بر اساس آﯾﯿﻦ ﻧﺎﻣﻪ «ارﺗﻘﺎى ﻣﺮﺗﺒﻪ اﻋﻀﺎى ﻫﯿﺄت ﻋﻠﻤﻰ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻫﺎى آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﻰ، ﭘﮋوﻫﺸﻰ و ﻓﻨﺎورى دوﻟﺘﻰ و ﻏﯿﺮ دوﻟﺘﻰ» امتیازاتی برایﻓﻌﺎﻟﯿ ﺖﻫﺎى ﭘﮋوﻫﺸﻰ، ﻓﻨﺎورى اﻋﻀﺎى ﻫﯿﺄت ﻋﻠﻤﻰ آﻣﻮزﺷﻰ در نظر گرفته شده است.
فعالیت هاى پژوهشى، فناورى مجموعه اى از فعالیتهاى عضو هیأت علمى است که ضمن هدفمند بودن، قابلیت کشف و توسعه حقایق و به کارگیرى یافته هاى علمى را دارد و با هدف رفع نیاز جامعه، توسعه مرزهاى دانش و بسط فناورى هاى برخوردار از اولویت، در کشور است. این فعالی تها عبارتند از:
تبصره: به منظور تسریع در ارتقاى مرتبه اعضاى هیأت علمى سرآمد در پژوهش (اعم از اعضاى هیأت علمى آموزشى یا پژوهشى) شاغل در مؤسسه هاى تحت نظارت وزارت بهداشت، شرایط و فرآیند زیر مد نظر قرار مى گیرد:
الف) چنانچه عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاري به دانشیاري و یا دانشیاري به استادي یک مقاله اصیل به عنـوان نویسنده اول یـا مسئـول در JAMA-Lancet-Science-Nature یـا New England Journal منتشر کند؛ حداقل زمان چهار ساله توقف به سه سال کاهش می یابد.
ب) چنانچه عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاري به دانشیاري و یا دانشیاري به استادي موفق به ورود به فهرست یک درصد دانشمندان برتر دنیا در پایگاه ESI شود؛ حداقل زمان چهار ساله توقف به دو سال کاهش می یابد. استفاده از این امتیاز صرفاً براى یک بار در طول خدمت امکان پذیر است .
ج) چنانچه عضو هیأت علمی با مرتبه استادیاري یا دانشیاري ،موفق به تولید دانش فنی، اختراع یا اکتشاف منجر به تولید و تجاري سازي دارو یا تجهیزات پزشکى شود که با تأیید سازمان غذا و دارو وارد بازار شده باشد با تأیید هیات ممیزه مرکزي، حداقل زمان چهار ساله توقف به سه سال کاهش می یابد.