خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

چگونه یک مقاله خوب بنویسیم

انتشار 19 مهر 1399
مطالعه 6 دقیقه

چگونه یک مقاله خوب بنویسیم.نوشتن یک مقاله خوب نیاز به دانش کافی دارد.اگر مقاله ای به درستی نگارش شده باشد می تواند در مجلات معتبر و به صورت تضمینی نیز به چاپ برسد.پس الویت پذیرش مقاله در مجلات به نحوه نگارش مقاله و محتوای قوی و صحیح آن بستگی دارد.

چگونه یک مقاله خوب بنویسیم

چگونه یک مقاله خوب بنویسیم

برای نوشتن یک مقاله خوب باید در ابتدا تعداد بالایی مقاله مطالعه نمایید و با نحوه نوشتن مقاله و جزئیاتی که باید به آنها اشاره شود آشنایی کامل پیدا کنید. مطاله مقاله باعث می شود بدانیم که وجود چه موارد و ویژگی هایی سبب تقویت و بهبود مقاله می شود و چه مواردی سبب ضعف مقاله می شود. هرچه مطالعه در این زمینه بیشتر باشد و با نحوه نوشتن و نگارش مقالات آشناتر باشید قطعا می توانید مقالات بهتری بنویسید. یک سری مقالات به صورت میدانی می باشد و محقق به صورت میدانی­ خود به جمع آوری مطالب، مصاحبه، مشاهده، آزمایش و… به جمع آوری منابع می پردازد و پس از تهیه منابع مورد نیاز، آن ها را پردازش و تحلیل می­کند و نتیجه می­گیرد. و یک سری دیگر کتابخانه ای بوده که سر و کار محقق با کتاب ها، مجلات و مقالات می باشد. در این نوع نوشتن محقق باید به صورت منظم و هدفمند به جمع آوری مقدمات و منابع و… بپردازد. اگر به صورت منظم و با برنامه ریزی دقیق کار نکند نمی­تواند مقصد و مطلوب خود را به درستی تحلیل کند و این باعث سردرگمی در نحوه نوشتن مقاله می شود. 

تصویر

شروع نگارش مقاله

معمولا تمامی مقالات ساختار یکسانی دارند اما نکته مهم این است که نحوه نوشتن هریک از این ساختارها به درستی انجام شود و تمامی الزامات آن رعایت شود. اما گامهایی لازم قبل از رعایت ساختار و نگارش مقاله به شرح زیر می باشد:

گام اول: انتخاب موضوع مناسب

موضوع مقاله باید در کنار اینکه در زمینه علایق شما در حوزه تخصصی تان باشد، موضوعی به روز بوده و نتایج استخراجی آن قابل استناد باشد. برای انتخاب موضوع باید در اینترنت سرچ زیادی داشته باشید تا بتوانید موضوعی که بیشترین توجهات را به خود جلب کرده انتخاب نموده و بر روی آن تحقیقات خود را انجام دهید.

گام دوم: ساختار کلی از کارهای قابل انجام 

شما باید هدف خود را از ابتدا مشخص فرمایید و در نظر داشته باشید که مقاله تان باید دارای چه ویژگی هایی بوده و قرار بر این است آیا مروری یا آزمایشگاهی و ... باشد. تمامی اهداف خود از انجام مقاله را همراه با برنامه ریزی دقیق یادداشت نموده و سعی کنید تمامی مراحل را طبق یادداشت نوشته شده پیش روید. پس از مطالعات لازم، عناوینی را که با استفاده از مطالعه اجمالی کتب مربوطه یافته اید لیست کنید و از درشت به ریز به این صورت چارت بندی نمایید.

گام سوم: جمع آوری منابع برای شروع کار

باید تمامی منابع اعم از کتاب، مقالات و روزنامه و ... که برای انجام و شروع نوشتن مقاله تان قرار است استفاده نمایید را بایگانی نمایید و در لیست منابع باید هر منبع با تمام مشخصات از قبیل نام کتاب، نام نویسنده، جلد، مترجم، ناشر، نوبت چاپ، محل نشر، سال نشر، بیاید و شماره گذاری شود. 

گام چهارم: نوت برداری کردن

هیچگاه نوت‌برداری‌های کوچک پیشنهاد نمی‌شود. برای هر مطلب، عنوانی در نظر بگیرید و هرکدام رو در برگه‌ای دیگر به طور کامل با جزییات توضیح بدهید. و در آن برای هر متنی که پیدا می کنید در زیر عنوان مخصوص به آن و همراه با رمزی برای پیدا کردن منابع یادداشت نمایید. هریک از کتاب ها و مقالات ذکر شده در لیست منابع تان را بر اساس اهمیت، قدمت و دیگر ملاحظاتی که احیانا خودتان دارید، از اول تا آخر بخوانید و به ترتیب ( اول کتاب ها بعد مقالات) در برگه های مورد نظر در زیر عناوین که از طرح مقاله تهیه کرده بنویسید.

