پژوهشگران، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پیشرفت علمی و شغلی شان را در گرو نوشتن مقاله و تقویت سوابق پژوهشی خود می دانند. در این میان مقالاتی هستند که سهم زیادی در جهت نیل به اهداف آنان دارند. از جمله این مقالات به مقالات چاپ شده در مجلات ISI می توان اشاره کرد که به جهت داشتن اعتبار علمی بسیار، شهرت جهانی پیدا کرده اند.
پژوهشگران، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پیشرفت علمی و شغلی شان را در گرو نوشتن مقاله و تقویت سوابق پژوهشی خود میدانند. در این میان مقالاتی هستند که سهم زیادی در جهت نیل به اهداف آنان دارند. از جمله این مقالات به مقالات چاپ شده در مجلات ISI میتوان اشاره کرد که به جهت داشتن اعتبار علمی بسیار، شهرت جهانی پیدا کردهاند. اما هر مقالهای واجد شرایط برای چاپ شدن در مجلات نمایه شده در ISI نمیباشد تنها مقالاتی میتوانند در مجلات ISI به چاپ برسند که از فلیترهای تعیین شده توسط موسسه ISI عبور کرده باشند. بنابراین نویسنده مقاله بایستی به نحوه نگارش مقالات علمی واقف باشد تا ضمن تسریع در روند نوشتن مقاله بتواند بدون هیچ مشکلی مقاله خود را در مجلات معتبر به چاپ برساند و از مزایای داشتن مقاله ISI بهرهمند گردد. منظور از نوشتن مقاله علمی داشتن تجربه و تبحر لازم و کافی در نگارش مقاله میباشد که باید گفت هر کسی در این زمینه تجربه و مهارت کافی را ندارد.
مزایای چاپ مقاله در مجلات ISI برای دانشجویان و اساتید
ویژگیهای مقالات پذیرفته شده در ISI
با توجه به اعتبار بالای مجلات ISI بخصوص مجلات ISI ایمپکت دار، داوری مقالات در این مجلات بصورت تخصصی انجام میگیرد که سخت و زمان بر میباشد و اجازه پذیرش و چاپ به هر مقاله ای را نمیدهند. به همین خاطر قبل ازاینکه تصمیم به نگارش مقاله بگیرید بایستی مجلهای را که میخواهید مقاله خود را ارسال کنید (با توجه به موضوع پژوهش خود) مشخص نمایید تا نگارش مقاله را طبق دستورالعلمل ارائه شده در سایت مجله مورد نظر انجام دهید و در پروسه پذیرش و چاپ به مشکل برنخورید. تنها انتخاب مجله مناسب نمیتوان تضمین کننده پذیرش مقاله شما باشد بلکه مقالاتی که در مجلات معتبر ISI به چاپ میرسند دارای ویژگیهایی می باشد از جمله اینکه باید محتوی قوی و بدیعی داشته باشند چرا که محتوای قوی مقاله نقش اساسی در پذیرش آن دارد بایستی پژوهش شما جامع و عاری از ایرادات نگارشی و فنی باشد محتوی خوب در کنار انتخاب درست مجله متناسب با حوزه پژوهشیتان تضمین کننده 50 درصد به بالای مقاله شما جهت پذیرش در مجلات میباشد. در انتخاب مجله برای ارسال مقاله خود به سطح کیفی مقاله خود نیز توجه کنید. آیا سطح علمی و کیفی مقاله شما در حد و اندازه مجله انتخابی شما میباشد یا نه. پس رعایت تمامی نکات در کنار یکدیگر کلیدی برای پذیرش و چاپ مقاله میباشد. اگر مقاله شما محتوای خوبی داشته باشد اما در مجله معتبری به چاپ نرسد، تمام ارزش و اعتبار خود را از دست خواهد داد. یا عدم توجه به سطح کیفی مقاله و سطع علمی مجله، باعث ریجکت شدن مقاله و هدر رفتن وقتتان میشود. بنابراین بایستی با حوصله و دقت کافی، تمامی نکات را در نظر بگیرید تا بتوانید پذیرش مقاله خود را بصورت تضمینی از مجلات ISI دریافت نمایید.
روند بررسی و داوری مقالات برای چاپ در مجلات ISI
پس از اینکه مجله مورد نظر خود را انتخاب کردید در قسمت راهنمای نویسندگان، دستورالعمل ارائه شده از طرف مجله را بدقت مطالعه کنید تا نگارش مقاله شما در چهارچوب آن مجله باشد وگرنه توسط سردبیر مجله ریجکت خواهد شد. در مرحله بعد فایل مقاله خود را از طریق ایمیل به مجله ارسال میکنید البته قبل از ارسال باید توجه داشته باشد که مقاله شما با جدیدترین ویراش Word نوشته شده و بصورت PDF در آمده و تمامی اعداد و ارقام سرجای خود بود و به هم خوردگی در فایل شما ایجاد نشده است. مقاله شما بعد از ارسال مورد داوری قرار میگیرد در صورت ناب و پربار بودن محتوی مقاله شما سریعاً توسط سردبیر مقاله پذیرفته خواهد شد در غیر اینصورت مقاله شما پس از غربالگری اولیه و اولویت بندی توسط سردبیر یا هیأت سردبیری مجلات ISI، در اختیار چند داور یا کارشناس قرار میگیرد تا به دقت آن را ارزیابی نمایند. داوران موظفند در بازه زمانی که در اختیار دارند، مقاله را نقد و بررسی و نظراتشان را اعلام کنند. معمولاً فرمی در اختیار داور قرار میگیرد تا بر اساس آن، بکر بودن، کیفیت و نقاط ضعف و قوت مقاله را بررسی کند. مقاله شما بعد از مرحله داوری در یکی از حالات زیر قرار خواهد گرفت:
- پذیرش برای چاپ
- پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
- پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات کلی
- بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
- بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
- غیر قابل چاپ
در صورتی که مقاله شما نیاز به اصلاح و بازبینی (Revise) داشته باشد باید با توجه به بازه زمانی اعلام شده (محدودیت زمانی) نسبت به رفع ایرادات مقاله که از سوی داوران و سردبیر مجله اعلام شده است، اقدام کنید تا مجددا مقاله توسط سردبیر و داوران بررسی شود. توجه داشته باشید در صورتی که اصلاحات مقاله شما مدت زمان بیشتری طول کشیده باشد نیاز به بروز رسانی مراجع دارید.
پس از آن که مقاله شما مورد پذیرش نهایی مجله قرار گرفت، قبل از چاپ ویرایش نهایی مقاله انجام میشود که شامل غلطگیری املایی، اصلاح علائم نقطهگذاری، روانسازی جملات، رفع ابهامات گـرامری، و بررسی بخشهایی است که احتمال خطا در آنها زیاد است. در برخی مجلات ISI، برطرف کردن ایرادات از طرف دفتر سردبیر به ویراستار فنی ارجاع میشود. در نهایت نسخه ویرایش شده نهایی (Proof) برای نویسندگان ارسال میشود تا آخرین بررسیها را انجام دهید و آن را برای چاپ تأیید کنید.
اگر مقاله شما پس از بررسی توسط داوران و جمعبندی نظرات آنها مردود تشخیص داده شود، سردبیر در قالب یک نامه محترمانه ضمن اعلام این مطلب، نظرات داوران را به شما منعکس میکند. از همان روزی که مقاله شما رد شد، دوباره دست به کار شوید. نخست کلیه ایراداتی را که داوران مجله به آنها اشاره کردهاند اصلاح کنید و نظرات داوران را به دقت بررسی کنید و آنها را در مقالهتان اعمال نمایید. زیرا به علت تخصصی بودن موضوع، ممکن است مقالهتان پس از ارسال به مجله بعدی، مجدداً در اختیار همان داور یا داوران قرار گیرد. مجله بعدی را با دقت انتخاب کنید. پیشنهاد میشود در صورت نداشتن تجربه کافی در زمینه پذیرش و چاپ مقاله برای مجلات ISI آن را به افرادی که در این زمینه تخصص لازم دارند بسپارید. موسسه اشراق با سالها تجربه، آماده ارائه خدمات در زمینه ترجمه تخصصی مقالات شما جهت پذیرش و چاپ تضمینی در مجلات ISI آماده خدمت رسانی است.
با توجه اینکه پذیرش مقالات شما تضمینی میباشد فقط هزینه ترجمه در ابتدای کار دریافت میگردد و قبل از پذیرش مقاله نیازی به واریز هزینه نیست و در صورت ریجکت شدن مقاله هزینهای دریافت نمیشود اما در صورت پذیرش، کل مبلغ از طرف شما واریز شده و مقاله وارد پروسه چاپ میگردد. قبل از ارسال مقاله به مجله، مشخصات مجلات جهت بررسی و تایید نهایی، خدمتتان ارسال میگردد. قبل از اینکه اقدام به چاپ مقاله نمایید از ISI بودن و نمایه شدن مجله در سایت تامسون رویترز اطمینان حاصل کنید. در صورتی که مجله توسط سفارش دهنده تایید شد، موسسه ما مقاله را جهت داوری به مجله ارسال مینماید.