در فرآیند چاپ مقالههای علمی، دو مرحله مهم و اساسی وجود دارد: سابمیت مقاله و اکسپت مقاله. در ادامه این مطلب به توضیح این دو مرحله به صورت تخصصیتر و علمیتر خواهیم پرداخت.
سابمیت مقاله زمانی قابل انجام هست که شما مقالهای را جهت قرار گرفتن در پروسه داوری و پذیرش مجلهای که انتخاب نمودهاید ارسال نمایید. یک مقاله زمانی به مرحله سابمیت میرسد که تمامی دستورالعملهای لازم که از طرف مجله اعلامشده است رعایت شود. شما وقتی درخواست ثبت مقاله خود را در مجلهای میدهید مقاله شما اصطلاحاً سابمیت میشود.
مجلات روشهای مختلفی را برای سابمیت مقاله اعلام مینمایند ازجمله روشهای متداول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سابمیت از طریق سیستم آنلاین متداولترین روش سابمیت مقاله است که اکثر مجلات از این سیستم استفاده مینمایند و بدینصورت هست که نویسندهها با ثبتنام در سایت مجله نام کاربری و رمز عبور دریافت مینمایند و سپس با استفاده از این نام کاربری و رمز عبور وارد پنل خود شده و موارد درخواستی مجله را برای سابمیت مقاله کامل مینمایند. در این روش باید بر اساس ترتیب و موارد خواستهشده اطلاعات را در پنل بار گزاری نمایید ازجمله :
عنوان و چکیده مقاله را وارد نمایید.
اطلاعات و افیلیشن کامل نویسندگان را وارد نمایید.
ارسال فایلهای تعهد و تعارض منافع نویسندگان و همچنین نامه کاور
ارسال فایل نهایی مقاله بدون نام نویسندگان و همچنین فایل جداول و تصاویر مقاله
مشخص کردن نویسنده مسئول مقاله ( این نکته را باید در نظر داشته باشید که معمولاً مکاتبات با حساب کاربری نویسنده مسئول انجام میشود.)
بعد از اتمام این مراحل فایل pdf و html مقاله را باید بررسی و تائید نمایید تا مراحل سابمیت تکمیل شود. و به ایمیل نویسنده مسئول کد مقاله ارسال میشود تا بتوانند از آن طریق مقاله خود را پیگیری نمایند و گاها برخی مجلات کد تائید برای تمامی نویسندگان مقاله ارسال مینمایند تا بعد از تائید تمامی نویسندگان مقاله وارد پروسه بعدی شود.
در حالت سابمیت از طریق ایمیل تمامی فایلهای موردنیاز برای مجله از طریق ایمیل پشتیبانی که رد سایت مجله قرار دارد به سردبیر نشریه ارسال میشود. این روش قدیمی شده است و امروزه کمتر رایج است. اما برخی از مجلات همچنان از این طریق دریافت مقاله را انجام میدهند. سابمیت از طریق آنلاین مزایای بیشتری نسبت به سابمیت از طریق ایمیل دارد ازجمله اینکه پاسخدهی معمولاً در این حالت بیشتر و سریعتر تر است و از طرفی ارتباط دوطرفه است و خود نویسنده هر زمان که نیاز باشد پنل را بررسی و وضعیت داوری مقاله را مشاهده مینماید. اما در حالتی که سابمیت از طریق ایمیل است ارتباط یکطرفه هست و باید نویسنده منتظر اعلام نتیجه از طرف سردبیر به ایمیل خود باشد.
مجلات مختلف در رابطه با دریافت هزینه در مرحله سابمیت متفاوت عمل مینمایند. برخی از مجلات هزینهای را دریافت نمینمایند و از طرفی برخی مجلات منبع درآمدشان از طریق سابمیت مقاله در این مجلات هست که مقدار آن با توجه به ویژگیها و سیاستهای مجله متفاوت هست . که میتوانید قبل از اقدام به سابمیت مقاله زا طریق سایت مجله اطلاعات لازم را در این زمینه کسب نمایید که آیا مجله هزینه سابمیت دریافت میکند یا خیر و در صورت دریافت هزینه مبلغ چقدر خواهد بود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که این پرداخت هزینه بهمنزله دریافت تائیدیِ از طرف مجله نیست و هیچ تضمینی بابت پذیرش مقالهتان وجود ندارد و حتی شانس پذیرش مقالهتان را نیز افزایش نمیدهد. گاها حتی مجلات برای داوری سریع نیز هزینه دریافت مینمایند و اگر بخواهید مقالهتان در پروسه داوری سریع قرار گیرد باید این هزینه را واریز نمایید.