گام پنجم: نوشتن مقاله

در این گام کل مراحل دربرگیرنده مقاله را در قالب یک فایل بدون در نظر داشتن عناوین مخصوص به مقاله بنویسید. کل متن تحقیق باید یک سیر منطقی داشته باشد؛ به این شکل که بخش های اول به امور کلیات و عمومی آن موضوع بپردازد و به نوعی نقش زیر سازی برای هدف اصلی و سخن اصلی تحقیق شما داشته باشد. در بخش های بعدی یا فصل های میانی مقاله باید آن سخن اصلی و مهم مطالب بیان و تحلیل شود و در بخش ها یا فصل های پایانی نیز سیر تحقیق و رساله شما باید رویکرد رو به پایان داشته باشد و کم کم بحث ها را جمع بندی کند.و سپس دوباره به مرور و مطالعه مطالب نوشته شده بپردازید.

تصویر

ساختار نگارش مقاله

پس از انجام پنج گام بالا نوبت به نوشتن مقاله براساس ساختار واقعی مقاله میرسد. ساختار اصلی مقاله عبارتند از :

1. عنوان مقاله

این بخش بسیار مهم بوده و به نوعی نشان دهنده کل تحقیق در چند کلمه می باشد. عنوان باید مخاطب را جذب کند و خواننده با دیدن آن بیابید که آیا این مقاله متناسب با نیاز او بوده یا خیر. به طور کلی هر مقاله‌ای نیازمند عنوانی است که معرف مقاله برای مخاطب باشد.

2. چکیده مقاله

چکیده مقاله همان بخش مهمی است که به مخاطب اجازه تصمیم‌گیری درباره ادامه‌دادن خواندن یا نخواندن مقاله می‌دهد. در این قسمت از مقاله درباره متن پیش رو و نکات مهمی که از آنها صحبت شده، یاد می‌شود. چکیده‌نویسی در نوشتن مقاله علمی و غیرعلمی مهم است و باید حضور داشته باشد. این بخش معمولا بین 150 تا 250 کلمه می باشد.در برخی مجلات نیز ممکن هست تا 300 کلمه باشد. شما باید بتوانید کلیات را در این تعداد کلمات به مخاطب خود انتفال دهید. 

3. کلمات کلیدی

کلمات کلیدی همان کلمات پرتکرار و پررنگ در مقاله می باشد. به نوعی بنیان مقاله برپایه ی این کلمات خواهد بود و معمولا بین 5 تا 7 کلمه مشخص خواهند شد.در اصول نوشتن مقاله باید حواسمان به کلمات کلیدی باشد.

4. مقدمه

نوشتن مقدمه نیز نیاز به تخصص کافی دارد. در این بخش باید تمام فعالیت‌هایی که در طی یک تحقیق یا پژوهش انجام شده ذکر شود. مقدمه باعث می شود تا خوانندگان مقاله دریابند در مقاله چه چیزهایی بررسی و نوشته شده و در نهایت به چه نتیجه ای دست خواهند یافت. 

5. بدنه اصلی مقاله

همانطور که از نام آن مشخص است در برگیرنده متن اصلی مقاله می باشد. در این بخش تمامی مواردی که انجام شده است و یا در مراحل بالا به کوتاهی بیان شده را دقیق و کامل شرح می دهید. این بخش برای اینکه بتواند به درستی مطالب را به مخاطب انتقال دهد از اهمیت خاصی برخوردار است.

6. نتیجه‌گیری

بخش نتیجه‌گیری هر مقاله، باید یک جمع‌بندی کلی از کارهی انجام شده باشد و دستاوردی که از تحقیق یا تحلیل موضوعات داشته‌ را برای مخاطب بازگو نماید.وجود نتیجه گیری در تمامی مقالات الزامی می باشد.

7. منابع

ذکر منابع و رفرنس های استفاده شده نیز از الزامات در نگاشر مقاله و تکمیل آن می باشد و اگر آن را رعایت نکنید به کلی از اعبتار نوشته‌تان کم خواهد شد. باید تلاشتان را به کار بگیرید تا منابع را به درستی و با رعایت صداقت در انتهای هر مقاله قید کنید.

تصویر

خدمات موسسه اشراق

موسسه اشراق با داشتن کادری مجرب در زمینه استخراج مقاله از پایان نامه، ترجمه فوق تخصصی مقالات و کتابهای خارجی، پذیرش و چاپ تضمینی مقاله، رفع پلاگیاریسم و چاپ کتاب در خدمت شما سروران می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق ایمیل و یا شماره درج شده در سایت با کارشناسان متخصص موسسه اشراق تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما به صورت شبانه روزی پاسخگوی شما عزیزان هستند.

" همین حالا با ما تماس بگیرید "

" تا خط پایان با شما هستیم "

 
 
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق