اشراق: یک مقاله علمی ترویجی یا مرور ادبیات، اطلاعات منتشر شده در حوزه یک موضوع بخصوص در یک محدوده زمانی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
مقالۀ علمی ترویجی (مرور ادبیات) در واقع یک بازنگری و نوشتن خلاصهای از مقالات و منابع مربوط به یک موضوع خاص و تجزیه و تحلیل و مقایسه نتایج آنها با یکدیگر می باشد. مقاله علمی ترویجی سازماندهی و ساختار نوشتاری خاص خود را دارد و خلاصه و استنتاجها را ترکیب میکند در قالب ساختاری نو ارائه میدهد. این مقالات در واقع تفسیری جدید از مقالات و کارهای می باشد و گاها می تواند ترکیبی از اطلاعاتی جدید همراه با تفاسیر باشد.
مقالۀ علمی-ترویجی بسته به موقعیت ممکن است مقالات و منابع را مورد ارزیابی قرار دهد و می تواند بر پایۀ جابهجایی، تلفیق، و ترکیب دانش موجود به منظور روشن شدن زوایای مساله ای خاص انجام گیرد.
از این گونه مقالات میتوان به مقالات مروری، تدوینی، ترجمهای، تحلیلی اشاره کرد. به لحاظ ارزش علمی در بین مقالات، در بین مقالههای تحلیلی ارزش و اعتبار بالاتری دارند؛ اما چون پژوهشگر کارهای قبلی را مورد نقد قرار داده و چیز جدیدی به آن اضافه نمی کند، بیشتر حالت آموزنده و علمی به خود می گیرد.
یک مقاله علمی ترویجی دارای بخش های مشخصی می باشد که هرکدام بصورت جداگانه در زیر توضیح داده می شود:
عنوان، مفهوم اصلی مقاله را نشان میدهد و باید به طور خلاصه، مضمون اصلی پژوهش را نشان دهد. یکی از عواملی که باعث جذب بیینده برای خواندن مقاله شما می شود،عنوان مقاله می باشد. بنابراین عنوان مقاله باید به گونه ای انتخاب شود که نظر خوانندگان را به خود جذب کند. همچنین عنوان باید به اندازه کافی کوتاه بوده و بیانگر متغیرهای اصلی پژوهش باشد. تعداد کلمات در عنوان را حداکثر دوازده کلمه می باشد.
بعد از عنوان پژوهش، نام مؤلف یا مؤلفان نوشته می شود و در سطر زیر آن، نام دانشگاه یا مؤسسه که هر یک از مؤلفان یا نویسندگان (Afilation) در آن مشغول به کارند، آورده می شود.
چکیده، درواقع یک خلاصه جامع و مفید از محتوای مقاله است که هدفها، پرسشها، روشها، یافته ها و نتایج پژوهش، بطور خیلی کوتاه و مختصر در آن آورده می شود. مطالب چکیده باید فقط به صورت گزارش و از زبان خود پژوهشگر (نه نقل قول) و به صورت فعل گذشته نوشته شود. چکیده مقاله علمی ترویجی معمولا بین صد تا ۱۵۰ کلمه در نظر گرفته می شود.
واژگان کلیدی معمولاً در انتهای چکیده آورده می شود تا به خواننده کمک کنند تا بفهمد چه مفاهیم و موضوعاتی در مقاله مورد توجه قرار گرفته است. معمولاً تعدا واژگان کلیدی در مقاله علمی ترویجی پنج تا هفت کلمه در نظر گرفته می شود.
آنچه در مقدمه یک مقاله آورده می شود در واقع یک توضیح روشن در خصوص تعریف و بیان مسئله تحقیق، تبیین ضرورت انجام آن و اهدافی که این تحقیق به دنبال دارد، می باشد. در ادامه نویسنده بایستی یک خلاصه ای از سابقه بحث را بیان کند و در نهایت توضیح دهد که این مقاله چه هدفی را دنبال می کند.
در این قسمت، موضوع مقاله بصورت کاملا مفصل مطرح می شود و حتی عناوین فرعیتر از هم متمایز می گردند. محقق در این بخش باید اصول مهم قواعد محتوایی مقاله را رعایت نماید. از جمله این قواعد:
محقق می تواند در این بخش به تعاریف اصطلاحات و واژگان – اهمیت و ضرورت تحقیق – مدل مفهومی تحقیق – تشریح اجزای مدل و نیز تحلیل یافته های تحقیق بپردازد.
در این قسمت محقق باید به نتیجه معقول، منطقی و مستدل برسد. بدون هیچ جهت گیری غیرمنصفانه در نتیجه گیری، ارتباط دادن نتایج با مباحث مطرح شده در پیشینه، ارائه راهبردها و پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده، مشخص کردن نقش نتایج در پیشبرد علوم بنیادی و کاربردی و امثال آن، از جمله مواردی است که محقق باید به آنها توجه داشته باشد.
خدمات موسسه اشراق در چاپ مقاله علمی ترویجی شامل موارد زیر می باشد:
سفارش از طریق تماس تلفنی
⌕ - 09149724933
سفارش از طریق ایمیل سفارش از طریق سایت