قبل از سابمیت کردن مقاله به مجله باید مقاله را آماده و بعد سابمیت را نهایی نمایید. بعد از اتمام نگارش مقاله معمولاً اقدامات زیر نیاز است روی مقاله انجام شود تا مقاله آماده سابمیت شود.
اگر مجله انتخابی شما به زبانی غیر از زبان فارسی است باید مقالهتان را ترجمه نمایید. ترجمه تخصصی و بدون نقص اهمیت زیادی در شانس پذیرش مقالهتان دارد. اگر مقاله بهصورت غیر تخصص ترجمه شود و یا ترجمه عمومی انجام شود برای سردبیر و داوران نشریه قابلفهم نخواهد بود. پس بهتر است ترجمه خود را نزد مترجم متخصص که با اصطلاحات و کلمات کلیدی رشته شما آشنایی کامل دارد بسپارید تا ترجمه روان دریافت نمایید.
اگر مقاله فارسی است باید حتماً ازنظر دستور زبان و علائم نگارشی و ادبی بررسی و ویرایش شود و اگر به زبان انگلیسی یا زبانهای دیگر است باید حتماً ویرایش گرامری یا نیتیو انجام شود تا هیچگونه ایرادی از این بابت نداشته باشد. مجلات مختلف حساسیت زیادی در این زمینهدارند و بهدقت مقاله را در ابتدای کار و قبل از داوری محتوایی بررسی مینمایند و اگر مقاله این ایرادات را داشته باشد به مرحله داوری نمیرسد و ریجکت میشود .
مقاله ارسالی به مجلات چه داخلی و چه خارجی باید ازنظر مشابهت با مقالات چاپشده قبلی بررسی شود و درصد مشابهت نداشته باشد یا نهایتاً درصد موردقبول برای مجلات باشد . برخی مجلات درصد مشابهت تا 25 را میپذیرد و برخی دیگر نهایتاً 10 درصد را بهعنوان درصد مشابهت با مقالات چاپشده قبلی که چه از مقالات خود نویسنده و یا مقالات نویسندههای دیگر باشد میپذیرند. برای رفع سرقت ادبی مقالهتان میتوانید از نرمافزارهای متفاوت که مورد تائید اکثر مجلات است استفاده نمایید. مجلات داخلی معمولاً گزارش درصد مشابهت از سمیم نور و یا ایرانداک را درخواست مینمایند و مجلات خارجی از نرمافزار ایتنتیکیت درخواست مینمایند.
مهمترین مسئله در سابمیت مقاله انتخاب مجله متناسب با مقاله شما است. مجلهای برای مقاله شما مناسب است که با موضوع مقاله شما همخوانی داشته باشد. اگر مجله مناسب نباشد و یا مرتبط و تخصصی مقالهتان نباشد مقالهتان ریجکت میشود. برای انتخاب مجله مناسب اهداف و زمینه کاری مجله را بررسی و مقالاتی که در آرشیو مجله قرار دارند و قبلاً به چاپ رسیدهاند را بررسی فرمایید تا بتوانید مرتبطترین مجله را انتخاب فرمایید.
همانطور که اعلام شد هر مجله فرمت و قالب خاص خود را دارد و باید قبل از ارسال مقاله به مجله بر اساس دستورالعمل درخواستی مجله تنظیم و بعد برای ارسال به مجله اقدام شود. فرمت بندی از مراحل ضروری سابمیت و اکسپت و چاپ مقاله است و باید حتماً تمامی اصول رعایت شود تا مقاله به خاطر ایرادات فرمتی از طرف سردبیر مجله برگشت نشود.
