خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

داوری مقالات ISI

انتشار 6 بهمن 1397
مطالعه 4 دقیقه

مقالات علمی که به منظور پذیرش و چاپ در مجلات معتبر Isi نگارش می شوند برای پذیرش و چاپ در این نوع مجلات در ابتدا باید مورد داوری قرار بگیرند .

داوری مقالات ISI

مقالات علمی که به منظور پذیرش و چاپ در مجلات معتبر isi نگارش می شوند برای پذیرش و چاپ در این نوع مجلات در ابتدا باید مورد داوری قرار بگیرند .مقالات علمی ارسال شده به مجلات isi از زوایای مختلف مورد بررسی و مطالعه دقیق توسط سردبیر مجله قرار می گیرد و در صورتی که تمامی فاکتورهای اصلی مورد نظر مجله را دارا باشد وارد پروسه داوری شده و برای داوران ارسال می گردد . در مواردی هم ممکن است بنا بر تشخیص سردبیر مجله ، مقاله پس از انجام برخی اصلاحات ، مناسب برای داوری باشد . در این صورت ابتدا مقاله به همراه موارد اصلاحی برای نویسنده مقاله ارسال می شود و پس از اصلاح این موارد وارد پروسه داوری می شود .  

بسیاری از دانشجویان برای اخذ نمره پایان نامه خود در فکر چاپ مقاله در مجلات معتبر isi هستند . همچنین اساتید و پژوهشگرانی که به دنبال کسب رتبه و امتیاز علمی هستند ، بهترین راه کسب امتیاز و رتبه علمی برای این دسته از پژوهشگران و محققان عزیز پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر isi است . با این حال ممکن است که تمامی دانشجویان و محققان عزیز با مجلات isi و نحوه داوری آنها آشنایی کامل را نداشته باشند و از بازه داوری برخی مجلات اطلاعات کافی را نداشته باشند . از این رو لازم دانستیم تا مطالبی را در خصوص مجلات isi ، انواع مجلات isi و نحوه داوری هرکدام از این انواع مجلات ارائه نماییم .

ISI چیست ؟

موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) ، که به آن ISI گفته می شود. موسسه است که به منظور تمرکز بر علم‌سنجی و انتشارات علمی پدید آمده است . هدف این موسسه اعتبارسنجی مقالات علمی است و حیطه فعالیتی آن فقط ارزیابی مقالات از نظر علمی و چاپ آنان به منظور نمایه سازی برای سایر پژوهشگران و محققان است .

خدمات موسسه ISI در زمینه معرفی و لیست کردن کتاب‌ها و نشریات معتبر حیطه خود و مقالات به چاپ رسیده در  آنها است . این خدمات شامل نگهداری مطالب و اطلاعات هزاران هزار مقاله به چاپ رسیده در هزاران نشریه دانشگاهی است. این خدمات از طریق سرویس پایگاه داده ISI's Web of Knowledge در دسترس است. هدف از ایجاد این پایگاه این است که پژوهشگران و خوانندگان بدانند کدام مقاله‌ها بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقل‌قول کرده‌اند.

 
تصویر
 
 

انواع مجلات ISI

مجلات ISI به دو نوع ISI LISTED و JCR دسته بندی می شوند . قبل از آشنایی با انواع مجلات ISI ، بهتر است با عامل ایجاد نوع و یا عامل تمایز این مجلات آشنا شویم . عاملی که سبب تقسیم بندی مجلات ISI می شود ، ضریب تاثیر یا IMPACT FACTOR می باشد .ضریب تاثیر impact factor که به اختصار به آن IF نیز می گویند ؛ بیانگر میانگین تعداد استنادها ، مرجع خوردن یعنی مورد استفاده قرار دادن مقالات آن ژورنال درسایر ژورنال ها و مراجع علمی است . به طور کلی مجلاتی که دارای ضریب تاثیر IF باشند  JCR  می نامند . و مجلاتی که دارای ضریب تاثیر IF نباشند ISI LISTED  می نامند .

تصویر

داوری مجلات  ISI

هر کدام از انواع مجلات ISI نحوه داوری و بازه زمانی داوری خاصی را دارند . در هر دو نوع این مجلات مقالات ابتدا توسط سردبیر مورد بررسی قرار می گیرد و سپس در صورت صلاحدید سردبیر برای داوران ارسال می گردد. در کل مجلات ISI بازه داوری بالایی دارند و همچنین مقالات را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می دهند. مجلات ایمپکت دار و یا همان گروه مجلات JCR داوری های بسیار سختگیرانه ای دارند و بازه داوری بالایی دارند و این بازه زمانی در برخی از مجلات به 6 ماه هم می رسد . اما خوشبختانه کارشناسان مجرب و حرفه ای موسسه اشراق توانستند با رایزنی های موثر خود این بازه زمانی را به 4 تا 9 هفته کاهش دهند .

در خصوص مجلات ISI LISTED همان سختگیری و بازه داوری مجلات JCR وجود دارد ولی با همکاری های صورت گرفته و رایزنی های موثر این بازه زمانی به 20روز کاهش داده شده است و با اطمینان می توانیم اعلام کنیم که محققان و کارشناسان موسسه اشراق می توانند مقالات علمی دانشجویان و پژوهشگران عزیز را با تقویت های ساختاری و فرمتی به صورت تضمینی در مجلات ISI LISTED در مدت زمان 20 روز به پذیرش برسانند

روند بررسی و داوری مقالات در مجلات isi که ممکن است مقاله شما به سرعت از جانب سردبیر مورد پذیرش واقع شود و سریعا وارد پروسه داوری شود . این اتفاق نادر هنگامی رخ می‌دهد که ایده تحقیقاتی شما واقعاً تازه و جالب باشد اما عمدتاً مقاله پس از غربالگری اولیه و اولویت بندی توسط سردبیر یا هیأت سردبیری مجلات ISI ، در اختیار چند داور یا کارشناس قرار می‌گیرد تا به دقت آن را ارزیابی نمایند. داوران موظفند در بازه زمانی که در اختیار دارند، مقاله را نقد و بررسی و نظراتشان را اعلام کنند. معمولاً فرمی در اختیار داور قرار می گیرد تا بر اساس آن، بکر بودن، کیفیت و نقاط ضعف و قوت مقاله را بررسی کند.

وضعیت مقاله پس از داوری معمولاً به یکی از صورتهای زیر خواهد بود:

  • پذیرش برای چاپ
  • پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
  • پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات کلی
  • بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
  • بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
  • غیر قابل چاپ
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق