اشراق: برای خریدهای اینترنتی در سطح جهانی و استفاده از مستر کارت با جزئیات این کارت ها بیشتر آشنا شوید.
مستر کارت و ویزا کارت دارای بزرگترین سیستم پرداخت در جهان هستند و مبادلات کارتی در سطح جان توسط این کارت ها صورت می گیرد.
شبکه مستر کارت متشکل از قسمت های مختلفی هم چون فناوری، خدمات، محصولات و برنامه های بازاریابی می باشد که مبادلات پول و اطلاعات را بین موسسات، شرکت ها و مجموعه ها آسان می کند. قوانینی که توسط این شرکت ها وضع شده جهت ایجاد امنیت کامل برای معاملات است.
قبل از خرید کارت های بانکی بین المللی توجه به یک سری نکات الزامی ست؛
همه ی کارت های بین المللی مانند مستر کارت این ویژگی ها را دارا هستند: (برخی هر سه ویژگی و برخی فقط یک مورد را دارا هستند)
پس از تکمیل اطلاعات در صفحه پرداخت، با کلیک بر روی کلیدهایی مثل Pay، Pay for order یا Buy ، می توانید پرداخت خود را به پایان رسانید و رسید را مشاهده کنید. بهتر است یک اسکرین شات از رسید دریافتی تهیه نمایید.
در هنگام خرید آنلاین از سایت های خارجی و پرداخت های ارزی با صفحات پرداخت با کارت ارزی بین المللی مواجه می شوید. که نمونه ای از آن را مشاهده می کنید:
1- توجه کنید مبلغی که هنگام صدور کارت به عنوان سپرده نزد بانک گذاشته اید جزو موجودی کارت محسوب نمی شود در این صورت ممکن است مبلغ خرید شما بیش از موجودی کارت باشد.
2- کارت ها در خریدهای آنلاین دارای محدودیت های حجمی و تعداد تراکنش هستند. محدودیت مستر کارت های کلاسیک روزانه : (تعداد تراکنش: 10 بار ، حجم خرید: 2000 دلار.) و ماهانه: (تعداد تراکنش: ۳۰ بار ، حجم خرید: ۳۰۰۰۰ دلار)
محدودیت مسترکارت های گلد: روزانه ( تعداد تراکنش: ۲۰ بار ، حجم خرید: ۴۰۰۰ دلار ) و ماهانه ( تعداد تراکنش: ۶۰ بار ، حجم خرید: ۶۰۰۰۰ دلار )
لازم به ذکر است مبنای خرید ماهانه شما ابتدای هر ماه نیست بلکه اولین روزی ست که با کارت خود خرید انجام داده اید.
3- امکان دارد درگاه پذیرنده کارت محدودیت های خاصی برای جلوگیری از کلاهبرداری اعمال کند و فقط یک سری کارت های صادر شده از بانک های آن کشور را پشتیبانی کند.
4- برخی از درگاه ها فقط کردیت کارت ها را قبول می کنند و اگر کارت شما دبیت کارت باشد این درگاه ها پرداخت شما را پشتیبانی نمی کنند.
5- محدودیت های مستر کارت ها که در صورت عدم رعایت ممکن است پرداخت با محدودیت مواجه شود:
· پرداخت با آی پی کشورهای مورد تحریم از جمله ایران
· عدم تطابق آی پی با بیلینگ آدرس در زمان پرداخت
· درست وارد نکردن cvv یا تاریخ انقضا در پرداخت اول و بلاک شدن موقت کارت در سایت برای 24 ساعت
· درگاه هایی که بر روی آنها قابلیت AVS (Address Verification System ) فعال شده باشد و از کارت هایی با قابلیت Free Billing پشتیبانی نکنند.
6- بلاک شدن مبلغ برای مدت کوتاه در کارت شما که با گرفتن گردش حساب نتوانید آن را مشاهده کنید و موجودی بیشتر دیده شود.
7- در حفظ اطلاعات کارت کوشا باشید.
· در حفظ اطلاعات کارت خود مانند 16 رقم کارت، تاریخ انقضا و کد cvv دقت کنید.
· توجه کنید سایتی که در آن اطلاعات خود را وارد می کنید معتبر باشد.
· از امنیت سیستم خود اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید نرم افزارهای جاسوسی روی آن فعال نیستند.
· اطلاعات کارت را از طریق کیبورد مجازی وارد کنید.
· کارت خود را در دسترس دیگران قرار ندهید.
نکات قابل توجه جهت برداشت وجه از دستگاه های خودپرداز
· اغلب دستگاه های خودپرداز به ارز رایج آن کشور به شما پول می دهند.
· ATM برخی بانک ها امکان برداشت وجه با ارقام 100-200-500-1000 دارند و برخی کمتر یا بیشتر. و ممکن است تعداد دفعات برداشت مبلغ نیز محدودیت هایی داشته باشد، برای مثال امکان برداشت روزانه 4000 دلار از ATM های مختلف.
· در صورت نقص در سیستم امکان ضبط کارت وجود دارد؛ که با همراه داشتن پاسپورت می توانید کارت خود را از بانک صادر کننده تحویل بگیرید.
· هنگام تحویل کارت، رمز کارت شما برای استفاده از ATM در یک پاکت سربسته به شما تحویل داده می شود. سعی کنید رمز را به دقت نگه داری کنید چون در صورت گم کردن رمز کارت شما باطل می شود و نیاز به صدور کارت با رمز جدید خواهید داشت.