یک مقاله زمانی اکسپت میشود که از طرف داوران نشریه تائید شده و تمامی مراحل داوری آن سپریشده باشد. داورهای منتخب مجله که غالباً بهصورت ناشناخته برای نویسندگان هستند مقاله شما را بررسی و مطالعه مینمایند و تمامی معیارها و ملاکهایی که یک مقاله علمی باید داشته باشد تا بتواند مورد تائید واقع شود را چک مینمایند و در صورت دریافت نمره نهایی مثبت ازنظر داوران آن را اکسپت مینمایند. اکسپت مقاله خصوصاً وقتی مجله تزار اول باشد خبر بسیار خوبی برای نویسندگان مقاله است و بهمنزله دریافت امتیاز موردنظرشان هست. بعد از اکسپت اگر اصلاحاتی نیاز باشد نویسنده انجام میدهد و نهایتاً بعد از تائید گالری پروف نهایی مقاله آماده انتشار میشود.
همانطور که در بالا اشاره شد سابمیت به معنای آمادهسازی و ارائه مقاله به مجله هست تا در پروسه بررسی و داوری قرار گیرد اما اکسپت مقاله به پذیرش نهایی و مورد تائید بودن نظر داوران اشاره دارد. یک مقاله ممکن است به چندین مجله مختلف سابمیت شود و از همه آنها نیز ریجکت شود اما وقتی مقاله از مجلهای مورد تائید واقع میشود یعنی مقاله تائید شده است و کار تمام است و نیاز به ارسال به مجلات دیگر نیست.
زمانی که شما میخواهید مقاله را برای مجلهای سابمیت نمایید و مراحل اکسپت تا چاپ را طی نمایید ممکن است با اصطلاحات مختلفی برخورد نمایید که در این بخش سعی داریم این اصطلاحات را معرفی نماییم.
درواقع همان فرمت و الگوی نگارشی است که مجلات بهصورت فایل ورد یا پیدیاف در سایت قرار میدهند تا راهنمای نویسندگان باشد و بتوانند بر اساس ان مقاله را تنظیم و فرمت نمایند.
یا همان مقاله دستنوشتهای است که برای مجله ارسالشده است ولی هنوز به مرحله داوری و چاپ نرسیده است .
این اصطلاح به این مورداشاره مینماید که مقاله در حال داوری هست و باید منتظر ماند تا داوران نظرات خود را اعلام نمایند.
زمانی که مقاله شما ایرادات زیادی دارد و یا هنوز بهطور کامل فرمت بندی رعایت نشده است فایل برگشت داده میشود تا تمامی اصلاحات انجام و بعد فایل نهایی مجدداً سابمیت شود.
زمانی که مقاله ایرادات کمی دارد و میتوان با چند ویرایش ساده مقاله را به مرحله اکسپت رساند گفته میشود مقاله ریوایز مینور خورده است و داوران با مشخص کردن ایرادات اصلاحات را درخواست مینمایند. در این حالت شانس پذیرش مقاله بالا میرود.
ایرادات کلی یا ماژور زمانی است که مقاله ایرادات عمده دارد و باید بازنگری اساسی شود. باید تمامی موارد و ایرادات بهطور کامل بررسی و برطرف گردد.
کاورلتر یا نامه پوششی نامهای است که نویسنده مقاله به سردبیر نشریه نوشته و در آن عنوان و هدف نگارش مقاله و اهمیتی که برای حوزه تخصصی خود دارد را اعلام مینماید.
کد ارکید یک کد شناسه 16 رقمی هست که به نویسندگان اختصاص مییابد و دسترسی به این کد رایگان هست. هدف از ارائه این سرویس، فراهم آوردن یک شاخص مشخص برای هر نویسنده آزاد است. نویسندگان میتوانند رزومه و کارکرد خود را در سرویس به ثبت برسانند و بهجای ارسال رزومه به بخشهای مختلف، کد ORCID خود را در اختیار آنها قرار دهند.
مقالاتی که در حوزه اقتصاد و حسابداری نوشته میشوند، علاوه بر کلمات کلیدی، بایستی فهرست موضوعی مشخصی نیز برای مجله ارسال نمایند تا مشخص شود که مقاله در چه حوزه و دستهبندی قرار میگیرد. این نوع طبقهبندی کمک میکند تا پژوهشگران طبقه پژوهش را با توجه به کلمات کلیدی و کد، آنها را شناسایی نمایند. که به این نوع طبقهبندی JEL و یا JEL Classification Codes گفته میشود.
معمولاً برگههایی هستند که از طرف مجلات داخلی برای نویسندگان ارسال میشوند و در هنگام سابمیت مقاله باید این فرمها هم بهصورت امضاشده توسط نویسندگان برای مجله ارسال شوند. این فرمها شامل اطلاعات نویسندگان و توافق آنها برای ارسال مقاله به مجله مربوطه و تعهد به عدم ارسال مقاله به مجله دیگر هست.
ریجکت مقاله زمانی اتفاق میافتد که مقاله کلاً مورد تائید داوری نشریه واقع نشود. اگر مقاله در فاصله زمانی کوتاهی از سابمیت ریجکت شود اصطلاحات گفته میشود مقاله ریجکت فوری شده است. و معمولاً به داوری محتوایی نمیرسد و معمولاً علت اصلی آن نیز عدم رعایت اصول درخواستی مقاله ، عدم تناسب موضوعی با اهداف اصلی مجله و یا ایرادات فاحش از منظر نگارشی و با ناخوانا و نامفهوم بودن مقاله برای سردبیر نشریه باشد.
برای اینکه بتوانید بهتر و راحت تر مقاله تان را به مرحله اکسپت و چاپ برسانید می توانید از خدمات موسسه اشراق استفاده نمایید. موسسه اشراق با دارا بودن سابقه طولانی و درخشان در زمینه ارائه خدمات آنلاین در حوزه مشاوره، معرفی مجلات مرتبط با مقاله، ترجمه تخصصی، ویرایش، پارافریز، فرمت بندی و سابمیت مقاله در مجلات انتخابی و پیگیری تا حصول نتیجه داوری مقاله و اقدام به پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی که بیشترین و بالاترین امتیاز را برای رزومه دارند، خدمات ارائه میدهد. شما می توانید به راحتی با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید و سوالات خود را مطرح نمایید و از خدمات مشاوره رایگان و نامحدود موسسه استفاده نمایید.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
تلفن: 04133373424
موبایل: 09149724933
ایمیل: isi.eshragh@gmail.com
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
سیستمهای آنلاین سابمیت مانند Manuscript Central و Editorial Manager به شما امکان میدهند مقاله خود را به صورت آنلاین ارسال کنید. این سیستمها شامل فرمهایی برای وارد کردن اطلاعات نویسندگان، آپلود فایلهای مقاله و ارسال نامه پوششی هستند. پس از ارسال مقاله، شما میتوانید وضعیت مقاله را از طریق همین سیستمها پیگیری کنید.
زمان داوری بسته به مجله و پیچیدگی مقاله متفاوت است. به طور معمول، فرآیند داوری بین چند هفته تا چند ماه طول میکشد. برخی مجلات زمان تخمینی داوری را در وبسایت خود اعلام میکنند.
پاسخ به نظرات داوران باید با دقت و احترام انجام شود. به تمامی نظرات و پیشنهادات داوران پاسخ دهید و تغییرات انجام شده را به صورت دقیق توضیح دهید.
اصلاحات جزئی معمولاً شامل تغییرات کوچک مانند تصحیح اشتباهات نگارشی یا اضافه کردن توضیحات بیشتر است و به راحتی قابل انجام است. اصلاحات عمده ممکن است نیاز به تجدید نظر کلی در ساختار یا محتوای مقاله داشته باشد و زمان بیشتری برای انجام آنها لازم است.
بله، در صورتی که مجله امکان بازبینی مجدد (Resubmission) را فراهم کرده باشد و شما بتوانید به صورت جامع به نظرات داوران پاسخ دهید و مقاله خود را بهبود بخشید، میتوانید مقاله را مجدداً ارسال کنید. در غیر این صورت، بهتر است مقاله را به مجله دیگری ارسال کنید.