خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

همه چیز درباره چاپ سریع مقاله در مجلات موردتایید وزارت علوم و بهداشت

انتشار 24 فروردین 1402
مطالعه 11 دقیقه

چاپ مقاله در مجلات داخلی مورد تأیید وزارت علوم و بهداشت یکی از دغدغه‌های اصلی پژوهشگران است. در این مطلب به بررسی انواع مجلات داخلی (علمی پژوهشی، علمی ترویجی و علمی تخصصی)، معیارهای انتخاب مجله مناسب و مراحل آماده‌سازی مقاله شامل نگارش، پارافریز، ویراستاری، فرمت‌بندی و سابمیت خواهیم پرداخت.

همه چیز درباره چاپ سریع مقاله در مجلات موردتایید وزارت علوم و بهداشت

به دلیل اینکه بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان، مشکلات مشابه و محدودیت‌های زمانی برای چاپ مقاله خود دارند، مطالعه این مطلب می‌تواند برای آن‌ها مفید و کاربردی باشد. بسیاری از این افراد که قصد چاپ مقاله خود در مجلات داخلی و مورد تایید وزارت‌خانه‌های علوم و بهداشت دارند، نمی‌دانند کدام راه را باید انتخاب کنند تا سریع‌تر به نتیجه دلخواه نزدیک شوند و مقالات ارزشمندشان را به چاپ برسانند.

مجلات داخلی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟


بسیاری از پژوهشگران جهت چاپ مقاله در مجلات معتبر، قصد ارسال مقاله خود به مجلات داخلی را دارند، در این شرایط بهتر است با طبقه بندی این مجلات به خوبی آشنا شوند و سپس با توجه به هدف خود از چاپ مقاله، بهترین گزینه را انتخاب کنند تا بیشترین بهره را از چاپ مقاله خود داشته باشند. اگر بخواهیم این مجلات را به صورت کلی طبقه بندی کنیم، به سه دسته کلی زیر تقسیم می‌شوند:

مجلات علمی پژوهشی


اگر می خواهید از چاپ مقاله خود امتیاز کسب کنید، بهتر است به سراغ مجلات علمی پژوهشی بروید. این نوع مجلات که بیشترین رتبه و اعتبار را در بین مجلات داخلی دارند، می توانند در کسب امتیاز مثبت برای رزومه تحصیلی یا شغلی شما بسیار مفید باشند؛ اما طبیعتا دارای داوری های سخت گیرانه تر و زمان بندی طولانی تر خواهد بود. این مجلات صرفا مقالاتی را چاپ و منتشر می‌کنند که در آن‌ها به موضوعات جدید و به روز، همراه با نوآوری در پژوهش پرداخته شده باشد. بنابراین در هنگام ارسال مقاله خود به مجلات علمی پژوهشی، از کیفیت محتوایی و علمی آن مطمئن شوید.

مجلات علمی ترویجی


مجلات علمی ترویجی، نسبت به مجلات علمی پژوهشی امتیاز کمتری دارند، درواقع این مجلات بیشتر به پذیرش و چاپ مقالات مروری می‌پردازند. مقالات مروری مقالاتی هستند که در آن‌ها پژوهش‌های جدیدی رخ نمی‌دهد و صرفاً مروری بر مقالات چاپ شده پیشین دارند و تکمیل کننده آن‌ها هستند. همچنین برخی مجلات علمی ترویجی، مقالات همایشی و کنفرانسی را نیز پذیرش می‌کنند. این نوع مجلات طرفداران مخصوص به خود را دارد؛ اما دقت داشته باشید که امتیاز آن قابل مقایسه با مجلات علمی پژوهشی نخواهد بود.

مجلات علمی تخصصی


مجلات علمی تخصصی نیز از لحاظ رتبه و اعتبار در رتبه سوم از مجلات داخلی قرار دارند. درواقع چاپ مقاله در این نوع مجلات امتیاز خاصی را نصیب نویسنده نمی‌کند و فقط از لحاظ شهرت و اعتبار می‌تواند برای او مفید واقع شود؛ بنابراین کمتر پژوهشگری به سراغ مجلات علمی تخصصی می‌رود. این نوع مجلات بیشتر برای سازمان‌ها و شرکت‌هایی کاربرد دارد که در حوزه یک موضوع تخصصی، به سایر مخاطبان علاقه مند، اطلاع رسانی می‌کنند.

مجلات

منظور از مجلات مورد تائید وزارت علوم و بهداشت چیست؟


معمولاً مجلاتی که مورد تائید دو وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، اصطلاحا مجلات مورد تایید وزارت‌خانه‌های علوم و بهداشت نام دارند. اگر شما نیز قصد چاپ مقاله در مجلات داخلی دارید، بهتر است مجله‌ای را انتخاب نمایید که مورد تایید این دو وزارتخانه است و به اصطلاح جزء بلک لیست و یا مجلات نامعتبر این وزارت‌‌خانه‌ها قرار نگرفته باشد. به طور کلی می‌توان گفت مجلاتی که دارای ویژگی‌هایی از جمله انتشار به موقع و ضوابط آیین نامه نشریات، داشتن وبگاه استاندارد، زیرساخت‌ها و اطلاعات شناسنامه‌ای نشریه، رعایت فرآیند پذیرش مقالات و داوری تخصصی، به کارگیری مقررات و امکانات سخت‏ افزاری و نرم‏ افزاری برای رعایت اخلاق علمی نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی است، قابل ارزیابی توسط این دو وزارتخانه خواهند بود و با توجه به قوانین مربوطه، رتبه بندی دریافت خواهند نمود. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئولیت رسیدگی به مدارک پژوهشی تمامی تخصص‌ها و رشته‌ها در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه‌های دولتی و آزاد را دارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مسئول رسیدگی به امور پژوهشی تمامی رشته‌ها و تخصص‌های مرتبط با علوم پزشکی، دانشگاه‌های زیر نظر وزارت بهداشت و مشاغل مرتبط است.

جدیدترین لیست مجلات داخلی مورد تایید وزارت علوم و بهداشت


لیست مجلات مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و همچنین وزارت بهداشت، در فواصل زمانی مشخص در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد تا با توجه به تخصص مقاله خود از بین آن‌ها، مجلات مرتبط و متناسب را یافته و اقدامات لازم را انجام دهند و یا اگر مجله‌ای را از قبل انتخاب کرده‌اند جهت اطمینان از مورد تایید بودن آن در وزارتین، نام آن را در این لیست منتشر شده پیدا کنند. در حال حاضر جدیدترین لیست به شرح زیر است:

نشریات علوم انسانی

نشریات فنی و مهندسی

نشریات کشاورزی و منابع طبیعی

نشریات علوم پایه

نشریات هنر و معماری

نشریات دامپزشکی

نشریات علوم پزشکی و پرستاری

7 گام چاپ سریع مقاله در مجلات وزارتین داخلی


جهت چاپ مقاله در مجلات وزارتین، فایل مقاله شما بایستی مراحل زیادی را طی کند تا قابل پذیرش و چاپ در این مجلات شود. در این بخش سعی داریم تا به صورت مختصر و مفید، این مراحل را بررسی کنیم:

نگارش یا استخراج مقاله


قدم اول برای چاپ مقاله، نگارش صفر تا صد مقاله و یا استخراج مقاله از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد و یا رساله دکتری است. بسیاری از پژوهشگران جهت صرفه جویی در وقت خود معمولاً راه دوم را انتخاب می‌کنند؛ زیرا نگارش صفرتا صد مقاله معمولاً هم زمان بر است و هم نیاز به تجربه زیادی در حوزه مقاله نویسی دارد. معمولاً به دلیل اینکه پایان‌نامه‌ها دارای مطالب ارزشمند و جدیدی هستند، بنابراین جهت استخراج مقالات پژوهشی منابع مفیدی به حساب می‌آید. علاوه بر آن ممکن است شما پایان‌نامه مفید و پرباری داشته باشید و این موضوع باعث شود تا حتی 2 الی 3 مقاله پژوهشی نیز از پایان‌نامه شما استخراج شود و این کاملا به نفع شما خواهد بود. لازم به ذکر است که چه در مقاله نگارشی و چه در مقاله استخراج شده بایستی ساختار مقاله پژوهشی طبق شکل رعایت شود.

