سرقت علمی بزرگترین مشکل و معضل دنیای علم و پژوهش
مقالات علمی که به چاپ می رسند و در دنیای پژوهشم و دانش در اختیار پژوهشگران و دانشمندان قرار می گیرد نباید هیچ گونه سرقت علمی و ادبی در خود داشته باشد .
وجود هرگونه سرقت علمی و یا PLAGIARISM در مقالات علمی کاری ناشایست و ناپسندی است که کار غیر قانونی و غیر اخلاقی محسوب می شود . بنابراین باید در نگارش و تدوین مقالات علمی خود دقت کافی و لازم را بکار بگیرید تا هیچگونه سرقت علمی در مقالاتتان به کار نرفته باشد .
درصورتی که نادانسته مرتکب سرقت علمی در مقالاتتان شدید نگران نباشید می توان آنها را رفع نمود . همچنین درصورتی که دانسته از مطالب و اطلاعات سایرین استفاده کردید ولی وجود این مطالب در مقاله شما الزامی است و نمی توان آن را حذف کرد . باید با روش های خاصی از جمله رفرنس دهی صحیح و یا استفاده از روش نقل و قول و غیره ... آن را رفع نمود .
درصورتی که مقاله علمی که دارای سرقت علمی است برای پذیرش به مجله ای ارسال شود . در همان ابتدا هنگام دریافت مقاله از سوی مجله و مطالعه و بررسی اولیه توسط سردبیر مجله مورد ریجکت قرار می گیرد و اصلا وارد پروسه داوری نمی شود . همچنین ممکن است در نامه ی ریجکت شمارا یک مجرم و خطا کار خطاب کند . درصورتی هم که از بررسی اولیه عبور کند و وارد مرحله داوری شود ، هنگام داوری ، داوران اعلام می کنند که مقاله به دلیل دارا بودن سرقت علمی رد می شود .
اما سردبیر ها و داوران چگونه متوجه می شوند که مقاله ای درای سرقت علمی است یا نه ؟ در کل نحوه تشخیص سرقت علمی چگونه است ؟
مقدمه رفع سرقت علمی تشخیص وجود سرقت علمی و میزان آن است . مجلات و سردبیر آنها و همچنین داوران باتوجه به نرم افزارهایی که در این زمینه دارند ( نرم افزارهای معتبری که به تمامی مجلات و مقالات چاپ شده در پایگاههای معتبر دسترسی دارند ) سرقت علمی موجود در مقالات علمی را تشخیص می دهند.
اما به منظور جلوگیری از اتهام سرقت علمی از جانب مجلات به مقالات علمی ارسالی بهتر است که قبل از اقدام به ارسال مقالات خودمان مقالات را از لحاظ وجود سرقت علمی بیازماییم . اما چگونه و به چه صورت ؟
برای آزمون مقالات و تشخیص سرقت علمی آن راههای مختلفی وجود دارد . از جمله این راهها برخی سایت های اینترنتی هستند که به حالت یک موتور جستوجوگر هستند و با قرار دادن متن خود می توانید میزان سرقت علمی موجود در متن را بدانید . بسیاری از این سایت ها رایگان می باشند و در دسترس هرشخصی قرار دارند و تنها با داشتن آدرس سایت می توانید از آنان استفاده کنید ولی این سایت ها دارای یک مشکل اصلی می باشند . بدلیل رایگان بودن این سایت ها ، آنان به مقالات علمی بسیاری از پایگاهها از جمله JCR ، ELSEVIER ، SPRING ، ISI و ... دسترسی ندارند . بنابراین اگر مقاله شما حاوی مطالب سرقت شده از مقالات این مجلات باشند قابل کشف نمی باشند .
آدرس برخی از سایت هاع تشخیص سرقت علمی موجود در مقالات علمی:
http://smallseotools.com/plagiarism-checker
http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker
http://plagiarism-detect.com
http://www.duplichecker.com
http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker
http://www.scanmyessay.com
با نحوه عملکرد این سایت ها آشنا شدیم و گفتیم که استفاده از آنها راحت می باشد اما در مورد عمده ترین مشکل این سایت چه باید بکنیم . گفتیم که این سایت ها به مقالات علمی پایگاههای معتبر دسترسی ندارند. اگر هدف از نگارش مقاله ارسال آن به مجلات معتبری همچون ELSEVIER ، JCR ، SPRING و .... باشد؛ باید به پایگاهی دسترسی داشته باشیم که بتواند میزان سرقت علمی مقاله از این مقالات را تشخیص دهد . به منظور رفع این مشکل موسسه اشراق به یاری پژوهشگران عزیز آمده است تا از اتهام آنان به سارقین علمی جلوگیری کند . موسسه اشراق با دسترسی به نرم افزارهایی که استاند شده از پایگاههای معتبر هستند و همچنین این نرم افزارها مورد استفاده خود این پایگاهها نیز هستند ؛ می تواند میزان سرقت علمی مقالات شما را تشخیص دهد و به کمک متخصین خود اقدام به رفع آن نماید.
خوب با نحوه تشخیص سرقت علمی موجود در مقالات علمی آشنا شدید حالا بعد از تشخیص میزان سرقت علمی باید اقدام به رفع آن نماییم و آن را به زیر 15 درصد برسانیم تا مناسب ارسال به مجلات معتبر داخلی و خارجی شود .
اما مهم ترین و اصلی ترین روش رفع سرقت علمی که در موسسه اشراق به صورت تضمینی با این روش رفع سرقت علمی می شود ، پارافریز است . در موسسه اشراق رفع سرقت علمی با روش پارافریز با توجه به اطمینانی که موسسه به کار خود دارد پس از رفع سرقت علمی گواهی رفع سرقت علمی تا زیر 15 درصد را خدمت مشتریان عزیز ارائه می دهند .
منبعی که از آن استفاده کردید و هر اطلاعاتی که برای استناد به آن نیاز دارید را در متن خود اشاره کنید
پس از مشخص شدن میزان سرقت علمی موجود در مقالات باید اقدام به رفع آنان نماییم تا مجاز به داوری شوند . مقالاتی که برای داوری به مجلات معتبر داخلی و خارجی ارسال می گردند باید دارای سرقت علمی کمتر 15 درصد باشند . بنابراین باید با شیوه ها و روش های خاصی این سرقت های علمی را کاهش دهیم همانند روش های تشخیص میزان سرقت علمی موجود در مقالات علمی روش های متفاوتی از جمله سایت ها و نرم افزارهای رفع سرقت علمی وجود دارد .
ولی همان طور که در بخش تشخیص سرقت علمی ذکر شد ، تمامی این سایت ها و نرم افزار ها معتبر نبوده و به تمامی مقالات علمی چاپ شده در مجلات دسترسی ندارند . از این رو باید یک متخصص در این زمینه وارد عمل شود . کارشناسان متخصص موسسه اشراق که در زمینه پارافریز به نرم افزار های پایگاههای معتبر Elsevier ، isi ، Spring و غیره دسترسی دارند و همچنین مهارت کافی و تخصصی در این زمینه را دارند، بهترین و معتبرترین ابزار برای رفع سرقت های علمی موجود در مقالات علمی شما به کمک روش پارافریز می باشند .
متخصصین حرفه ای که در زمینه پارافریز متون انگلیسی و فارسی دارای سوابق درخشان چندین ساله هستند می توانند تمامی مقالات علمی ترجمه شده و یا فارسی شما را با پارافریز کردن رفع سرقت علمی نمایند .