایش می دهد امکان دیدن اطلاعات کامل منبع مورد استناد و تعداد استناد ها وجود ندارد.
کنفرانس های علمی که در کشور ایران برگزار می شوند تنها در صورتی دارای اعتبار علمی خواهند بود که به تأیید پایگاه isc رسیده باشند (تأیید isc دارای شرایط ویژه ای است که برگزارکنندگان کنفرانس ها می توانند با مراجعه به سایت پایگاه این شرایط زا جویا شوند). از این رو در صورتی که محققان و دانشجویان قصد ارزیابی یک کنفرانس را به منظور شرکت در آن یا ارسال مقاله برای کنفرانس داشته باشند، بایستی از این موضوع اطلاع حاصل کنند. در صورتی که همایش یا کنفرانسی مورد تأیید isc باشد، نام کنفرانس در سایت isc ذکر خواهد شد.
این نکته برای همه پژوهشگران کاملا روشن می باشد که پذیرش از ژورنال های ISC تضمینی نیست و این مجلات شرایط پذیرش بسیار دشواری دارند. برای پذیرش گرفتن از یک ژورنال می بایست طبق مراحل زیر اقدام فرمایید.
قبل از هر چیز می بایست مجله ای که انتخاب کرده اید را نظر سنجی کنید و تصمیم خود را بگیرید که می خواهید مقاله خود را به چه ژورنالی سابمیت نمایید. مجله انتخابی ممکن است مقاله ای را به صورت فارسی یا انگلیسی پذیرش کند و تا قبل از اینکه از این نکته اطمینان نداشته باشید نمی توانید مراحل چاپ مقاله را شروع کنید. بعد از اینکه زبان قابل پذیرش برای مجله را مشاهده فرمودید می توایند فرآیند چاپ مقاله را آغاز نمایید.
مجلات ISC مورد قبول اکثر دانشگاه ها می باشد. چون اکثرا مجلات زیاد معتبر نمی باشد و مقالات چاپ شده در آن از درجه اعتبار ساقط می باشد و چاپ مقاله در این مجلات هیچ امتیازی برای پژوهشگر ندارد.از مزایای چاپ مقاله در ISC می توان به موار زیر اشاره کرد:
1) پذیرش راحت در مقطع دکتری
2)افزایش اعتبار علمی
3)کاهش هزینه های اضافی و هزینه کمتر نسبت به چاپ مقاله در ISI دارد.
4) پذیرش راحت تر مقاله برای چاپ نسبته به پایگاه ISI هست
5) افزایش حقوق و مزایای شغلی
6)اعتبار علمی مقالات چاپ شده در ISC به دلیل پایه گذاری معیارهای علم سنجی بر اساس قوانین علمی با مقالات ISI برابری می کند.
7) پس از تاسیس مجلات ISC دانشگاه های آزاد، سراسری، پیام نور و سایر ارگان ها چاپ مقالات ISC در مجلات این پایگاه را ارزشمند دانسته و برای دفاع پایان نامه ارشد و دکتری مصاحبه های پذیرش در دوره دکتری امتیازاتی را در صورت چاپ مقاله در فهرست نشریات اصلی ISC اختصاص دادند.
با این تعاریف می توان نتیجه گرفت که مجلات نمایه شده در این پایگاه از ارزیابی های دقیق علمی گذر می کنند و مدام کیفیت مقالات و روند چاپ مقالات مجلات مورد رصد و داوری قرار می گیرد. به این سبب است که مجلات آی اس سی برای پذیرش مقاله، به دقت آن ها را داوری علمی می کنند تا اجازه چاپ مقالات را بدهند. به مقالاتی که در مجلات ISC به چاپ می رسد مقالات ISC می گویند. مجلات آی اس سی استانداردهای علمی را تعریف کرده اند و مقالات نیز برای پذیرفته شدن باید این استانداردهای علمی را داشته باشند. به عنوان نمونه از نظر ساختاری مقالات ISC باید ساختار استاندارد یک مقاله علمی را داشته باشد که بخش های اصلی نام یا موضوع، نام نویسندگان، چکیده، مقدمه، روش تحقیق، بحث و نتیجه گیری و در نهایت منابع و مآخذ می باشند.
🌷... موســسه اشــراق ...🌷
دانشجویانی که دارای مقالات علمی هستند، شانس بالاتری برای دریافت پذیرش در مقاطع بالای تحصیلی به ویژه در مقطع دکتری دارند همچنین موفقیت در انتشار و چاپ مقالات علمی یکی از فاکتورهای تعیین کننده در ارزیابی فعالیت های تحقیقاتی و طرح های پژوهشی محسوب می گردد.
🌼جهت ارسال سفارشات و مشاوره رایگان در این زمینه می توانید عضو سامانه اشراق شوید و با شماره های 09149724933-09911851170-04133373424 تماس بگیرد و یا با آدرس ایمیل:isiisc2011@gmail.com یا isi.eshragh@gmail.com درخواست خود را ارسال نمایید.