اجزای مقاله

انتخاب مجله


قدم دوم پس از نگارش یا استخراج مقاله، انتخاب مجله مناسب است. بسیاری از پژوهشگران انتخاب مجله را به مرحله آخر واگذار می‌کنند، درحالی‌که شما اقدامات بعدی مقاله را بایستی بر اساس قوانین گفته شده در مجله انتخابی خود انجام دهید و چه بسا حتی به انجام برخی از مراحل نیاز نباشد؛ بنابراین این مرحله را باید خیلی جدی گرفت و با حساسیت بیشتری مجله انتخاب نمود. قبل از انتخاب مجله داخلی موردنظر، حتماً از اعتبار، درجه و مورد تایید وزارت‌خانه‌های بهداشت و علوم بودن مجله اطمینان کسب کنید و سپس در خصوص اسکوپ مجله تحقیق کنید؛ به این صورت که مقالات چاپ‌شده پیشین را به دقت بررسی نمایید تا مجله‌ای را که بیشترین ارتباط موضوعی با مقاله شما دارد را انتخاب کنید. همچنین مدت زمان داوری و چاپ مقاله نیز بسیار مهم است و این مورد را نیز با بررسی دقیق سایت مجله می‌توان فهمید. پس از آن بایستی به قسمت راهنمای نویسندگان مراجعه و بررسی کنید که آیا مجله محدودیت‌هایی همانند تعداد کلمات دارد یا خیر. مورد بعدی که باید بررسی نمایید هزینه‌های داوری و یا چاپ مقاله است. البته مجلات داخلی هزینه‌های گزافی برای انتشار مقاله در نظر نمی‌گیرند؛ در هر صورت بایستی بررسی و سپس تصمیم گیری شود.

انتخاب

پارافریز مقاله


مجلات داخلی وزارتین، معمولاً به دلیل رعایت اخلاق علمی نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی همانند سرقت ادبی، مقاله ارسال شده را در ابتدا توسط نرم‌افزارهای مشابهت یاب، بررسی و در صورتی که درصد پلاجیاریسم مقاله شما زیاد باشد، پذیرش نخواهد شد؛ بنابراین قبل از اینکه این اتفاق ناخوشایند بیفتد، بهتر است خودتان توسط نرم‌افزارهای معتبری درصد گزارش را بسنجید و در صورت نیاز اقدام به کاهش مشابهت نمایید. این تکنیک اصطلاحاً پارافریزنویسی نام دارد. در پارافریز تخصصی مقاله، محقق جهت کاهش درصد تشابهات متن مقاله را به‌گونه‌ای بازنویسی می‌کند که این درصد تا حد زیادی کمتر شود و نویسنده را از اتهام به سرقت ادبی نجات خواهد داد.

پارافریز

ویراستاری مقاله


قدم بعدی در این مرحله، ویراستاری مقاله است. ویراستاری تخصصی مقاله علی الخصوص برای مقالات فارسی امری بسیار مهم است. متن مقاله شما باید عاری از هرگونه اشتباهات نگارشی، املایی، علائم نگارشی و... باشد. اگر هم که متن مقاله به‌صورت انگلیسی است، حتماً بایستی ویرایش نیتیو یا گرامری انجام شود. برای اصلاح اشتباهات نگارشی و املایی به صورت آنلاین، می‌توانید از نرم‌افزارهای ویراستیار و گرامرلی نیز استفاده کنید. به طور کلی از انواع ویرایش‌ها می‌توان به سه مورد ویرایش محتوایی، ویرایش فنی و ویرایش ساختاری اشاره کرد. در ویرایش محتوایی مقاله، متن از لحاظ اجزای مختلف مقاله و کیفیت انجام آن بررسی می‌شود. در ویرایش فنی رسم‌ الخط کلمات، سایز و فونت حروف، بررسی جداول، نمودارها، تصاویر و... کنترل می‌شود و در ویرایش زبانی یا ساختاری نیز ساده‌سازی و روان ‌سازی متن، ابهام‌زدایی از بخش‌های نامفهوم متن، ویرایش گرامری و خطاهای دستوری، ساختاری و... بررسی و اصلاح می‌شوند.

