چاپ مقالات علمی نشان دهندهی علاقهی دانشجو به انجام کار تحقیقاتی و میزان جدیت وی در انجام آن میباشد.
دانشجویانی که دارای مقالات علمی هستند، شانس بالاتری برای دریافت پذیرش در مقاطع بالای تحصیلی به ویژه در مقطع دکترا دارند همچنین موفقیت در انتشار و چاپ مقالات علمی یکی از فاکتور های تعیین کننده در ارزیابی فعالیت های تحقیقاتی و طرح های پژوهشی محسوب می گردد.
1. مجلات علمی پژوهشی خارجی بدون ایمپکت
مجلات علمی پژوهشی خارجی بدون ایمپکت همان مجلات ISI LISTED ، مجلات اسکوپوس سطح Q3 وQ4 ،مجلات علمی پژوهشی خارجی و مجلات ISC هستند که تضمینی می باشند و در پذیرش این مقالات موسسات تا 70 درصد حق رایزنی دارند و نهایتا تا یک ماه پذیرش میگیرند. مجلات ISI در سایت تامسون رویترز نمایه می شوند ( http://ip-science.thomsonreuters.com/mjl ) و مجلات اسکوپوس (Scopus) از محصولات شرکت الزویر (Elsevier) هستند و استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد. مجلات ISC که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام Islamic World Science Citation Index است و در سایت http://www.isc.gov.ir نمایه می شوند. این پایگاه سومین پایگاه استنادی معتبر برای مقالات ونشریات علمی معتبر بعد از پایگاه های ISI و اسکوپوس است.
2. مجلات علمی پژوهشی خارجی ایمپکت دار
این مجلات بسیار معتبر وسخت گیر هستند وبرای مقاطع دکتری جهت اخذ مجوز دفاع و برای اساتید واعضای هیات علمی به منظور افزایش رتبه علمی ضروری اند.شرایط این مجلات به گونه ای است که احتمال 70درصد پذیرش به محتوای مقاله ارسالی فرهیخته ربط دارد و موسسات تنها 30 درصد می توانند برای پذیرش رایزنی داشته باشند.
مجلات ایمپکت دار سطح علمی بالایی دارند و از نظر کیفیت بسیار ارزشمند و معتبر هستند .و دارای ضریب تاثیر می باشند. مجلات ISI ایمپکت دار (JCR) ، مجلات اسکوپوس سطح Q1، Q2 از نوع مجلات علمی پژوهشی خارجی ایمپکت دار هستند. مجلات Pubmed دسته ای دیگر از مجلات خارجی هستند که نیمه تضمینی اند.
3. مجلات علمی پژوهشی خارجی Open access
مجلات اوپن اکسس مدت زمان کمتری را برای چاپ و پذیرش مجلات تخصیص میدهند و معمولاً فرآیند پاسخدهی آنها به مولفین کوتاه است. اما این فرآیند در مجلات کلوز اکسس معمولاً طولانی است مگر این که برای داوری سریع هزینه بالایی دریافت کنند و مقاله شما را داوری نمایند. انتخاب بین ژورنالهای اوپن اکسس و کلوز اکسس بر اساس معیارهای متفاوتی صورت میگیرد. مجلات اوپن اکسس معمولاً هزینه های پایینی برای چاپ مقالات در مقایسه با مجلات کلوز اکسس دارند. مجلات کلوز اکسس معروفتر و بین مجامع علمی و آکادمیک شهرت و اعتبار بیشتری دارند زیرا بسیاری از آنها دارای ایمپکت فاکتور هستند. اما مجلات اوپن اکسس مجلاتی جدید هستند و ضریب تاثیر معمولاً ندارند. نداشتن ضریب تاثیر نمیتواند تنها ملاک انتخاب یا عدم انتخاب یک مجله باشد و میباییست به فاکتورهای دیگر هم نگاه کرد.
4. مجلات علمی پژوهشی خارجی close access
در مجلات اوپن اکسس محتوای مقاله به صورت آنلاین و بر روی وب سایت مجله قابل دسترس است و خوانندگان برای دانلود و استفاده از آن هیچ مانع پولی و یا موانع دیگری روبروی خود نمیبینند. معمولاً مولف هزینههای چاپ و انتشار مقاله را میدهد تا خوانندگان بتوانند به صورت آزادانه به محتوای مقاله وی دسترسی پیدا کنند. به این معنی که مجله پولی که از خوانندگان مقاله دریافت میکند را از مولفین مقاله دریافت میکند. مجلات اوپن اکسس بار دیگر در درون خود به دو طبقه تقسیم میشود: مجلات اوپن اکسسی که برای چاپ و پذیرش از مولف پولی دریافت نمیکنند و خوانندگان نیز میتوانند دسترسی آزاد به آرشیو مجلات آنها داشته باشند. نوع دگیر مجلات اوپن اکسسی است که همان تعریف معمول خود را دارند یعنی هزینههای چاپ و پذیرش را دریافت میکنند و خوانندگان بدون پرداخت هزینهای به آرشیو مجلات دسترسی دارند.
لینک معروفترین ژورنال های خارجی برای ثبت مقاله
مراحل ثبت سفارش چاپ مقاله در موسسه اشراق :