ویراستاری

ترجمه مقاله در صورت نیاز


اگرچه اکثر مجلات داخلی، متن مقاله را به صورت فارسی چاپ می‌کنند؛ اما این مجلات نیز معمولاً خواستار ترجمه بخش‌های عنوان، چکیده و کلمات کلیدی هستند که شما موظف به انجام ترجمه تخصصی خواهید بود. در برخی مجلات داخلی دیگر نیز که نمایه بین المللی دارند، کل متن مقاله به صورت انگلیسی خواهد بود. دقت داشته باشید در ترجمه مقاله خود فقط صرفاً برگردان جملات را انجام ندهید؛ زیرا در این صورت بار علمی مقاله شما زیر سوال خواهد رفت. ترجمه‌ای که انجام می‌شود باید به صورت تخصصی و توسط مترجمی صورت گیرد که کاملاً مسلط به موضوع تخصصی مقاله شما باشد و بتواند عبارات و اصطلاحات تخصصی آن را به خوبی و صحیح ترجمه نماید. تجربه نشان داده است که بسیاری از مقالات متاسفانه به دلیل عدم ترجمه صحیح، پذیرش نمی‌شوند.

ترجمه

فرمت بندی مقاله


قدم ششم از مراحل آماده سازی مقاله که از قضا جز مراحل بسیار مهم به حساب می‌آید، فرمت بندی مقاله بر طبق فرمت مجله است. در این مرحله شما مقاله خود را با توجه به موارد و قوانینی که در مجله برای نویسندگان الزام شده است، همگام می‌کنید. برای مثال اندازه و فونت مقاله را طبق فرمت گفته شده در مجله تنظیم کنید و یا تصاویر و جداول را اگر نیاز باشد تغییر دهید و یا اگر تعداد کلمات و صفحات خواسته شده با مقاله شما مطابقت ندارد، بررسی کنید و افزایش یا کاهش دهید. همچنین در برخی از مجلات از نویسنده خواسته می‌شود تا علاوه بر ارسال متن مقاله، چکیده مبسوط، چکیده گرافیکی، کاورلتر و مواردی از این قبیل نیز ارسال گردد که شما موظف به آماده سازی آن‌ها هستید. دقت داشته باشید در صورتی که فرمت صحیح مجله را رعایت نکرده باشید، سردبیر در مرحله اول ارزیابی، یا مقاله شما را ریجکت خواهد کرد و یا درخواست اصلاحات خواهد داد.

فرمت بندی

سابمیت مقاله


آخرین قدم پس از آماده شدن مقاله، ارسال آن به مجله است. معمولاً دو روش جهت ارسال یا به اصطلاح سابمیت مقاله وجود دارد: 1) سابمیت از طریق پنل مجله و به صورت آنلاین 2) سابمیت از طریق ایمیل سردبیر. امروزه با گسترش ارتباطات آنلاین، معمولاً اکثر مجلات از روش اول تبعیت می‌کنند؛ این روش هم سریع‌تر است و هم اینکه نویسنده می‌تواند هر زمان که بخواهد وضعیت مقاله خود را در پنل کاربری خود در سایت مجله مشاهده نماید. در هر صورت مجله انتخابی شما هر روش که برای سابمیت داشته باشد، بایستی بر طبق آن پیش روید. دقت داشته باشید معمولاً نحوه سابمیت به این شکل است که بایستی با ایمیل نویسنده مسئول مقاله انجام شود و پنل نیز به نام او ایجاد شود.

سابمیت

ساعت

آیا چاپ سریع مقاله در مجلات داخلی امکان پذیر است؟


در پاسخ به این سوال بایستی کمی به صورت منطقی و واقع گرایانه موضوع را بررسی کرد. زمانی که شما یک مقاله به مجلات داخلی ارسال می‌کنید، درواقع باید منتظر سپری شدن روند داوری بمانید تا نتیجه ارزیابی مشخص گردد. البته ناگفته نماند که در برخی از مجلات این گزینه وجود دارد که شما درخواست تسریع داوری ارسال نمایید تا مقاله شما نسبت به سایر مقالات با صرف مدت زمان کمتری، داوری شود. در مجلاتی هم که این امکان وجود ندارد، باید منتظر سپری شدن این مرحله باشید. پس درواقع شما تنها در شرایطی می‌توانید به کار خود سرعت ببخشید که در مراحل آماده سازی مقاله جهت ارسال، به‌صورت فشرده عمل کنید.

ذره بین

مدت زمان داوری مجلات داخلی وزارتین چقدر است؟


معمولاً نمی‌توان مدت زمان مشخصی را برای تمامی مجلات در نظر گرفت. پروسه داوری نیز در اکثر مجلات به این شکل است که در ابتدا سردبیر مجله، مقاله ارسال شده را بررسی می‌کند که مدت زمان این مرحله، کمتر است. اگر سایت اصلی مجله انتخابی خود را چک کنید، بیشتر مجلات داخلی مدت زمان داوری اولیه و ثانویه را می‌نویسند و مرحله ارزیابی مقاله توسط سردبیر در اکثر مجلات داخلی، معمولاً بین 10 روز الی 2 هفته انجام می‌گیرد و حاصل این بازبینی ممکن است به سه حالت منتج شود: حالت اول: عدم پذیرش مقاله، حالت دوم: پذیرش مقاله و ارسال به داوران اصلی و حالت سوم: درخواست اصلاحات و برگشت مقاله به نویسنده؛ اما مرحله داوری ثانویه که چند داور متخصص، مقاله شما را ارزیابی خواهند کرد، ممکن است کمی به درازا بکشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بایستی منتظر نتیجه داوری بمانید اما در صورتی که احساس کردید مدت زمان داوری مقاله شما بیش از موعد مقرر شده طول کشید، می‌توانید از سردبیر مجله پیگیری کنید.

سخن آخر

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد. جهت ثبت سفارش بر روی لینک زیر کلیک نمائید:

لوگو

راه‌های ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق

کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تمام‌وقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفه‌ای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره می‌توانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفت‌وگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شماره‌های زیر در ارتباط باشید:

eshragh_company

isi.eshragh@gmail.com

09149724933

041-33373424

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

معمولا لیست مجلات نامعتبر دانشگاه آزاد به صورت مجزا و جداگانه منتشر می‌شود که بایستی از این لیست، مجلات را بررسی کرد.

زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری می‌باشد.

پس از ارسال مقاله، می‌توانید وضعیت آن را از طریق سامانه آنلاین مجله پیگیری کنید. همچنین، در صورت طولانی شدن فرآیند داوری، می‌توانید از طریق ایمیل با دفتر مجله تماس بگیرید.

بله، مقالات چاپ‌شده در مجلات داخلی معتبر قابلیت استناد دارند و می‌توان آن‌ها را در پژوهش‌ها و مقالات علمی دیگر مورد استفاده قرار داد.

در برخی موارد، پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را پس از ترجمه به مجلات خارجی ارسال کنند، اما این موضوع بستگی به قوانین کپی‌رایت مجله داخلی دارد. قبل از ارسال مقاله به مجله دیگر، باید از سردبیر مجله داخلی اجازه بگیرید.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
بازدیدکننده
1 سال پیش
پذیرش گرفتن از مجلات وزارت علوم خیلی سخت و زمان بر هست شما اقدام می کنید؟ چند وقته نتیجه مشخص می شود؟
بازدیدکننده
بازدیدکننده
1 سال پیش
سلام وقت بخیر می تونید از مجلات وزارت علوم پذیرش بگیرید؟
بازدیدکننده
بازدیدکننده
1 سال پیش
درود برشما هزینه چاپ مقاله در مجلات مورد تایید وزارت علوم چقدر می باشد؟


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق